Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Historie jedné loupeže v českém kriminálním filmu o ukradeném milionu a cestě, která vedla k dopadení lupičů. Lupiči ukradli z družstevní dodávky milion korun! Zlodějská banda se však nepohodne a tak není jisté, kde peníze skončí... (oficiální text distributora)

Recenze (52)

sud 

všechny recenze uživatele

Průměrná gangsterka se zajímavým příběhem. Policejní vyšetřování zde hraje až druhé housle. Prioritní je loupež penez a neshody mezi pachateli. Josef Švorc v roli majora Bárty je dost nevýrazný a s ním i spousta jiných herců. Ovšem Josef Vinklář je gangster k pohledání a všechny s naprostým přehledem minimálně o tři hlavy přehrává. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Průměrná česká kriminálka sedmdesátých let, na níž si nejvíc můžeme cenit výkony starých dobrých herců, jací dnes už nehrají. Vinklář, Mrkvička, Jelínek, Hálek, .... Ajen opakování mého životního moudra, že peníze jsou svinstvo a kazí charaktery. A že také ženské jsou pěkné potvory - míněno ovšem ironicky, protože se Ivanka Devátá i Regina Rázlová zachovaly správně. Děj trochu předznamenává praxi loupežníků z 90. a pozdějších let, kteří se nechali zastupovat recidivisty, ovšem tgenkrát to byly známé firmy, takže pan inspektor Švorc (mimochodem jeho herectví silně připomíná i herectví jeho sestry) nemá zas tak velkou práci identifikovat pachatele... ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Václav Švorc v roli vyšetřovatele je krokem vedle, je prostě nevýrazný, tak jak je u něho obvyklé. Napadají mě jen dvě role, ve kterých se mi líbil (Kalamita, Jako jed) a u nich mám dojem, že je to zásluhou režisérů, ne herce samotného. Brynych byl ovšem režisérem sotva průměrným, a tayk nám předložil sotva průměrný film. NO, řekněte, šli byste na něco takového dnes do kina? ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nudná socialistická detektivka se slušným začátkem a naprosto pitomým koncem. Hlavní kriminalista ztvárněný Václavem Švorcem se při zapeklitých detekivních rébusech tváří vždy zadumaně, mhouří tu jedno oko, tu druhé což ve výsledku vypadá, že je opakovaně postihován mrtvičkou. Ruda Jelínek je zde mimořádně vidět v roli uhlazeného záporáka a znalce známek k tomu. Z filmu jsem cítil zřejmou snahu natočit něco akčního, ale je to takové upatlené socialistické nedodělané cosi. Noční slibně vypadající honička nakonec vyšumí do ztracena, stodváca padá do noční propasti už hořící a navíc jsou dole v záběru vidět světla štábu :-). Eh... Sladké je prý dobré na nervy, tak prosím dvě rakvišky se šlehačkou! * * ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Na začátku to vypadalo docela dobře, pěkně vymyšlená loupež, obstojně zpracované... a pak to postupně rozbředlo jako zmrzka na sluníčku, zájem se vytratil a ke konci mi bylo docela jedno, jestli před půlnocí přijde Santa, průjem nebo šílenství. Film jsem viděl před několika dny a když si ho tak vybavuju v hlavě, tak je to jasně klesající křivka od poměrně jasných vzpomínek na začátku až po chabé a útržkovité výjevy ke konci, který mě až skoro nudil. Docela škoda, že se zpracování takhle vymklo, protože loupež to byla fikaná a vážně to vypadalo nadějně. Ale něco se bohužel nepovedlo. Ne, nebyla to neomylná Veřejná bezpečnost... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Snímek byl natočen podle skutečné události. (hippyman)
  • Filmovanie prebiehalo v Prahe 8 a Bezděkove. (dyfur)
  • Kratochvíl (Josef Vinklář) se skrývá u své přítelkyně (Ivanka Devátá) v domě, který je v reálu na souběhu ulic Rybná, Benediktská a Masná (Praha 1). Je pikantní, že v tomto domě se dnes nachází služebna České policie. (Robbi)

Reklama

Reklama