Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (190)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Pololetní vysvědčení Nikolaje Petroviče Rachenka: chování - velmi nekompromisní, infiltrace - přesvědčivá, tělesná výchova - brutálně impozantní muskulatura, projev - nenápadný na jedné a devastující na druhé straně, hudební výchova - uším lahodící zpěv ruské hymny, odhazování maníků z jedoucího auta - vtipné, souznění s divochy - intenzivní, výběr těžkotonážních kulometů - špičkový, likvidace ruských velitelů - luxusní... Počet akčních minut: 28. Počet neakčních minut: 48. Počet nudných minut: 19. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Nikolaj, bol si Spetsnaz." – „Ja SOM Spetsnaz. Len už nepatrím k vám." Béčko nesúce sa na rambovskej vlne v hlavnej úlohe s veľkým Lundgrenom, ktorý sa do úlohy robota-zabijaka hodí viac, než ktokoľvek iný. Akcia je najväčším plusom, scény sú prehľadné a vzhľadom na nižší rozpočet ich možno označiť aj za veľkolepé (všetko čo môže vybuchnúť aj vybuchne :)). Mimo nich je to už skôr nuda. Na jedno pozretie ale môže byť. 55 % ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Lundgrenovu bohatou hereckou filmografii mám najetou téměř celou, a tak si myslím, že mohu objektivně zhodnotit, že právě Rudý škorpion je jeho nejlepším filmovým počinem vůbec. Samozřejmě tedy spolu s vedlejší rolí Ivana Draga v Rockym 4, kde na sebe strhnul veškerou pozornost a kde odstartoval svou kariéru, ovšem pro mě se teprve až Rudým škorpionem katapultoval mezi ty opravdové devadesátkové akční hvězdy, které sice postupně vesměs zase vyhasli, ovšem i tak za sebou nechali skutečně parádní kousky, mezi které lze právě Škorpiona neoddiskutovatelně zařadit. Příběh má tedy prostinký a předvídatelný až hanba, což ovšem nemá cenu řešit, pokud je to zpracováno s takovýma koulema, jako se to podařilo zde. Celý to má fakt parádní spád, akce střída akci, a navíc její zpracování bylo na tu dobu perfektní, přehledný, dynamický a poměrně nekompromisní, střílení, výbuchy, souboje, vše se tu pěkně prostřídalo a to ve vážně vysoké kvalitě. Filmu pak hodně pomohlo i prostředí Africké pouště, které navodilo velice působivou atmosféru, a zároveň lze ocenit i výrazný styl a vizuál, který mě též vážně zaujal a bavil. Překvapivě zde ale fungují i velice silné emoce a já si Lundgrenuv přerod ze zlého rusáka na neohroženého ochránce afrického lidu skutečně citově prožil. Hlavní předností Škorpiona je ale každopádně stejně právě dokonalý Dolph Lundgren, který sice za celý film pronese asi tak deset vět, ale ty jeho nekompromisní pohledy tu jsou doslova boží a já tak zvolávám, „je to bůh“!!! Ten film je zkrátka jeho, já ho v té roli zbožňuji, stejně tak jako vlastně celý ten film, nemám co dodat, já Rudého škorpiona upřímně považuji za naprosto nedoceněný akční klenot, který všem doporučuji! ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Nefalšované osmdesátkové béčko, taková aby člověk dneska pohledal. Perfektní úvod sice s přibývající stopáží ztrácí, ale přesto je to dobrá zábava. Čert vem ten docela zbrklej vývoj událostí, příchuť propagandy a Dolpha mlátícího naše spoluobčany (to jsem se královsky zasmál, když jsem si poslechl, jak Čechoslováci s Kubáncema pomáhaj Sovětům ovládnout - byť fiktivní - africkou zemičku). Vyniikající mučeníčko, ákáčka kam se podíváš plus Dolph v plné síle = 8/10 ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Láska mýho dětství a určitě jeden z klenotů Dolphovi herecký kariéry! Je to film krapet podloženej rasovou tematikou a řekl bych, že díky tomu mohl trochu těžit, protože takových akčňáků bylo málo. Ale z čeho především těžil, je to, že v něm běhá jeden kurva nasranej ruskej navoskovanej válečník v boxerkách a chce se mstít! Lundgren v životní fyzické formě, tu muskulaturu zde má brutální! Respekt z něj šlehá! Paní nostalgie za 90% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Regopstaanovi, který představoval křováka Gaa, bylo v době natáčení 95 let. Jedinou podmínkou k jeho účasti bylo, aby ho mohl stále doprovázet jeho kmen. (Saur.us)
  • Z histórie: 36 000 kubánskych jednotiek prišlo do Angoly v rokoch 1975-76 po rozpade portugalských kolónií, na pomoc novovzniknutej angolskej vláde. (andykovac)
  • Vrtulník, který má představovat sovětský Hind, je přemaskovaný Sikorski S-62 / HH-52A. Jedná se o stejný stroj, který byl ke stejnému účelu použit ve filmu Braddock: Ztracen v boji (1988). (Stejšn)

Reklama

Reklama