Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devatenáctiletý Seth Davis nechá vysoké školy a začne provozovat ilegální domácí kasino, kam chodí především jeho bývalí spolužáci. Nerozumí si s otcem, váženým soudcem, kterému se nelíbí způsob jeho života a podnikání mimo zákon. Kamarád Adam se starším Gregem Feinsteinem ho navnadí řečmi o výši výdělků u makléřské firmy J. T. Marlin natolik, že se Seth rozhodne práci získat. Láká ho i možnost dostat poctivou práci a udělat tak dojem na přísného otce, který se s ním odmítá bavit, dokud se nebude živit poctivě. Začínají tři měsíce, během nichž se má Seth zaučit v Gregově týmu. Dostávají seznamy potenciálních klientů a denně musí zvládnout i několik set hovorů. Z nováčků je to kupodivu on, komu se podaří ulovit prvního klienta doktora Jacobse, kterého přesvědčí o koupi akcií nového léku, který mu pak prodá zkušený makléř Chris. Záhy se stane náhodným svědkem podivného chování šéfů Michaela a Jima a začne si všímat drobných nesrovnalostí v obchodech. Začíná tušit, že s firmou není něco v pořádku. Sleduje ji také FBI, která si ho vytipovala jako možného kandidáta na spolupráci. Krátce nato mladík zjistí, že firma, jejíž akcie prodávají, vůbec neexistuje. Odtud už je jen krok k tomu, aby odhalil šokující pravdu. (TV Nova)

(více)

Recenze (123)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na to s jak málo srozumitelného prostředí tento film je to byl velmi solidní thriller . Jo peníze se tedy dají vydělat všelijak. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na svoje léta kupodivu docela slušný thriller ze světa akcionářů, které je dynamické, nenudí a zároveň překvapí řadou herců, kteří jsou dnes uznávanými tvářemi Hollywoodu. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

I když se ve světě finančních transakcí nevyznám a 90% odbornejch várazů sem ani za mák nerozuměl, hodně dobře sem se bavil. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Film se sice tvari jako velmi realisticke ztvarneni praktik jedne maklerske kancelare, ale me je tento svet tak vzdaleny, ze jsem se pri filmu maximalne obcas pousmal. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Lepší verze Pollackovi FIRMY s trošku menší dávkou thrilleru...jinak je to ale velmi inteligentní podívaná! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Slušný žánrový kousek z prostředí bezohledných amerických yuppíků, kteří se coby burzovní makléři s ostrými lokty snaží oškubat důvěřivé kavky ze střední třídy. Giovanni Ribisi má k podobným týpkům svým vzhledem a mimikou blízko, zkrátka a dobře, podobně jako náš Miloš Kopecký nebo Josef Vinklář, si ty padouchy vyloženě užívá a nelze se divit, že byl obsazený i do role šéfa mocné těžební společnosti ve velkofilmu Avatar, kde je doslova ztělesněním chamtivosti a bezskrupulóznosti. Hlavním a jediným motivem pro tuhle ambiciózní sebranku jsou peníze a prožitky. Tam, kde takové Americké psycho selhává, tam se Riziko pohybuje na pevné půdě a přináší solidní kriminálku se zajímavými padouchy, silným příběhem a poučným a efektním rozuzlením. Celkový dojem: 75 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný film o vzestupu a pádu se skvělým motivačním proslovem Bena Afflecka. Nevím, co je na něm pro spoustu lidí tady k nepochopení. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Wall Street, který je velmi kvalitním filmem, avšak pro mě odborně docela náročným, v němž jsem se po chvíli začala v zamotaných finančních uličkách ztrácet, je Riziko odlehčenější, ale stále našlapanou exkurzí do jisté makléřské korporace, v níž se prohánějí maníci v drahých oblecích, s telefonem v ruce a kvapně se zvyšující hodnotou "vydělaných" dolarových bankovek. Zdařile je skloubeno zpracování námětu, který na mě působil jako vysoce odborně prezentované prostředí obchodu s akciemi, ale na druhou stranu je vše podáváno jakoby s ohledem na diváka, takže jsem se při sledování necítila jako člověk, absolutně nechápající děj a terminologii a vůbec jsem se v celém prostředí neztrácela. Giovanni Ribisi je pro mě osobitý herec a na to, že mu zde bylo šestadvacet let, vypadal skutečně jako nevinný, uhlazený studentík. Nicky Katt mi připadal jako syn, nebo nějaká mladší verze Chazze Palmintariho. Přišlo mi, že je mu nehorázně podobný, i díky své obdobně "vysoce postavené" roli. Především jsem v něm viděla mafiánského bosse, jehož Chazz ztvárnil ve filmu Příběh z Bronxu. Potěšil Ben Affleck a jeho projevy za podmanivé hlasové podpory Michala Dlouhého:) Stejně jako mě potěšil i Vin Diesel, ač jsem měla pocit, že nedostal příliš prostoru. A hip-hopový soundtrack mi sem skvěle pasoval. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Celkom schopne natočený snímok z prostredia burzových maklérov ťaží hlavne z toho, že táto téma nieje filmovo až tak rozoberaná. Je tu pár pekných maklérskych hlášok, kde sa vyznamenal hlavne Ben Affleck. Kopa známych hercov, vrátane Bena tu majú len netradične vedľajšie úlohy a celý film je taký nenápadný a pritom taký pohodový. Mňa potešil Vin Diesel inak ako v typických akčných scénach. A veľmi pomohla hudba. 80%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film se mi teda nedívalo moc dobře. Dokázala jsem se vcítit do těch obětí podvodů, jsou slabí a jestli se nacházejí zrovna v nějaké životní situaci, kdy by se jim pár dolarů navíc opravdu hodilo, tak se jim vůbec nedivím, že takovým lidem jako byl Seth naletí. Já bych nedokázala žít s pocitem, že si svými sliby získám něčí důvěru a i když dopředu vím, jak se věci skutečně mají, tak je zklamu, odřu na kost, pošlapu jejich sny a plány ... hnusný pocit. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem, čo tomuto filmu toľkí vyčítajú a majú chuť si v komentári "kopnúť". Dôveryhodnosť? Znalosť tématiky? Načo, preboha?! Koľkí z vás milujú vojnové filmy a vojnu nikdy nezažili? Je to predsa film! Pohyblivé obrázky, ktoré majú hlavne pobaviť. Riziko baví výborne a to je dôležité. Je napínavý, herecké výkony sú prirodzené i kvalitné, prostredie správne surové. Záver je myslím takisto slušný a na sile mu ešte pridávajú vedľajšie zápletky, ktoré zostanú otvorené. Každá scéna, ktorú kritici nazývajú "hluchou", pomáha preniknúť do života a pohnútok hlavného hrdinu Setha. Keby tam tie scény neboli, vyčítali by sa filmu pre zmenu ploché postavy a plytký scenár. Ja som sa nenudila ani chvíľu a Boiler Room sa po Wall Street stane mojím druhým obľúbeným filmom o makléroch. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem dostal neodolatelnou chuť pustit si Wall Street nebo Vlka z Wall Street. Boiler Room bych ale zase neměl úplně odpálit, občas má svou hodně silnou chvilku a například úvodní Affleckův proslov nebo když otec (soudce) několikanásobně odpálí svého syna (špinavého makléře) jsou dost luxusní. Hodně se povedly telefonáty, ve kterých nutí makléři své vorvaně ke koupi za každou cenu. Diesel zde má značně menší roli než jsem čekal. 65% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU'RE DESTROYING PEOPLE'S LIVES." ----------- Boiler Room sa driape na vrchol finančných filmov. Vyštveral sa statočne vysoko. Nedostal sa síce k Oliverovmu Wall Street, ale je to pekne blízko. Dôvod? Napísané je to perfektne. Dialógy sú vynikajúce. O prejavoch nehovoriac. Ribisimu jednoducho rola sadla, bolo to vidieť a nepopierateľne to aj perfektne zahral. Affleck rolu zazobanca taktiež presvedčivo odohral. Soundtrack výborný. Na Vin Diesela mi už prídavné mená nezostali, takže si už iba pripime pri spomienke na časy, kedy bolo normálne počuť, čo hovorí. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prachy, prachy, prachy a zase prachy.Okolo tohoto sa točí celý film.A nieje to vôbec zlé.Dej hovorí o kravaťákoch, ktorý pretelefonujú majland, ale zároveň získajú ešte viac a môžu si dovoliť ešte krajšie sako či inú farbu kravaty, za volantom krásneho Ferrari.Hlavnou postavou je mladý Giovanni Ribisi, ktorého každý pozná z filmov 60 sekúnd alebo zachráňte vojaka Ryana, v ktorom si zahral aj jeho kolega Vin Diesel.Pokiaľ si idete film pozrieť len kvôli Dieselovi, tak ako aj ja, tak vám poviem, že Diesel tu hraje druhú husle a polku filmu.Ale pozrite sa na to, celkom sa to oplatí.Dej je fakt zaujímavý a hlavná postava je podaná tak, aby vás dostala do centra diania, v ktorom dej sa posúva stále dopredu a nijak rozbeh filmu nebrzdí.Herecké obsadenie je veľmi známe a dobré (Ribisi, Diesel, Caan, Affleck), scenár tiež nieje najhorší, jediné čo mi vo filme chýbalo bola trošku väčšia vážnosť, aby bol s toho ten Thriller. 85% - 4* ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zajímavé nahlédnutí do prostředí, kterému i nadále absolutně nerozumím. Docela dobrý scénář, slušní herci a hudba, která podle mě ke zbytku moc nepasuje. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že se pohybuji na kapitálových trzích, tak je mi film svým příběhem blízký. Ale děj stylizovaný do klišé včetně románku. Vyloženě špatné herecké výkony a špatný děj. Poselství filmu se v tom dost ztratilo. Dávám 3 hvezdičky za to, že se musím usmívat, protože makléřství je mi blízko. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Postavy v Riziku priamo citujú WALL STREET a slušne sa na tom bavia. Takže ťažko filmu vyčítať, že je to lacnejšia verzia Streetu. Postavy sú funkčné, paradoxne asi najviac zaujme Vin Diesel vo vedľajšej úlohe - jeho charizma je skrátka nepriehliadnuteľná aj na takto malom priestore a v takto malom filme. Celkovo ide takmer všetko presne podľa očakávaní. Za vykreslenie vzťahu otec - syn si scenáristi získali môj obdiv... ()

Reklama

Reklama