Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prostřednictvím několika smluvených prostředníků se do Československa, konkrétně do Karlových Varů, pašují drogy ze Západního Berlína. Jedním z významných členů zločinecké organizace je elegantní Eva Krausová (J. Březinová). Ani příslušníci české bezpečnosti však netuší, že je to ve skutečnosti pracovnice naší kontrarozvědky. Díky jejím informacím mohou kriminalisté, vedeni podplukovníkem Kořánem (J. Vinklář), spustit masivní akci, zaměřenou proti pašerákům, českým překupníkům i samotným narkomanům. Přítomnost tajných policistů mezi „mravenci“ však nezůstane dlouho utajena a šéf pašerácké bandy vyšle do Československa nájemného vraha, který má za úkol zneškodnit všechny zúčastněné osoby… (Česká televize)

(více)

Recenze (189)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Není to zase tak špatný film. Pozadí drogového obchodu v 80. letech minulého století, kdy zde vládl mocnou rukou socialismus, je celkem zajímavé. Kdo ví, jak to ve skutečnosti bylo a kdo ten byznys řídil, ale je docela možné, že měli tvůrci filmu pravdu. Když vidím po letech, jaký xindl jsou někteří emigranti. A také jinou skupinu lidí je ve filmu možno identifikovat jakožto velmi škodící lidstvu. Proto hodnotím třemi hvězdami. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Valutami prolezlé Karlovy Vary jako hlavní tranzit pro distribuci smrtícího prášku po naší republice, zahraniční zabijácké eso s českými kořeny, honička se sodovkářským vozem, nesmrtelný Rudolf Hrušínský ml. (po dvou hodinách ve vaně je po škrcení zase jako rybička), Láďa Mrkvička v klíčové gore scéně československé kinematografie, uvědomělý hlídač mužstva a morálky Vinklář a dvojrole (!) Jana Kanyzy. V první chvíli se mi nechtělo věřit, že to nerežíroval Dušan Klein, ale teď už vím, že to chci vidět znova, a to ideálně na začátku července v sále hotelu Thermal. A dám si k tomu nejmíň dva cukříky. ()

Reklama

Gavin87 odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle Trainspotting po československu socialisticku snad ani sám Brynych nemohl myslet vážně. Jako parodie by to vydalo na 5 hvězd, ale obávám se, že to scénárista myslel vážně. Nulové herecké výkony, nudnost a trapnost nade vše. Jak několikrát řekl Josef Vinklář v tomto filmu, To se nemělo stát.... ()

zette 

všechny recenze uživatele

Mne se film libil dost. Myslim si, ze scenar nebyl uplne nejhorsi a postava najemneho vraha byla genialni. Rychle si nevybavim v ceskem ci ceskoslovenskem filmu " vetsiho " zaporaka. Vinklar me ale strasne vadil, stejne tak i vykresleni narkomanu nebylo nejstastnejsi. Hrebicek do rakve byl i komentar nemeckeho drogoveho bosse jak chvali nasi policii:-). Vzhledem ke spatnemu hodnoceni zde pridavam hvezdicku, ve filmu je spousta zajimavych postav a dej ma spad, ktery nenudi. ()

Mol

všechny recenze uživatele

BARTÁKU VZDEJTE SE! VÁŠ ODPOR JE ZCELA MARNÝ!!! Nemohu hodnotit. Viděl jsem až závěr filmu, kde pan Barták přepadl zavážku limonád, ale musím říct, že to byla šupa. Jak bojoval až do posledního dechu a jeho krédo bylo jen "živýho mě nedostanou a vezmu sebou co nejvíc fízlů", tak to klobouk dolů, před takhle nabušenou českou kriminálkou. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • V roli punkáčů-feťáků se objevili Petr Hošek z punkové skupiny Plexis a Jan Peterka z Mrtvých miminek. Za natáčení dostali 100 korun. (HONXX)
  • Filmovalo se v Karlových Varech, Horšovském Týně, Klínci a Chodové Plané. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Jan Kanyza ve filmu ztrárnil dvojroli, příslušníka VB a člena drogové skupiny. (M.B)

Reklama

Reklama