Reklama

Reklama

Nezvěstní v boji

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Plukovník Braddock se vrátil z vietnamského zajetí. Dokázal uprchnout ze zajateckého tábora a vrátit se domů. V médiích se snažil upozornit americkou veřejnost, že ve Vietnamu existuje ještě několik dalších táborů, ve kterých jsou drženi američtí zajatci. Bohužel vláda právě jedná s vietnamskou vládou a Braddockovy informace se vyjednávačům příliš nehodí. Nicméně Braddock dostal nabídku odletět se senátorem Porterem a jeho asistentkou, zaměstnankyní ministerstva zahraničí, Ann Fitzgeraldovou, do Saigonu. Po té, co Braddock uvidí nepříjemnou reportáž o probíhajících jednáních v televizi, rozhodne se jednání zúčastnit. Delegace přilétá do Saigonu a hned na počátku jednání je Braddock obviněn vedoucím vietnamské strany, generálem Tranem, z válečných zločinů. Vietnamci jasně dávají najevo, že ho při jednáních nechtějí. Braddockovi se vracejí jeho staré vzpomínky na chvíle, kdy byl zajat a týrán sadistickým dozorcem Vinhem. Ten je teď velitelem ostrahy jednání a jasně Braddocka varuje, že ze Saigonu nemusí odjet živý. Braddock se nebojí a hned první noc pronikne nepozorován do saigonských ulic a tady najde vilu, ve které bydlí sám Tran. Braddock Trana v jeho posteli přepadne a dostane z něho informaci, kde se zajatci nacházejí. Při útěku z vily však Braddock musí Trana zabít hozeným nožem. Nepozorovaně se mu podaří dostat zpět do budovy, kde jsou Američané ubytováni. Ve chvíli, kdy rozzuřený Vinh vtrhne do pokoje, kde se má Braddock nacházet, najde ho v náručí Ann Fitzgeraldové, která mu dělá alibi. Vietnamci zuří, ale nemohou dokázat, že Braddock zabil Trana. Přesto Vinh vykazuje Braddocka ze země. Ten však neodlétá do USA, ale do Bangkoku, kde začne shánět zbraně. Vinh tam za ním přijíždí se skupinou vietnamských agentů, aby Braddocka jednou pro vždy vyřídili. Braddock v jednom místním bordelu najde svého přítele, Jacka Tuckera. Ten má loď, která může Braddocka dovézt do delty Mekongu, kde se má zajatecký tábor s nešťastnými Američany nacházet. Tucker ho také seznámí s dalšími překupníky, od kterých Braddock získá rychlý malý bojový člun a zbraně. Braddock s Tuckerovou pomocí zajistí i podporu v podobě malého bojového vrtulníku, který má pro Braddocka a osvobozené zajatce v pravou chvíli přiletět. To už však Vinh posílá své agenty, aby Braddocka zabili... (TV Prima)

(více)

Recenze (129)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

USA je super velmoc jenom proto že jejich občan je super Chuck Norris.Film patří bezi to lepší čím nás tento vousatý hero oblažuje. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo nikdy nepovieš, ako sa vrátime?“ Dobrí sú dobrí a zlí sú... zlí. Vôbec netuším, čo si mám o tomto filme myslieť. Keď som ako decko a následný puberťák frčal na VHS, tak ma minul (napriek nepochybne neprehliadnuteľnému plagátu so zbraňou, ktorá by sa určite páčila Blaineovi z Predátora). Prvý raz som si ho pozrel až po štyridsiatke v roku 2022. Takže nostalgia prítomná nie je. No možno i práve vďaka tomu som schopný Nezvestných v boji vnímať objektívnejšie. Musím s prekvapením skonštatovať, že to vôbec nie je mizerné. Chuck Norris je úplne v pohode; pôsobí drsne, uveriteľne, extra zamračene (ostatne, má dôvody) a neústupčivo. Samozrejme je nezničiteľný, ale asi ste zabudli, tak by som vám rád pripomenul, že také boli všetky akčné hviezdy 80. a čiastočne aj 90. rokov. Trocha ma zarazilo, aký politický medzi riadkami je, ale nejak sa mi v tom nechce rýpať. Zaskočí fakt, že hoci to každý považuje za lacnú kópiu Ramba 2, Nezvestní v boji v skutočnosti vznikli rok pred ním. Takže ťažko povedať, kto koho vlastne vykráda (mučenie, v rámci rozpočtu masívne pobehovanie po džungli a killovanie nepriateľa vo veľkom). Nezvestní v boji sa k divákom síce naozaj dostali skôr, ale pravda je taká, že tvorcom sa dostal do rúk scenár Ramba 2 a proste ho opajcovali a natočili to tak bleskovo, aby to stihli poslať do kín pred Slyovým výletom do Vietnamu. Aby bola situácia kurióznejšia, tak táto jednotka mala byť v skutočnosti dvojka, ale napokon tvorcom pripadala kvalitnejšia a tak ju uprednostnili a z oficiálnej jednotky urobili sequel (oba filmy sa natáčali naraz). Hoci je legendárny Rambo 2 samozrejme (pri všetkej úcte, Chuck) niekde inde, ani Nezvestní v boji nevyzerajú extra chudobne. Po scenáristickej stránke sú potom v mojich očiach úplne porovnateľné s Cameronovým scenárom k Rambovi 2, čo teda ako sme si povedali jednak dáva logiku (keďže je to jeho vykrádačka) a jednak sa zas teraz netvárme, že Rambo 2 má špičkový scenár, hahaha. Rozpočet Norrisovej misie nebol ani tri milióny, kým Sly dostal k dispozícii 44 miliónov (!). Nájdete Van Dammeho? ()

JFL 

všechny recenze uživatele

První film Chucka Norrise uvedený firmou Cannon Films nakopnul jeho kariéru zcela nečekaným směrem. Z céčkového mlátiče se náhle stala kasovní hvězda a navíc personifikace konzervativních republikánských hodnot konvenující politické atmosféře reaganovské Ameriky. Cannon Films zřejmě sérii "Missing in Action" iniciovali, aby se svezli na úspěchu prvního "Ramba", ale překvapivě Stalloneho franšízu předběhli co do posunu, který přinesl "Rambo II". Je možné, že inspirací byl také relativně úspěšný, o rok starší film "Uncommon Valor", který jako první otevřel téma amerických válečných zajatců držených ve vietnamských táborech ještě dlouho po skončení války. "Missing in Action" se nicméně od obou zmíněných filmů výrazně liší ve své ideologické rovině. Ačkoli to bývá opomíjeno, "Rambo II" sice v jádru napravuje porážku Američanů ve Vietnamu, ale činí tak navzdory zájmům politiků a velení. Stejně tak i hrdinové "Uncommon Valor" jednají na vlastní pěst navzdory zájmům politiků. Chuckův hrdina naproti tomu nestojí v opozici vůči oficiálním strukturám USA. V pozici lhářů jsou v "Missing in Action" výhradně vietnamští pohlavárové, kteří propagandisticky využívají zahraniční liberální média. Chuck coby radikální republikán ani v nejmenším nezpochybňoval linii své vlády. V souladu s tím pak film představuje jednostranný štváčský pamflet, který navíc oproti gradující dramatičnosti "Uncommon Valor" a opulentní akci "Ramba II" nabízí jen druhořadou akční podívanou bez výraznějšího inscenačního či choreografického nápadu. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Brrrr...béčko se vším všudy. Špatní herci, příběh, režie a děsivý overdub - přesto ale nostalgicky vzpomínam, jak jsem se kdysi tak moc pěkně bavil... :)))) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejlepších Norrisových filmů. I po letech působí svěžím dojmem, má příjemné tempo, akce v podstatě graduje od drobných potyček po "rambovské finále". Všechny technické a trikové atributy filmu jsou naprosto v pohodě, Norris působí sympaticky a na pohled jako vietnamský veterán pro mne snad i "snesitelněji" než Stalone v Rambovi II. Zajímavé také je, že téma filmu je neuvěřitelně podobné "Rambovi 2", který ale vznikl až rok po Norrisově "Missing in Action". I dnes se jedná o dobrý akční film a jednu velkou nostalgii z dob vhs-komunistické éry ... ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Už jen kvůli geniální zpomalovačce, při níž se Chuck vynoří z vody s kulometem, musíte film vidět! [Chuck Norris: Filmový večer pro ostré diváky, Světozor, 8.12.2011] ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Chuckom Norrisom, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má dosť dobrý príbeh o vojnovom veteránovi, ktorý je pozvaný na konferenciu do Vietnamu, kde sa zapiera prítomnosť vojnových zajatcov, ale veterán tomu neuverí, zistí ich polohu a rozhodne sa ich zachrániť. Spracovanie nie je zlé, dá sa povedať, že sa stále niečo deje, ale aj tak celý čas cítiť, že to mohlo by aj lepšie, lebo viaceré scény sú také pomalšie alebo ich potenciál nie je moc využitý. Akcie je tu dosť a je aj celkom dobrá. Zo svojho bojového umenia Norris moc neukáže, občas niekoho rýchlejšie zneškodní nejakým chvatom alebo klasicky, ale žiadny karate súboj tu nie je. Film sa skôr zameriava na veľkolepejšie scény, kde nechýbajú desiatky mŕtvych alebo výbuchy, pričom tento typ akcie sa nachádza hlavne v poslednej tretine filmu a pozerá sa na to dobre, ale chýba mi tu väčšia nápaditosť a rozmanitosť. Norris prakticky len strieľa z diaľky nepriateľov, používanie rôznych typov zbraní alebo zabíjanie zblízka sa v týchto veľkolepejších scénach nenájde. Nie je tu žiadna skutočne zapamätaniahodná scéna, na všetky sa dobre pozerá, ale nie je to nič výnimočné. Herecké obsadenie je obyčajné, okrem Norrisa už nikto viac nezaujme. Réžia ma vôbec neoslovila, tá je len prinajlepšom priemerná, ale technická stránka je slušná. Tento film sa mi páči, baví aj po viacnásobnom pozretí, ale napríklad podobný Rambo 2 je po všetkých stránkach lepší a aj z tejto Norrisovej trilógie je práve táto jednotka najslabšia. 71% ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Děsně umorousaná pakárna. Ale důležitý je brát jí ze dvou pohledů. První je děsnej, šílenej dabing s původní stopou ponechanou pod ním. Tam máte srovnání prožitku postavy s klidným a utahaným čteným textem do češtiny. Totální béčkovitost, chaotické scény s pobíhajícími Vietnamci, Thajci a ostatními příbuznými asijskými národy, nebo naopak absolutně uťáplé scény typu Vietnamce parukózního sestřihu v leteckých brýlích jak si hraje se svým nožíkem v domnění, že vzbudí dojem drsného zabijáka. A samozřejmě Chuck se svým typickým výrazem, kamennou mimikou jenž připomíná kamenolom, kde se to taky pohne jen s náloží dynamitu. Je dobrý zase ocenit jeho vyjednávací metody, který by ovšem u mě neobstáli, neb do obchoďáku si běžně kulomet netahám. Druhý pohled na film je s ohledem na celou Norrisovu kariéru. Co se jí týče je tohle slušný průměr. Má to akci, má to spád a pár docela slušných efektů i jakýs takýs příběh. Tohle chce při sledování vypnout a jen se bavit. Proto dávám za 2, i když z pohledu solidního bych střelil ještě o jednu míň. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Žiadna nostalgia milé deti. Braddocka som dal až teraz je okrem jeho Mitch Buchannonovsky lesklej hrude, bullet-time výskoku z vody s M60 v pahýloch a Tuckerovej modrej hawaiskej košele, sa není veľmi na čo dívať. Áno Chuck je Fun Rádio, ale akýkoľvek náznak trashoidnej zábavnosti likviduje Joseph "I like it long" Zito a jeho nneekoooonneeččnnéééé scénky. Návrat do Bradocka hotela by každý normálny človek natočil do 5-6 záberov a do minúty, Zito ich tam narve 10x toľko. A takto sa ako sopeľ umelo preťahuje celý film. Zlatý John Rambo, zlatý John Matrix. 25% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ten známý film, ve kterém Chuck Norris vyleze z vody s kulometem v ruce a proto jsem ho také chtěl po letech poprvé nakoukat. Není však divu, že už tyhle typy filmů je těžké někde zachytit a s odstupem času ty levné akčňáky z produkce Canonu totálně převálcovali Arnold se Slyem. Vlastně jsem během měsíce viděl dva zásadní Chuckovo filmy a nechápu, kde se vlastně vzal ten jeho kultovní status. A to jsem vyrostl na Walker Texas Ranger. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha akčních filmů, který se může pyšnit statusem VHSkový kult z 80. let. Drsný Chuck Norris ve skvělé formě. Tohle jsme jako kluci hltali a vysoké hodnocení má tak na svědomí především nostalgie. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Presne takovej akcni film z 80 let jakej sem ocekaval Norris leti z delegaci do Vietnamu aby tam vyjednaval hned prvni den oddela jakehosi vyznacneho pohlavara aby ukazal jak takovy spravny vyjednavani a diplomacie vypada no a pak se rozhodne ze nebohe zajatce osvobodi sam takze spetka propagandy plus neznicitelnej Chuck staci na solidni zabavu ale i tak mi jednicka prisla ze serie nejslabsi mozna mohlo bejt vic akce nevim ale neco tomu chybelo takze celkove lepsi prumer ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pohodickove becko, no Slyovi islo to strielanie komunistov predsa len omnoho, omnoho kreativnejsie, epickejsie a zabavnejsie 5/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dalo se očekávat že nezvěstní nezůstanou dlouho, protože vietnamskou džungli se vydává pokořit Chuck Norris. Ten jehož jméno způsobí každému padouchovi vadu řeči, ten jenž dokáže zabít i Mrtvé moře. Ano tak přesně tento film byl jeden z mých prvních akčních zážitků. Dnes je to samozřejmě docela hloupé, ale chtěl bych se vrátit do dob, kdy náboje v kulometu nedocházely, kdy stačilo mačkat spoušť a nepřítel to měl spočítané. Missing in Action je přesně ten film, který nesmí chybět ve vaší sbírce :) ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris je sice dobrák od kosti, ale to, že v televizi dávají zprávy o něm až po novém díle Spidermana, to prostě nemůže přenést přes sdrce. Ale jak si získat zašlou slávu? Jednoduše - odletět do Vietnamu, vystřílet pár rákosníků a přivést sebou pár amerických zajatců. A pak už jen Fu*k you Spidermane!!!:) Rambo II. že prý je jenom remake nějakého filmu s Chuckem? Tak to jsem si prostě nemohl nechat ujít. Jenomže... Chuck prostě není Slye. Ten má větší nůž, větší kulomet, větší svaly (vlastně snad až na plnovous uplně všechno) a pokud přijde na akci, umí to taky daleko líp. Zatímco Rambo to pekelně rozjede už pěkně od začátku, Chuck nejdřív musí udělat interview pro televizi, zajít si nakoupit a než se k něčemu dostane, je už půlka filmu za náma. Některé killovací scény jsou navíc vrchol tuposti samy od sebe (nejtrapnější asi je, když Chuck zabije šikmáče uraženým topůrkem od sekery) no a Rambo by navíc tak jak Chuck s přemístněnýma zajatcema nikdy nesetřel. Tu třetí * za Chucka nořícího se s těžkým kulometem z vody ale rád přidám. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Historie začíná takto: Chuck Norris chtěl natočit něco podobného jako byl Rambo, tak se pustil do Missing in Action. Snažil se více ukázat hrůzu vietnamské války a nebýt tak zaměřený proti americké vládě. Zda se mu to povedlo posuďte sami. Osobně mě tento snímek moc nezaujal a také si z něj mnoho scén nepamatuji. Ale jako béčková podívaná to není zas tak nejhorší. Navíc Chuck Norris je můj oblíbený akční herec, takže mu dávám 3* za to, co se mi ve filmu líbilo... ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Dej hrozný, akcia tiež žiadny zázrak. Hlášky žiadne a ani toho nechceného humoru tu veľa nebolo a aj scéna s Chuckovým vynorením z vody a samotné vyvrcholenie filmu je trápne. Klasický akčniak z 80tych rokov, alebo ako sa tu s obľubou hovorí typické "béčko". Keby som film videl prvýkrát niekedy v 10-12 rokoch, bol by som asi aj nadšený, ale takéto filmy si doteraz nerád pustím. Snímka obsahuje síce veľa akcie, ale tá je samozrejme strašná a navyše obsahuje minimum pästných bitiek. Na čo má Norris miliardu titulov z karate, keď nič z toho tu nepredvádza, to je mi záhadou. Isteže sú aj dobré snímky s Chuckom Norrisom, ale tento k nim rozhodne nepatrí a vy urobíte len dobre, ak sa mu míľovými krokmi vyhnete. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že filmy s Čakom som moc nevidel, aj keď som vyrastal na borcoch, ktorí akčný žáner preslávili. Nuž nikdy nieje neskoro dobiehať zameškanú kapitolu s encyklopédie akčných hrdinov. Nielen Čak, ale aj ostatný sa zviezli na vlne Ramba a na príbehu o vojnových zajatcoch vo Vietname. Musím sa priznať, že to nieje vôbec zlé. Vtipy o Chuckovi dajme bokom, predovšetkým tu hraje sám seba, všetkých vystrieľa, nikto ho netrafí, nikdy nekrváca, nikdy mu nedôjdu náboje, všetkých zachráni a to teraz nemyslím ako vtip aj keď sa to tak dá brať. Toto všetko k akčňákom s 80tiek patrí, Rambo nebol iný, iba mal Stallone lepší rozpočet, lepšie akcie, lepšie telo (nie som gay:) ) a predovšetkým väčšiu charizmu, ktorú Čuk nemá. Tak či tak, ako milovník výbuchov v rámci žánru som sa bavil. 60% - 3* ()

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

80. léta vracejí úder

80. léta vracejí úder

08.03.2009

Duchové našeho mládí a videokazet se simultánním překladem opět straší. George Miller nezapomněl na Šíleného Maxe, ačkoli v uplynulých letech se mu dařilo spíš na poli digitální animace – má na… (více)

Reklama

Reklama