Díky tomu, že je to snad natočeno podle skutečné události, a že se jedná o typicky normalizační pohled, máme skvělou možnost vidět, jak "maloměšťácká" banda silně usedlých typů ukradne víc než slušnou částku, s kterou si posléze neví tak úplně rady. Většina hereckých výkonů je podle mě lehce nadprůměrná, což v součinnosti s poměrně plynulým dějem tvoří záruku spolehlivého krimi.(13.12.2004)

• Le_Chuck

Normalizačné krimi s občas až iritujúcimi hereckými výkonmi, bez náznaku zaujímavého momentu.(19.2.2006)

Průměrná gangsterka se zajímavým příběhem. Policejní vyšetřování zde hraje až druhé housle. Prioritní je loupež penez a neshody mezi pachateli. Josef Švorc v roli majora Bárty je dost nevýrazný a s ním i spousta jiných herců. Ovšem Josef Vinklář je gangster k pohledání a všechny s naprostým přehledem minimálně o tři hlavy přehrává.(20.6.2007)

Vinklář hraje zuřivého recidivistu a Jelínek tajuplného muže stojícího za vším....a vraha..!(31.7.2007)

• WANDRWALL

Krimi, kdy se zloději nedohodnou co dál s penězi. To o nich moc dobrý obrázek, tedy o jejich rozumu a charakteru, nedělá. Měli si to lépe rozmyslet před zločinem.(8.8.2010)

• Gavin87

Může mi někdo vysvětlit, kdo by kradl v komunistickém Československu milion korun ? Proč ? K čemu proboha? Peněz lidé tehdy měli jako smetí, ale jaksi je neměli za co utratit, neboť nic nebylo. Navíc pochybuju, že by si někdo mohl dopřávat orgie v luxusu, aniž by to nezpozorovali lidé na "příslušných" místech. Pominu-li tento logický lapsus pana scénáristy, pak musím hodnotit jednou hvězdou. Jednu hvězdu za to, že tento film potvrdil mou konspirační teorii, že Jiří Bruder snad nikdy nehrál v žádném kvalitním filmu. Alespoň já takový neznám.(6.8.2010)

Dobrá krimi s J.Švorcem v hlavní roli. Ano, některé scény podstrádaly logiku, mimo to a vůbec, způsob jak se policajti dopátrali na tu bandu byl velmi přímočarý a náhodile absurdní.(5.9.2004)

• klúčik

Veľmi slabý film. Niektoré scény by patrili do komédie ( policajti pobehovali po ulici so zbraňami, Vinklář sedí na pohovke a spredu mu vykopne policajt zbraň z ruky, keď vchod do izby je zo zadu a pod.. ) Film hodnotím 40%.(15.1.2012)

• waits

Václav Švorc v roli vyšetřovatele je krokem vedle, je prostě nevýrazný, tak jak je u něho obvyklé. Napadají mě jen dvě role, ve kterých se mi líbil (Kalamita, Jako jed) a u nich mám dojem, že je to zásluhou režisérů, ne herce samotného. Brynych byl ovšem režisérem sotva průměrným, a tayk nám předložil sotva průměrný film. NO, řekněte, šli byste na něco takového dnes do kina?(12.7.2011)

• Vikinec

Počáteční poměrně zdařilá loupež dávala naději, že detektivka překročí stín obvyklé místní produkce. Když jsem ale na místě kriminalisty viděl Švorce s typickým dobráckým lidověvšeobjímajícím ksichtem, bylo jasné, že se nedočkáme českého Columba. Vždyť taky jo. Náš soudruh měl tolik intuice jako Mohamed a sebemenší chybičku důkladně promyšleného plánu protřelých zločinců okamžitě ztrestal. Tak bylo po pěti minutách jasné, že dopadení zlodějů je jenom otázka času. Takže zklamání od začátku a agitace do konce. Naštěstí podprahová. Slabá jedna.(20.12.2009)

• Stejšn

Tyhle role Vinklářovi nikdy nešly, fakt mu nevěřím ani scénu. Film sám o sobě nijaký, stejně jako Pitavaly a další podobná díla. Jediný zapamatovatelný okamžik je noční honička žigulika se stodvácou a její následný pád v plamenech ze skály.(8.8.2010)

Šedivé,průměrné,nezajímavé.Krimi kde je nouze o atmosféru a herecké výkony taky nic moc.Ale jako film na sobotní nedělní odpoledne to funguje dobře.(19.1.2012)

• McIron

Ano, všichni ti Brynychové, Balíkové, Kachlíkové a Sequensové...je to hrůza, co se za normalizace objevilo za režisérské neumětely. Nebo objevilo - přesněji řečeno více vyplavalo na povrch. Ale na druhou stranu dávám dvě hvězdičky za jistý těžko definovatelný půvab. A možná i za nostalgii, viděl jsem to poprvé jako dítě. A určitě za Pepíčka Vinkláře, který, ač bych k jeho životním postojům měl tisíc výhrad, uměl zahrát skvěle, a toto je důkaz. (Na druhou stranu ten šumlující hudrající huhlající Švorc je samozřejmě děs!!!) Malá zajímavost - na místě, kde stál ten starý pavlačový barák, kde nakonec Vinkláře chytnou, je dnes Hotel Josef, prapodivná stavba, s bílými, a tudíž okamžitě špinavými plochami a s neergonomickými sedačkami, která dostala tisíc architektonických cen zřejmě proto, kdo ji navrhoval...(24.9.2007)