Reklama

Reklama

Bláznivá střela

  • Česko Bláznivá střela: Z archivů policejního oddělení (více)
Trailer

Obsahy(1)

Praštění tvůrci snímku Připoutejte se, prosím! se znovu sešli! Leslie Nielsen jako policista s tvrdými rysy a měkkým mozkem Frank Drebin div nezakopne o plán atentátu na královnu Elizabeth. Do šílených akcí se zapojí také Priscilla Presley, O.J. Simpson, vycpaný bobr, dva baseballové týmy a nesourodá směsice dalších postav, a tak se "smíchometry" hroutí. (Magic Box)

(více)

Recenze (596)

Matty 

všechny recenze uživatele

Frank Drebin je pořádný magor. A policajt k tomu. Pokud nechcete přijít k újmě, držte se od něho v uctivé vzdálenosti. Ale na druhou stranu, když se věci kolem něj dají do pohybu, stojí to za vidění. Nejrozumnější alternativou tudíž je zhlédnou Drebinovy dementní kousky z bezpečí televizního křesla. I když ani zde vám nikdo nemůže zaručit, že se celí rozesmátí nezadusíte kusem nějaké pochutiny. Z toho vyplývá rada pro všechny komediomily – Nikdy nejezte při sledování filmu! A nepijte! Třeba u takové parodie na Mechanický pomeranč (film, na který nedám dopustit) mě málem trefil šlak – prostě geniální načasování, geniální gradace, geniální Nielsen. Druhá nejlepší parodie hned po ještě bláznivějších Spaceballs. 85% Zajímavé komentáře: solskjaer, pend ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle neuvěřitelně báječný film je příkladem toho, že se zkrátka DAJÍ točit skvělé parodie, které mají opravdu vtip, taky se u nich musí myslet a od začátku do konce v nich nemusí nutně figurovat výkaly z různých částí lidského těla... Dnešní filmy tohoto žánru vzbuzují spíše nechtěný křečovitý úsměv. Zkrátka by se měla natočit čtyřka a hotovo! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dokumentární film s prostředí české policie.Ne Teď vážně Zucker na nás vystřelil skutečně hezky bláznivou komedii. Vtipy na nás chrlí v kadenci ta ta ta ta. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Frank Drebin Forever! Díky genialitě pánů Zucker-Zucker-Abrahams se můžeme těšit a radovat z řady skvělých parodií, ovšem série Bláznivá střela je jasně na vrcholu jejich komediální tvorby. Tento první díl je skvělý a dokazuje, jak se dá udělat dokonalá crazy komedie, když se svěří do správných rukou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen dokázal v tomto filmu jak mu to s bří Zucker´s a Abrahamsem výborně sedí. Natočili spolu totiž jednu z nejlepších parodií co svět kdy viděl. Opravdu celý film jsem se smál. Co scéna to výbuch smíchu. Například když Frenk Drebin vyšetřuje a uplácí jednoho zlodějíčka aby zjistil informace :)) ale je toho mnohem mnohem více. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. I po letech naprosto parádní záležitost, která umí pobavit hned na několika úrovních. Leslieho kamenná tvář prohazující naprosto neskutečné hlody, je zkrátka nesmazatelnou ikonou a snímek sám o sobě hoden statusu kultovní parodie. Kéž by tento ztracený žánr našel v moderní době novou jiskru... ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $12miliónov║Tržby USA $78,756,177║Tržby Celosvetovo $99,300,000║ Paródia ako sa patrí, Leslie Nielsen v životnej úlohe. /85%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tohle je vážně naprostá fízlovská klasa! Zucker to má přečtené a Nielsen má skutečně heroicky debilní xicht... Těžko hledat klišé, do kterého se Bláznivá střela netrefila – je to lehké, je to ujeté, je to patřičně bláznivé a hlavě i na po x-té nádherně zábavné. Tahle parodie nezestárne, dokud stateční detektivové budou vyrážet za večerů černých jako ranní kafe U žlutýho Píta do terénu a konat svůj vlastní příspěvek ke spáse světa. Neodolatelná parodie "drsné" americké detektivky a opravdu dobrý film se vším všudy.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší komedie o policajtech co jsem kdy viděl. Myslím, že už jí nic nepřekoná...krom dvojky:). Ve své době naprosto skvělé a dnes již prakticky nenatočitelné, protože humor ve filmech se změnil a ubral jiným směrem, než bych si já přál.Možná je to dobře pochybuji, že něco lepšího, než tato série a dvojce Bláznivých výstřelů, někdy vznikne. At žije Leslie Nielsen, když byl ještě zábavný :) ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

To je ale pěkný bobr! Třeba by pomohlo tohle - Nevím, pořád si nemůžu vzpomenout. atd - množství skvělých hlášek. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl ve své době naprostou bombou, a jak se ukázalo, stále jí v jistém slova smyslu zůstal. Nikdy se asi nedozvíme, proč muselo trvat tak dlouho, než Leslie definitivně dozrál do své vrcholné formy, a proč z ní zase poměrně brzy vyšel. To nemohlo být jenom geniálním scénářem! Nielsen, který v průběhu natáčení úplně vážně balil Presleyho "bývalku", si svoji druhou mízu užil dokonale. Škoda, že na případnou třetí už musíme zřejmě zapomenout. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Humor z 80. let mi sedí a Leslie Nielsen je prostě srandovní, jak i ty největší trapasy řeší s kamennym ksichtem. U tohohle jsem se smál opravdu hodně a moc. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ira Newborn: 1. I Love L.A ,2. I'm Into Something Good ,3. Louie, Louie ,4. Trumpet Fanfare ,5. God Save the King! ,6. The Star Spangled Banner ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako je na tom?“ – „Podľa lekárov má 50%-nú šancu na to, že vyzdravie, napriek tomu, že má len 10% nádeje.“ Jedna z 10. najlepších filmových paródií na svete. Skvelý Leslie Nielsen a spol. (Kennedy, Presley, Simpson) rozohrávajú veľkú hru natrieskanú vtipmi nielen parodickými, ale i „vlastnými“ (mazanie Gorbačovho materského znamienka, močenie). Výborné fyzické vtipy (ničenie milionárskej kancelárie a následne vlastného vozidla) a dialógy („Takže stále žije?“ – „Áno. Dostal šesť guliek, ale všetky minuli dôležité orgány a slaná voda ho zakonzervovala, kým sme ho našli.“). To všetko so smrteľne vážnou tvárou, čo je znamenie každej kvalitnej komédie. Trio Abrams-Zucker-Proft šliape do pedálov na podlahu a poručík Frank Drebin je presne nadávkovanou kombináciou debility (ako duševnej poruchy) a (náhodnej?) geniality. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni dil Blaznivy strely jsem chtel videt hodne dlouho a ted jsem ho konecne videl a je to fakt jizda. Jeden z nej filmu s Leslie Nielsenem, jeden z nej filmu Davida Zuckera a jedna z nej parodii. Sice je par scenek docela neoriginalnich a predvidatelnejch, ale i ty jsou vtipny a pak je tu neskutecny mnozstvi naprosto krutejch scen a pak je tu nekolik genialnich scen (napr. scena se vzpominanim). Navic tu Leslie nepobiha jako nejakej trapak, ale hraje docela slusne a je proste cool. Sice se tu najde par hluchejch mist, ale musim dat proste 5*. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

No, k úplné extratřídě nejlepších komedií to neřadím, ale rozhodně je to vysoký nadprůměr, zvlášť, když to srovnáte s pozdějšími filmy Agent WC 40 nebo 2001: Vesmírná prda. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Včera repríza k uctění památky Leslieho Nielsena. Tohle je totální kult. Naprosto geniální salva vtipů, většina se 100% účinností. LESLIE NIELSEN 4 LIFE! ()

monolog 

všechny recenze uživatele

nezapomenu na scénu, jak Jane stojí na schůdcích ke knihovně a Frank říká: Roztomilý bobřík. ona odpoví:Děkuji. a podá mu vycpanýho bobra. tak v té chvíli jsem měl fakt dost. ()

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

21.01.2021

Herec Liam Neeson pár dní nazpátek uvedl, že už má akčních rolí po krk a touží po změně. No a nyní možná víme, co přesně by tou změnou mohlo být líp. Přestože zatím nebylo nic potvrzeno. Neeson… (více)

Zemřel Vladimír Brabec

Zemřel Vladimír Brabec

02.09.2017

V pátek večer nás opustil herec a dabér Vladimír Brabec. Nefalšovaná legenda, jíž proslavil kontroverzní seriál 30 případů majora Zemana, odešla ve věku 83 let a své poslední chvíle strávila s… (více)

Bláznivá střela se vrátí

Bláznivá střela se vrátí

16.12.2013

A možná z ní bude něco jako Bláznivá pařba. Hollywoodu nestačil nový (strašný) Růžový panter, teď plánuje zmodernizovanou verzi další kultovní policejní parodie. Bláznivá střela se poprvé na plátnech… (více)

Reklama

Reklama