Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Recenze (370)

Matty 

všechny recenze uživatele

Nač plýtvat municí – slabší než jednička, lepší než trojka. 75% Zajímavé komentáře: Marigold, tron ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Hm...taky mě se dvojka zdála o něco slabší, ale nevím, spíš to bylo novým dabingem, který je možná trošičku kreativnější, o to víc však ničí zaběhnuté kultovní hlášky :-( ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Naprosto jedinečný odvaz s Frankem Drebinem ve vrcholné formě. Celá tahle série byla MIMOŘÁDNĚ povedená, ale tenhle díl ještě o kousíček vyčnívá nad ostatní dva. Záplava takových vtipů, na které může přijít snad jen totální šílenec, totiž diváka takřka ochromí, ne to je špatný výraz, prostě jej donutí jen se svíjet smíchy a z posledních sil zadržovat svěrače, aby si z té přemíry legrace neučurknul do spodního prádla. Tohle je vysoká škola parodie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $23miliónovTržby USA $86,930,411Tržby Celosvetovo $120,900,000║ Jedna z mála úderných paródii. /70%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Konec vše napraví... Vůbec to není zlé, leč přeci jen už to nemá šťávu prvního dílu, ačkoli upřímně Zuckera obdivuju za talent vymýšlet tak ukrutné ptákoviny, jako je originální milostná scéna či "sáňková" jízda do Detroitu. Drebin je vážně kolík k pohledání a jak jsem se zmínil v úvodu, ve finále předvede takovou eskapádu, že mi bránice vypovídala poslušnost. Neobyčejně trefné... Prostě podařená a skvěle vygradovaná parodie, ale první díl byl o psí chlup lepší... Možná mi prostě víc seděl ten "noir" styl první Bláznové střely. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jedinečná ukázka autorské chytrosti, skvěle vybraných herců, vynikajícího scénáře a možná největší kadence vtipů v historii. Trilogie Bláznivé střely patří do zlatého fondu filmové komedie. Frank Drebin je jediný skutečný policajt... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Objektivně poněkud slabší a občas mírně zadrhující, avšak stále neuvěřitelně nápadité a bujaré. K vidění jsou spousty nových Leslieho eskapád, typický pretendent snad i našeho trůnu a podle MTV nejlepší filmový polibek. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Opět výborná parodie. Sice nedosahuje kvality jedničky, ale to není žádná ostuda, protože jednička je fakt výjimečná sranda. V druhém díle má Frank Drebin více sexuálních narážek a hodně mě pobavil O. J. Simpson jak to zase celej film hrozně kupoval a na konci si složil ten obří kanón :D ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ira Newborn: 1. Beirut Vacation [0:56] ,2. Drebin: Hero [1:03] ,3. Main Title [2:00] ,4. Meat Miss Spencer [5:28] ,5. There's Been A Bombing [0:47] ,6. The Exciting Chase [2:44] ,7. Bad Boys And Meinheimers [2:44] ,8. Miss Spencer [1:00] ,9. Hey Look At These [0:44] ,10. On The Ledge [1:36] ,11. Thinking Of...Him [2:33] ,12. The Date [0:56] ,13. Roof, Roof [4:14] ,14. I Must Kill Frank [3:10] ,15. I Want A World [1:47] ,16. End Credits [4:32]. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Možno do tej štvrte chodil kvôli sexu, Frank?“- „Nie, Ed, máme veľa práce, teraz nie.“ Každý film zostarne, ale tento je dobrý i po desaťročiach. Veľmi sa mi páčilo to, čo v paródiách nebýva zvykom: ak postava spravila niečo bizarné, ostatné na to zareagovali čudovaním. Je to detail, ale zbožňujem ho a tu je takých detailov plný oceán. Ďalej v paródiách zbožňujem running gagy... a tie sú aj tu (ZOO). 65-ročný (ale s telom kulturistu) Leslie Nielsen je ako roztržitý, zbrklý a geniálny Drebin skvelý, ale výborní sú všetci, samozrejme v čele s Georgeom Kennedym a O.J. Simpsonom. No vyzdvihnúť musím aj Frankovu šéfku, ktorá po tom všetkom zrejme skončila na psychiatrii. Poteší poltona fenomenálnych hlášok („Nie sme predsa malí chlapci, vieme sa porozprávať ako dospelí ľudia, ty priposratý blbeček.“; "Keď mi povedala, aby som vypadol z jej života, pochopil som, že je koniec."; „Tých posledných dvoch som zabil omylom pri cúvaní, našťastie vyšetrovanie následne odhalilo, že obaja boli drogoví díleri.“; "Moja žena je uctievačka satanizmu."; "Teraz vám predstavím muža, ktorého nie je treba predstavovať.";  "Pripomína mi matku."; "Pristavte mi pred domom auto, ale pekné."), premyslené komediálne výstupy (Biely dom, heterosexuálny kriminalistický portrétista, sexshop, domáce zvieratká, prisadnutie si v bare, obľúbená pesnička, preslov o nadržaných dvadsiatkach, ktoré od Franka chcú len sex, sex, SEX) a tona geniálnych dialógov („Jane, ako vyzeral ten chlap?“ – „Bol to beloch.“ alebo "Dúfam, že páchateľa odhalíte." - "No, urobíme čo sa dá, ale príliš optimistický nie som."). Určite jedna z najlepších amerických paródií, aká kedy vznikla. „Bezcitný? Bezcitný?! Ako niečo také vôbec môžeš povedať? Vieš, aké to bolo, vysťahovať kvôli tebe z ich rodného domova celý kmeň skoro vymretých brazílskych domorodcov?“ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pokracovani Blaznivy strely je na stejny urovni jako prvni dil, coz znamena, ze se jedna o dokonalou parodii. Dej v pohode, Leslie ve vrcholne forme a vtipy naprosto bezchybny. Opet jsem se skvele bavil. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Frankův konečný projev o tom, že by republikáni konečně mohli dodat plnohodnotného prezidentského kandidáta, když George Bush starší stojí vedle něj je nezapomenutelnej a co víc. Pravdivej. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jen zůstaňte v klidu, ať nikomu neublíží ta atomová bomba, co tu za chvíli vybouchne." Nejlepší polda na světe, zabiják tisícovky drogových dealerů, detektiv Frank Drebin vyrazil podruhé do akce a zase při ní neudělal jedinou chybu. Sice to v některých okamžicích vypadá, že je lepší tankista, tanečník, keramik, potápěč, Mexičan i správce hydrantu než detektiv, ale to je jen zdání. Ekologie, Jane, má bránice i zadek doktora Meinheimera jsou totiž v nejlepších rukou mistra parodie. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Jsem svobodný! Zbožňuju svůj stav! Mám více sexu, než když jsem vedl kursy ve skautu! Najlepší diel série! Neskutočne vtipné. Ešte hodinu po prvom pozretí som mal v bruchu kŕče, tak veľmi som sa smial (už som to videl asi desaťkrát a stále ma úspešne rozosmeje). Možno moja najobľúbenejšia komédia vôbec. Nemohl jsem uvěřit, že je to ona. Bylo to jako sen, ale byla to ona. Přesně taková, jakou jsem si ji pamatoval. Ten překrásný jemný obličej a tělo, které by dokázalo rozehřát i sýrový sendvič. Ňadra, jako by říkala "Hej, koukněte se na nás!" Je to ten typ ženy, před kterou klesáte na kolena a děkujete bohu, že jste mužem. Ano připomínala mi mou matku. O tom nebylo sporu. ...Simply The Best .95% ()

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama