Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (401)

lamps 

všechny recenze uživatele

Hodně bláznivá a celkem vydařená komedie, která výrazně dojíždí pouze na hrozivý závěr. Jerry Zucker má humor v krvi, a tady mu v naplňování jeho fantazie dopomáhalo bez debat skvělé herecké obsazení, jehož hvězdný lesk je na film takového typu opravdu nevídaný. Nejvíce pozornosti na sebe strhuje, samozřejmě, Atkinson, který opět předvádí další šílenou variaci na Mr.Beana, ale za zmínku stojí i ostatní v čele s rozježenou Whoopi Goldberg a neodolatelným Lovitzem, při jehož vpádu na sešlost válečných veteránů mě popadal hysterický smích. Ale přestože zábava byla velmi rozmanitá, film utekl celkem rychle a některé scény mi zůstanou v paměti ještě hodně dlouho, za, omluvte mi ten výraz, zprasený konec si to ode mě víc než průměrné hodnocení prostě nezaslouží.. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Na mě až moc bláznivá komedie, při které jsem se sice párkrát zasmál, ale žádná scéna není až zas tak vtipná, abych si ji dlouhodoběji zapamatoval. Takže jako oddychová jednohubka to docela jde, ale vím jistě, že se k filmu vracet nebudu. Dle mého patří Miliónový závod k těm průměrnějším komediím... Čekal jsem víc, někdy mě to i nudilo. ()

Reklama

destroy83 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie s řadou nezapomenutelných fórků, kdy Jon Lovitz navštíví muzeum Barbie, nebo Whoopi Goldberg nastupuje pod donucením do autobusu plného cvoků se slovy: přijeli jsme v raketovém autě, u kterých jsem doslova brečel smíchy. Plný počet nemůžu dát, protože snímek byl místy dost zdlouhavý a Rowan Atkinson byl přímo trapný. Takže za čtyři hvězdy. ()

StanislachKo odpad!

všechny recenze uživatele

Ako inak ohodnotiť snímok, v ktorom Ťa aj tvoji obľúbenci vytáčajú k umretiu?! (a že ich je tam požehnane a že sú doradu žalostne nevyužití - Atkinson, Lovitz, Gooding, a neprirodzene zubatý Cleese) O záverečnom moralizujúcom sentimente, smash mouth-u a stage divingu všetkých účastníkov už radšej len mlčím. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Méně (o hodně méně) by bylo více. 1) Dobré nápady jsou dost nudně zpracovány. Rozmanité zjevy tu závodí a tvůrci se snaží, seč mohou, aby to bylo vtipné. Nu což, chvílemi je, chvílemi není._____ 2) Jediný úsměv (o smíchu není vůbec řeč), který film vyloudil na mé tváři, byl úsměv ulehčení, že jsme na konci._____ 3) Nicméně jsou tu zajímaví herci. Legendární 46letý Rowan Atkinson (narkoleptický Ital), 27letý Breckin Meyer (právník), 31letý Vince Vieluf (brácha větší) a zejména můj velmi oblíbený 27letý přitažlivý Seth Green (brácha menší). ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Kapela, která zpívá na závěrečné charitativní akci, je americká Smash Mouth. (Stanley619)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 48 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama