Reklama

Reklama

Nezvěstní v boji

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Plukovník Braddock se vrátil z vietnamského zajetí. Dokázal uprchnout ze zajateckého tábora a vrátit se domů. V médiích se snažil upozornit americkou veřejnost, že ve Vietnamu existuje ještě několik dalších táborů, ve kterých jsou drženi američtí zajatci. Bohužel vláda právě jedná s vietnamskou vládou a Braddockovy informace se vyjednávačům příliš nehodí. Nicméně Braddock dostal nabídku odletět se senátorem Porterem a jeho asistentkou, zaměstnankyní ministerstva zahraničí, Ann Fitzgeraldovou, do Saigonu. Po té, co Braddock uvidí nepříjemnou reportáž o probíhajících jednáních v televizi, rozhodne se jednání zúčastnit. Delegace přilétá do Saigonu a hned na počátku jednání je Braddock obviněn vedoucím vietnamské strany, generálem Tranem, z válečných zločinů. Vietnamci jasně dávají najevo, že ho při jednáních nechtějí. Braddockovi se vracejí jeho staré vzpomínky na chvíle, kdy byl zajat a týrán sadistickým dozorcem Vinhem. Ten je teď velitelem ostrahy jednání a jasně Braddocka varuje, že ze Saigonu nemusí odjet živý. Braddock se nebojí a hned první noc pronikne nepozorován do saigonských ulic a tady najde vilu, ve které bydlí sám Tran. Braddock Trana v jeho posteli přepadne a dostane z něho informaci, kde se zajatci nacházejí. Při útěku z vily však Braddock musí Trana zabít hozeným nožem. Nepozorovaně se mu podaří dostat zpět do budovy, kde jsou Američané ubytováni. Ve chvíli, kdy rozzuřený Vinh vtrhne do pokoje, kde se má Braddock nacházet, najde ho v náručí Ann Fitzgeraldové, která mu dělá alibi. Vietnamci zuří, ale nemohou dokázat, že Braddock zabil Trana. Přesto Vinh vykazuje Braddocka ze země. Ten však neodlétá do USA, ale do Bangkoku, kde začne shánět zbraně. Vinh tam za ním přijíždí se skupinou vietnamských agentů, aby Braddocka jednou pro vždy vyřídili. Braddock v jednom místním bordelu najde svého přítele, Jacka Tuckera. Ten má loď, která může Braddocka dovézt do delty Mekongu, kde se má zajatecký tábor s nešťastnými Američany nacházet. Tucker ho také seznámí s dalšími překupníky, od kterých Braddock získá rychlý malý bojový člun a zbraně. Braddock s Tuckerovou pomocí zajistí i podporu v podobě malého bojového vrtulníku, který má pro Braddocka a osvobozené zajatce v pravou chvíli přiletět. To už však Vinh posílá své agenty, aby Braddocka zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Han22 

všechny recenze uživatele

Tohle určitě nebudou nejobjektivnější 4 hvězdičky mého života, ale čert to vem. I když Braddock a jeho Missing in Action působí proti Rambovi jako chudý příbuzný a být obyvatel Vietnamu tak se cítím pořádně uražen podobným falšováním dějin, je to stále asi nejklasičtější Norrisovská série. Nekonečně nábojů, obří výbuchy a opravdu velkolepá finální vysvobozovací akce dávají zapomenout na veškerou logiku i nemastný neslaný děj. Ve vedlejší roli potěší věčný béčkař M.Emmet Walsh, který nesměl chybě snad v žádném podobném filmu 80-90. let, naopak Van Damma jsem opravdu nenašel. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Chuckovi je dnes 80 let! On tedy narozeniny neslaví, narozeniny slaví jeho. S hrůzou jsem zjistil, že jsem doposud neokomentoval a neohodnotil tuto záležitost z konce osmdesátek o plukovníkovi Braddockovi. A protože bych byl velice nerad aby mi to Chuck přišel připomenout a jelikož dnes je ten jeho velký den, jdu do toho. Teď se tedy trochu bojím, protože tenhle film je děsné béčko. Herci krom Chucka jsem měl dojem, že snad ani nehráli a že je to prostě nebaví. I ta původní jazyková verze je taková utahaná bez emocí..jakoby by herci text četli z papíru. Akční scény poplatné době, já jim říkám kapslíkovky. Vietnamci užívají americkou techniku.. atd.. prostě hrůza. Co trochu zaujalo byl ten úvodní přílet Hueyů evakuujících vojáky z LZ. Samozřejmě i já si to pamatuji v původním šíleném dabinku z videokazety, kdy film byl nahrán z nějaké západoněmecké televize. Tehdy to bylo jako zjevení. Nejen ty exotické lokace, ale i množství hambatých scén ať už se jednalo o sex v hotelu či vietnamský bar s nahými tanečnicemi. Dnešnímu diváku to už ani nepřijde, ale tehdy vidět ve filmu čtvery holá ňadra to bylo skoro porno. Ale i přes tu omamnou retro vzpomínku je to opravdu špatný film. Jen se modlím aby se tu teď neobjevil Chuck Norris a nezačal mi za tenhle komentář mlátit hla vou o kláv es ni cffjk jkriufgp rtrúgkú žpú¨hg lů§ů ¨§ůfd fkllů g ghh hgzzp ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Děsně umorousaná pakárna. Ale důležitý je brát jí ze dvou pohledů. První je děsnej, šílenej dabing s původní stopou ponechanou pod ním. Tam máte srovnání prožitku postavy s klidným a utahaným čteným textem do češtiny. Totální béčkovitost, chaotické scény s pobíhajícími Vietnamci, Thajci a ostatními příbuznými asijskými národy, nebo naopak absolutně uťáplé scény typu Vietnamce parukózního sestřihu v leteckých brýlích jak si hraje se svým nožíkem v domnění, že vzbudí dojem drsného zabijáka. A samozřejmě Chuck se svým typickým výrazem, kamennou mimikou jenž připomíná kamenolom, kde se to taky pohne jen s náloží dynamitu. Je dobrý zase ocenit jeho vyjednávací metody, který by ovšem u mě neobstáli, neb do obchoďáku si běžně kulomet netahám. Druhý pohled na film je s ohledem na celou Norrisovu kariéru. Co se jí týče je tohle slušný průměr. Má to akci, má to spád a pár docela slušných efektů i jakýs takýs příběh. Tohle chce při sledování vypnout a jen se bavit. Proto dávám za 2, i když z pohledu solidního bych střelil ještě o jednu míň. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se na stará kolena konečně poprvé dostal k legendární "misi v akci". A musím říct, že ve srovnání s podobnými akčňáky té doby to bylo dost velká zklamání, i když k tomu možná přispěla absence nostalgie. Děj hrozný, akce taky žádný zázrak. Hlášky žádné a ani toho nechtěného humoru tu moc nebylo, snad je scéna s Chuckovým vynořením z vody a samotné vyvrcholení filmu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem se na tenhle asi Chuckův nejáčkovější biják znovu podíval a mám chuť i na další části. Díky zajímavostem vím, že  film byl "inspirován" scénářem Ramba 2, který tehdy údajně koloval po různých studiích a ty paralely jsou opravdu viditelné. Chuckovi ve Vietnamu sypu do zásobníku čtyři hvězdy (ty Rambovy tři brzy přehodnotím), protože mě celou dobu perfektně bavil.  Nějaké velké hraní po něm Zito nechce, čili běhání po džungli, ježdění na lodích, lezení po domech (i když tam byl ten dublér mnohdy dost vidět), mlácení a střílení rákosníků (tehdy to byl korektní výraz, pche) a vůbec drsňačení mu tady báječně jde. Ale nejvíc asi vyskakovaní z vody, což je scéna natolik kultovní, že jsem si ji pustil i  několikrát. Velká žánrová spokojenost. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (13)

  • Ve Vietnamském zajetí zůstaly ještě dlouho po válce stovky amerických vojáků. Ve skutečnosti jim ale nikdo nepomohl. (Pradlík)
  • Chuck Norris angažoval jako komparsistu a kaskadéra tehdy neznámého Jean-Claude Van Damma. V závěrečných titulcích filmu je skutečně jako kaskadér uveden. S Chuckem Norrisem spolupracoval zhruba osm měsíců. (Eldrick)
  • Chuckův bratr Aaron byl hlavním koordinátorem kaskadérů obou pokračování, v případě třetího dílu dokonce dostal důvěru jako režisér. (Divočák)

Související novinky

80. léta vracejí úder

80. léta vracejí úder

08.03.2009

Duchové našeho mládí a videokazet se simultánním překladem opět straší. George Miller nezapomněl na Šíleného Maxe, ačkoli v uplynulých letech se mu dařilo spíš na poli digitální animace – má na… (více)

Reklama

Reklama