Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Virginia (Jane Birkin) a Casimiro (Aldo Maccione) mají hodně společného. Oba jsou tiší a nesmělí romantici, oba rádi čtou poezii a když vidí v televizi Annu Kareninu, pláčou. Ještě víc mají společného – denně jezdí stejným vlakem z malého (snad ani není na mapě) městečka v Lombardii do Milána do práce, on na poštu a ona do nemocnice. 
Jednoho dne, jak už to ve filmu bývá, si všimnou jeden druhého a zamilují se do sebe. Oba ale trpí tím, že by ohrozili svá manželství a své děti (oba mají dvě). A opět oba společně – jsou podváděni svými partnery, uklízečkou Milenou a prodavačem Michelem. Dokonce Michele spí právě s Milenou. Když jednou obě rodiny náhodou v neděli obědvaly s dětmi ve stejné hospůdce, okamžitě po ní jako vulgární italský mačo vyjel. 
Nechybí komický prvek Sicilana, který vše sleduje a pak vydírá a poštvává rodiny proti sobě. Deus ex machina je zde povodeň, která vyžene všechny na střechu domu, kde čekají na pomoc. Dohodnou se na pokojném odchodu (tedy „Výměna manželek po italsku“), nebo budou dominantní partneři hledat agresivnější řešení, aby nebyla ohrožena čest rodin? (Peabody)

(více)

Reklama

Reklama