Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (370)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ráda bych vám představila nejstatečnějšího muže Ameriky !! Tento týden byl vyznamenán za zabití svého již tisícího překupníka drog !! Dámy a pánové, představuji vám Franka Drebina, poručíka kriminální policie.." - "Teda, po pravdě řečeno, ty poslední dva jsem náhodou přejel autem.. Naštěstí se ukázalo, že to byli překupníci drog.." ;) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Konec vše napraví... Vůbec to není zlé, leč přeci jen už to nemá šťávu prvního dílu, ačkoli upřímně Zuckera obdivuju za talent vymýšlet tak ukrutné ptákoviny, jako je originální milostná scéna či "sáňková" jízda do Detroitu. Drebin je vážně kolík k pohledání a jak jsem se zmínil v úvodu, ve finále předvede takovou eskapádu, že mi bránice vypovídala poslušnost. Neobyčejně trefné... Prostě podařená a skvěle vygradovaná parodie, ale první díl byl o psí chlup lepší... Možná mi prostě víc seděl ten "noir" styl první Bláznové střely. ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Výbovné pokračování Zucker/Abrahams/Nielsen. Tenhle parodie mi dneska tak chybí! - "Blowing away a fleeing suspect with my 44 Magnum was everything to me. I enjoyed it. Well, who wouldn't? But now I want to be the environmental policeman. I want a world where Frank Jr, and all Frank Jrs can sit under a shady tree, breathe the air, swim in the ocean, and go into a 7-11 without an interpreter. I want a world where I can eat a sea otter without getting sick. Where the Democrats put somebody forward worth voting for. But I want a world where I can wake up with this woman, whom I love." ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Dvojka v nicom nezaostava za jednotkou, nasmial som sa rovnako. Tie vazne Drebinove ksichtiky pri jeho najväcsich trapasoch ma jednoducho rozosmeju v kazdej casti. Zaujimave je aj to, ako sa scenaristi zahravaju s menami hlavnych zaporakov - pokial v jednotke bol nejaky Vincent Ludwig, v dvojke zase Hapsburg, obe mena naramne pripominajuce akychsi vladarov niekolko storoci dozadu :-) Uz som zabudol, kto bude zaporakom v trojke, ale na nu sa vrhnem o par dni... 14.10.2010 _______ Leslie Nielsen - (Frank Drebin) +++ Priscilla Presley - (Jane Spencer) +++ George Kennedy - (Ed Hocken) +++ O.J. Simpson - (Nordberg) +++ Robert Goulet - (Quentin Hapsburg) +++ Richard Griffiths - (Dr. Albert S. Meinheimer / Earl Hacker) +++ Anthony James - (Hector Savage) +++ Produkcia: Jim Abrahams, Jerry Zucker +++ Hudba: Ira Newborn +++ ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

řekněmě, že oproti dnešním parodiím je to geniální, vtipy jsou vtipné i vůbec ne inteligentních rádoby zábavných průpovidek (na druhou stranu je pravda, že občas se i tady najde něco dobrého), což je rozhodně velké plus. Ale oproti jedničce to už zase dost ztrácí. Přece jen hodně vtípků je už jen variací na ty z první střely a ne vždy fungují tak, jak by měly. Úvod s Bushovými a Nielsenovým proslovem je ale stejně dobrý jako u jedničky, stejně jako některé další vtipné scény s Nordbergem. A nevím proč, ale až na tu úchvatnou scénu milování mi rozhodně nepřišlo, že by dvojka měla více sexuálních narážek než jednička. Spíše naopak ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama