Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamilovaný pár, bankovní úředník Sam a výtvarnice Molly, se přestěhuje do nového bytu. Jsou spolu opravdu šťastní, po cestě z divadla Mollly poví Samovi, že si ho chce vzít za manžela. Náhle je přepadne muž s pistolí, chce peníze a uhodí Molly. Sam se rozzuří a při rvačce ho muž zastřelí. Sam zemře, ale jeho duch zůstává na zemi, aby mohl být nablízku Molly. Ta je ze Samovy smrti na dně. Jednoho dne se do bytu dostane muž, který Sama zabil, a něco zde hledá. Sam ho chce zastavit, ale jako duch není schopen se ničeho dotknout. Muže sleduje, aby zjistil jeho jméno a bydliště. Při zpáteční cestě Sam naváže kontakt s černoškou Ody a neustálým otravným zpíváním ji donutí, aby šla k Molly domů a pověděla jí, co on řekne. Sam jí sdělí jméno a adresu muže, který ho zabil, a také, že to byla plánovaná vražda. Molly nejprve ničemu nevěří, ale pak je přesvědčena, že žena opravdu se Samem mluví. Když Molly poví vše Carlovi, Samovu nejlepšímu příteli a kolegovi, tak ten jede informaci do vrahova bytu ověřit. Sam jede s ním a zjistí, že Carl a vrah jménem Willie Lopez se znají, Carl objednal Samovu vraždu, protože potřebuje kódy do počítače, díky kterým může převést velké množství peněz. Molly jde na policii, ale nikdo jí neuvěří. Ukážou jí spis Ody, která byla několikrát zadržena za podvody. Večer k Molly do bytu přijde Carl, aby ji dokázal, že je přítel a ona se na něj může spolehnout... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (602)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sam říká, že máte na sobě tričko, který polil margaritou, a náušnice, co vám dal k Vánocům." Mám postavenou dokonalou obranu proti dojákům a odmítám ronit kroupy dojetím, ale v tomto případě to byl nelehkej boj, neboť se mě Duch pokoušel ždímat poměrně vytrvale. Vydržel jsem a odnesl jsem si důležitý poznatky do života - tedy že k romantice patří hrnčířskej kruh, že i falešný médium může pravý a že občas proběhnuvší duch z metra může bavit lépe než ti, kteří plátno takřka neopouštějí. Tedy s čestnou výjimkou "dobrovolnýho" předání peněz jeptiškám, protože to je scéna, pro kterou stojí za to žít, umřít a pak kopat do plechovky jako správnej duch. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Keď sa začiatkom sedemdesiatych rokov dostal na televízne obrazovky seriál Randall a Hopkirk, bola z toho udalosť a každý týždeň sme sa tešili na pokračovania. Pri existujúcej konkurencii bola tá radosť úprimná. Keď o 20 rokov neskôr sa dostal na plátna kín Duch, mal som z neho rozpačitý dojem, pretože za každým gestom, za každou scénou a obrazom bol kalkul tvorcov, ktorých cieľom bola maximálna manipulácia diváka. Oduševnený výraz Patricka, permanentne uslzené oči Demi a pekne spievajúci Righteous Brothers, to je kombinácia, ktorá nezlyháva.Iná situácia je po opakovanom sledovaní. Pôvodné pocity sú preč a divák vidí kulisy, ktoré mali predstavovať realitu. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmu, který mně velice okouzlil! Krásný a silný příběh. Ten příběh je jednoduchý ale jak se říká: V jednoduchosti spočívá krása, tak Duch to jen dokazuje. V tomto snímku jsem našel všechny žánry, co mám rád. Drama, romatinku, komedii a thriller. A každý tento žánr je vymazlený do posledního detailu. Patrick Swayze měl ve své herecké kariéře jen tři takové životní role. Jednoznačně ve filmu Hříšný tanec. Určitě ve filmu Bod zlomu. A tím třetím je právě Duch. Jeho výkon je přesvědčivý ale mohl by udělat více obličejů. Krásná Demi Moore je též výborna ale nejlepší tahem v hereckém obsazení byla každopádně excelentní Whoopi Golbergová, na jejíž výkon do smrti nezapomenu. A ty její hlášky. No skvost. Nikdy bych nečekal, že Jerry Zucker, natočí něco s vážného. A za to si zaslouží úctu. Málem bych zapomněl na nádhernou písničku " Unchained Melody ", jenž přidává na té romantičnosti. Jeden z nejlepších a nejkrásnějších romantických filmů, co jsem kdy viděl!!! ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Za kvalitu ruku do ohně. Film ve většině ohledech splňuje vše, příběh, zápletky, napětí, sympatické herce ( kromě Whoopi Goldberg tu dvakrát nemusím ), dobrou hudbu, hlavní herce ( Patrick Swayze a Demi More ), scénář a jiné. Prostě pěkný romantický a dramatický film. ( Hodnocení: 9/10 ) ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Duch je podle mě jeden s nejhezčích romantických trháků všech dob...Patrick Swayze a jeho nádherná kštice spolu s nezdolným charizmatem nás udolují k patřičným toužícím pohledům celých 127 minut filmu.Demi Moore, kterou opravdu nesnáším potkalo jediné štěstí,že s ním mohla hrát,protože to ji katapultovalo mezi světové herečky(ačkoliv to nechápu,protože její "umění" je jako na disney channelu).Představa,že nás opustí ten nejbližší člověk mi nahání husí kůži a o to více,když nedostane klidu a sám se ještě plouží kolem svých blízkých a snaží se jim něco sdělit. Mě samotné se podobné věci stávaly..sice ne až tak očividně a hlavně ne tak romanticky :-D. Velká výhra pro tento snímek je podle mě také Whoopi Goldberg, která dokáže navýsost zahrát i uklízečku a všichni jí to uvěříme.Prostě krásná klasika,která by neměla chybět v podvědomí každého z nás.Zasloužené 2 oscary. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (59)

  • Demi Moore (Molly) chtěla, aby scény z hrnčířství vypadaly autenticky, proto ona a Jerry Zucker chodili na lekce hrnčířství. (SONY_)
  • Keď v banke Oda Mae (Whoopi Goldberg) uzatvára bankový účet a vypýta si nový papierik, keďže na prvý sa zle podpísala, tento druhý papierik je žltej farby. Keď ho však vracia naspäť, papierik je biely. (martin1m2)

Související novinky

Channing Tatum chystá remake Ducha

Channing Tatum chystá remake Ducha

18.01.2023

Channing Tatum (Loganovi parťáci, Pes) se za pár týdnů objeví ve třetím díle série Bez kalhot, jinak toho ale herec v plánu moc nemá. Snu na jeho srdcový projekt Gambit se už vzdal, jak ale nyní… (více)

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Spielberg chce Jacksonovy kosti

Spielberg chce Jacksonovy kosti

12.05.2007

Určitě si vzpomenete, jak Peter Jackson zářil, když z rukou Stevena Spielberga přebíral Oscara za nejlepší film (jen pro jistotu: za Pána prstenů: Návrat krále). Nedávno si potřásli pravicemi opět.… (více)

Reklama

Reklama