Reklama

Reklama

Bláznivá střela

  • Česko Bláznivá střela: Z archivů policejního oddělení (více)
Trailer

Obsahy(1)

Praštění tvůrci snímku Připoutejte se, prosím! se znovu sešli! Leslie Nielsen jako policista s tvrdými rysy a měkkým mozkem Frank Drebin div nezakopne o plán atentátu na královnu Elizabeth. Do šílených akcí se zapojí také Priscilla Presley, O.J. Simpson, vycpaný bobr, dva baseballové týmy a nesourodá směsice dalších postav, a tak se "smíchometry" hroutí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (600)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Klasický Nielsen ve své největší formě. Bláznivá střela je úžasným příkladem perfektně zvládnuté parodizace. Výborné odkazy na jednotlivé filmy (Batman), známá témata (bezpečný sex) či napadání celého žánru převedením jeho základních složek ad absurdum. Přes to všechno se ovšem tvůrcům daří udržet dějový proud bez spousty do očí bijících zbytečností. Parodizačních prvků obsahuje Bláznivá střela spoustu, přesto však slouží jako bravurní dokreslení už tak šílené zápletky. Nemá cenu si nalhávat, že příběh samotný je natolik nosný, že by se bez komediálního aspektu v klidu obešel, přesto je nutné uznat, že dějová linie sama o sobě funguje. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle neuvěřitelně báječný film je příkladem toho, že se zkrátka DAJÍ točit skvělé parodie, které mají opravdu vtip, taky se u nich musí myslet a od začátku do konce v nich nemusí nutně figurovat výkaly z různých částí lidského těla... Dnešní filmy tohoto žánru vzbuzují spíše nechtěný křečovitý úsměv. Zkrátka by se měla natočit čtyřka a hotovo! ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tohle je vrchol parodie. Herci pronášejí neuvěřitelné kraviny s vážným ksichtem, nikdo z nich se nesměje ani nenaznačuje, že řekl něco vtipného, v pozadí se děje ohromná blbost a já mám dostatek prostoru se smát. Nesmím to však přehánět, protože Frank není divadelní herec a nepočká až se publikum uklidní. Nemilosrdně vypouští z dutiny ústní další neuvěřitelnou hlášku a přitom se tváří, že vyšetřuje případ. Jeho vyšetřovací cesta je však jedinečná. Nepotřebuje k dopadení zločince stanovovat vyšetřovací verze ani obcházet svědky nebo místo činu. Prostě jen tak v klidu zhodnotí slečně bobra, zdroguje kolegu, proběhne jatka, veřejně "vyvenčí kobru" na tiskové konferenci, jako zastánce bezpečného sexu realizuje opravdu nechutný sex a na závěr předvede, jak by se měl pískat baseball. Dopadení zločince je tak pouze podružnou samozřejmostí, protože tady jde hlavně o lásku. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I can't hear you! Don't fire the gun while you're talking!“ Následujte policejní maják do království parodie, kde bělovlasý kouzelný dědeček Leslie Nielsen jako pátý jezdec apokalypsy Frank Drebin nenuceně rozdává smích na všechny strany. Především mě rozebrala jeho procítěná interpretace americké pýchy "Star-Spangled Banner" před baseballovým zápasem.. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tohle je vážně naprostá fízlovská klasa! Zucker to má přečtené a Nielsen má skutečně heroicky debilní xicht... Těžko hledat klišé, do kterého se Bláznivá střela netrefila – je to lehké, je to ujeté, je to patřičně bláznivé a hlavě i na po x-té nádherně zábavné. Tahle parodie nezestárne, dokud stateční detektivové budou vyrážet za večerů černých jako ranní kafe U žlutýho Píta do terénu a konat svůj vlastní příspěvek ke spáse světa. Neodolatelná parodie "drsné" americké detektivky a opravdu dobrý film se vším všudy.. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (36)

Související novinky

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

včera

Jak to tak vypadá, opravdu letí naším směrem. Nová Bláznivá střela, v níž by legendární postavu detektiva Franka Drebina, jehož efektivitě se rovná pouze jeho neschopnost, měl ztvárnit… (více)

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

21.01.2021

Herec Liam Neeson pár dní nazpátek uvedl, že už má akčních rolí po krk a touží po změně. No a nyní možná víme, co přesně by tou změnou mohlo být líp. Přestože zatím nebylo nic potvrzeno. Neeson… (více)

Reklama

Reklama