Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prostřednictvím několika smluvených prostředníků se do Československa, konkrétně do Karlových Varů, pašují drogy ze Západního Berlína. Jedním z významných členů zločinecké organizace je elegantní Eva Krausová (J. Březinová). Ani příslušníci české bezpečnosti však netuší, že je to ve skutečnosti pracovnice naší kontrarozvědky. Díky jejím informacím mohou kriminalisté, vedeni podplukovníkem Kořánem (J. Vinklář), spustit masivní akci, zaměřenou proti pašerákům, českým překupníkům i samotným narkomanům. Přítomnost tajných policistů mezi „mravenci“ však nezůstane dlouho utajena a šéf pašerácké bandy vyšle do Československa nájemného vraha, který má za úkol zneškodnit všechny zúčastněné osoby… (Česká televize)

(více)

Recenze (189)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Tohle je fakt tak strašná pí.čovina, že mám pocit, že se dusím, ač bych chtěl zdůvodnit, proč to je pí.čovina. Např. dobytek to opravdu zanalyzoval, takže bych vypíchl něco, co tu nezaznělo. Dvojrole Kanyzy je naprosto nezvládnutá, protože Kanyza vypadá jako estébák Kanyza a ještě pořád mele, že je Železný, takže se v něm divák naprosto ztratí. Zaprclý tajtrlík známý ze Zemana Jelínek je nájemný vrah Barták, hraje tu ovšem Spidermana a skáče ze šestéhio poschodí až do nuly jako kočka, dopadne na všechny čtyři. Německá drogová mafie obdivuje českou policii jak jí to myslí-to ta mafie musela bejt sjetá jako sviňa. Krausová nechce šukat s Jelínkem, buď proto, že je lesba nebo že je na mladý ale to nezabrání Vinklářovi na ní vyhlásit celostátní pátrání i když je to infiltrovaná komunistická agentka. No a takhle bych mohl pokračovat na min. 3 strany A4. Brynychu ty hloupé prase! ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Nevím to jistě, ale předpokládám, že autor nechtěl stvořit komedii - celkem často jsem se totiž smál, až jsem se za břicho popadal. V dnešní době je socialistický pohled na drogovou problematiku opravdu mimo. Když k tomu přidám příšerné akční scény, hysterické herecké projevy a hloupoučký scénář, nechápu, proč takovýto film ještě někdo pouští. Jednu hvězdičku dávám jen za to, že film je svým způsobem dokumentem své doby. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Mne se film libil dost. Myslim si, ze scenar nebyl uplne nejhorsi a postava najemneho vraha byla genialni. Rychle si nevybavim v ceskem ci ceskoslovenskem filmu " vetsiho " zaporaka. Vinklar me ale strasne vadil, stejne tak i vykresleni narkomanu nebylo nejstastnejsi. Hrebicek do rakve byl i komentar nemeckeho drogoveho bosse jak chvali nasi policii:-). Vzhledem ke spatnemu hodnoceni zde pridavam hvezdicku, ve filmu je spousta zajimavych postav a dej ma spad, ktery nenudi. ()

pytlik... odpad!

všechny recenze uživatele

Mravenci přinesli tak maximálně maximální nudu, a to i přes pár vrcholných komických čísel, které se v tomto filmu nacházely. Mám na mysli zejména taneční kreace, které předvedl hlavní padouch Barták po svém skolení od Vinkláře, a přepad nebohého lázeňského hosta od dvojice narkomanů, kteří si na kebuli nasadili punčochy, jež sice ani trochu nezakrývaly jejich pravou podobu, ale za to jim perfektně vyhladily všechny vrásky (a hned tu máme výborný tip pro naše kosmetické salóny). ()

Gavin87 odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle Trainspotting po československu socialisticku snad ani sám Brynych nemohl myslet vážně. Jako parodie by to vydalo na 5 hvězd, ale obávám se, že to scénárista myslel vážně. Nulové herecké výkony, nudnost a trapnost nade vše. Jak několikrát řekl Josef Vinklář v tomto filmu, To se nemělo stát.... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • Filmovalo se v Karlových Varech, Horšovském Týně, Klínci a Chodové Plané. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama