Reklama

Reklama

Bláznivá střela

  • Česko Bláznivá střela: Z archivů policejního oddělení (více)
Trailer

Obsahy(1)

Praštění tvůrci snímku Připoutejte se, prosím! se znovu sešli! Leslie Nielsen jako policista s tvrdými rysy a měkkým mozkem Frank Drebin div nezakopne o plán atentátu na královnu Elizabeth. Do šílených akcí se zapojí také Priscilla Presley, O.J. Simpson, vycpaný bobr, dva baseballové týmy a nesourodá směsice dalších postav, a tak se "smíchometry" hroutí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (596)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen byl (a zůstane) hereckým králem parodií a Bláznivá střela je vedle Žhavých výstřelů vrcholem tohoto žánru. Frank Drebin je ďábel s velkým Ď a jelito s velkým J v jedné osobě a díky Nielsenovým grimasům a komediálnímu umu vznikla jedna z nejikoničtějších postaviček, která si dělá srandu ze všelijakých bondovek a policejních filmů. Nielson tak dal v doprovodu bodrého George Kennedyho, ještě ne tak moc "bakelitové" Priscilly Presley a takřka nevinného O. J. Simpsona vzniknout nadčasové komedii, která pobaví i po vícero zhlédnutích. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jedna ztěch starších uctívaných komedií kterou jsem ve svém životě nějak opomenul a shlídnul jí až těd. Leslie Nielsena mám rád zvykl jsem si na tu atmosféru tam kde je on tam je prostě sranda viz Scary Movie 3,4, Utopenec na Útěku, Superhrdina.. tyhle filmy jsem sním viděl dřív a díky němu taky zvedám filmu o pár procent nahoru. Tady stejný styl humoru jako Žhavé výstřely a líbí se mi že to není JEN parodie ale že to má svůj vymyšlený příběh a dá se to nazvat akční komedií s Leslie Nielsenem. Příběh na tři s Lesliem čtyři. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielson je legendární postava parodií ať už starých, tak i novějších typu scary movie a jeho role mu nejen zde sedla výborně. Bláznivá střela je spíš než ujetina docela povedená kriminálka plná gagů podobající se Johnny Englishovi a Růžovému panterovi. Ačkoliv mě Žhavé výstřely pobavily daleko více a tvůrci se tady drželi místy moc při zemi, pořád je to parodie jak víno a bavil jsem se nádherně. Až těžko uvěřit, jak dávno byl už žánr parodií na vzestupu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

-Poručík Drebin, policie. -Áááá na vás si dobře vzpomínám, tak co byste rád? -Mám pár otázek. Znáte tohodle muže? -Asi těžko. Mám mizernou paměť. -Áááha. Možná že vám ji osvěží tohle. -Pořád vokno, ani ťuk. -Nepřidáme. -Už mi svitlo. Vometá se tady. Proč to chcete vědět? -To nemůžu prozradit. -Třeba vám rozváže jazyk tohle. -Když já bych vážně neměl. -Ještě pořád málo? -No tak jo. Je to Nordberg, policajt. -Pendrek polda. Nabízek herák. -Cože? - Vždyť říkám, pěknej ptáček. - Ty šunte ničemná, zavřu tě až zčernáš. -No dobrá, dobrá. Dělá prej u Ludwiga. Chtěl to svinstvo střelit jedněmu z mejch hochů. Tak copak s tím provedete? Co? -Proč bych ti to měl říkat? -Tohle vám rozváže jazyk? -Pořád nevidím důvod. -Půjčíte mi dvacku?... A co teď? -Dobrá tak já jdu k Ludwigovi a přesvědčím se jestli mě nehoupeš. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Doktor: "Paní Nordbergová, ruku vašeho manžela pravděpodobně zachráníme! Kam vám ji máme poslat?" Wilma Nordbergová: "Ach Franku, to je strašné!" Kapitán Hocken: "Jen klid, Wilmo, tvůj muž bude v pořádku! Mysli pozitivně, nepoddávej se pochybnostem!" Poručík Drebin: "Ed má pravdu, Wilmo, ale s darováním orgánů neotálej dlouho..." Včera bylo tak kurevské vedro, že jsem naprosto bezmocně chcípla před televizí a tak poprvé viděla tuhle kultovní parodii. Jak už to tak chodí, výbuchy smíchu se střídaly s ohňostroji trapnosti, jako mladší (ideálně puboška) bych to určitě ocenila lépe. Jedno je však jisté: David Zucker dokázal před čtvrt stoletím ukočírovat podstatně vtipnější kousky, než jakými nás oblažuje poslední dobou za účasti všemožných čokoládových neherců. 65% ()

Galerie (116)

Zajímavosti (36)

  • Na tiskové konferenci se starostkou si Frank Drebin (Leslie Nielsen) nalévá ze skleněného džbánu vodu, v dalším záběru se tam objeví zničehonic další džbánek. (Robbi)
  • „Prsa“, která Frankovi (Leslie Nielsen) připomínala jeho bývalou manželku, byla ve skutečnosti kupole na zadržování betonu v jaderné elektrárně San Onofre v Kalifornii. (SG-1)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

21.01.2021

Herec Liam Neeson pár dní nazpátek uvedl, že už má akčních rolí po krk a touží po změně. No a nyní možná víme, co přesně by tou změnou mohlo být líp. Přestože zatím nebylo nic potvrzeno. Neeson… (více)

Zemřel Vladimír Brabec

Zemřel Vladimír Brabec

02.09.2017

V pátek večer nás opustil herec a dabér Vladimír Brabec. Nefalšovaná legenda, jíž proslavil kontroverzní seriál 30 případů majora Zemana, odešla ve věku 83 let a své poslední chvíle strávila s… (více)

Bláznivá střela se vrátí

Bláznivá střela se vrátí

16.12.2013

A možná z ní bude něco jako Bláznivá pařba. Hollywoodu nestačil nový (strašný) Růžový panter, teď plánuje zmodernizovanou verzi další kultovní policejní parodie. Bláznivá střela se poprvé na plátnech… (více)

Reklama

Reklama