Reklama

Reklama

Hledám Amy

  • Česko Zoufalec (více)
Trailer

VOD (1)

Komiksoví kreslíři Holden a Banky jsou nejlepší přátelé už 20 let. Zdá se, že jejich bezstarostný život nemůže nic ohrozit. Dokud ovšem nepotkají Alyssu. Holden se zamiluje, pak ale zjistí, že si dělá plané naděje. Alyssa je totiž lesbička. Dva komiksoví nadšenci Holden McNeil a Banky Edwards, kteří žijí v New Jersey, jsou nerozluční kamarádi už dvacet let. Přes den tráví čas společně ve svém studiu a večer se chodí ven bavit. Jejich přátelství má však poprvé v životě dostat povážlivou trhlinu poté, co jim zkříží cestu nádherná mladá lesbička Alyssa Jonesová. Holden se do ní zamiluje a záhy musí čelit Bankyho žárlivosti i barvité minulosti své nové přítelkyně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

HAL 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční romantická komedie. Kevin Smith se trochu zklidnil a až na dva vtípky na začátku (obligátní utahování ze Star Wars a geniální parafráze scény z Čelistí) se věnuje hlavně postavám a příběhu, který je jak originální tak i velmi zábavný. Dialogy jsou tradičně dovedené k dokonalosti a nikdy nesklouznou do trapně vulgárního "prcičkovského" humoru - na tom mají samozřejmě velkou zásluhu také herci, obzvlášť Ben Affleck je skvělý (ano, ten Affleck o kterém jste si mysleli že hraje hůř než maminčino žehlící prkno). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jedno z mojich prvých stretnutí s americkou nezávislou tvorbou a môj prvý film od Kevina Smitha. To bolo ešte v hlbokých 90tych rokoch. Nemohlo to skončiť inak, ako plným počtom. Dnes by som už bol kritickejší, lenže to by tento film musela niektorá televízia aj niekedy pustiť. Rovnaký prístup majú aj k ostatnej Smithovej tvorbe. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Až na konci (při proslovu mlčenlivého Boba) jsem pochopil, o čem ten film přesně je. Není to ani soutěž, kdo řekne nejvíc sprostých slov za minutu (protože to tak zpočátku vypadalo) ani o tom, jestli se lesbička může zamilovat do nějakého chlapa. Je to o tom hledání, které každý známe, hledání té pravé a jedinečné. Dlouho jsem se rozhodoval, protože některá místa mi přišla až moc na efekt, ale nakonec dám 80 % s tím, že si Chasing Amy někdy znovu dám. Každopádně tohle je dost možná nejlepší film Kevina Smithe. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Konverzačka je to dokonalá, hodně pravdivá, taková ze života. Podepsala bych se pod hodně vět, které v tomhle filmu padly. Když se blížil konec, pořád jsem si říkala, aby to nepokazili...a oni to zakončili přesně tak, jak jsem si přála. Takže mně osobně chyběla k dokonalosti jen lepší ústřední dvojice, protože tihle dva mi opravdu k srdci nepřirostli a to je velká škoda, protože všichni ostatní herci ( a hlavně Jason Lee) byli výborní. Takže mojí srdcovkou od Kevina Smitha stále zůstává Clerks. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem opravdu nečekal. Ano přiznávám se že patřím k těm sociálům co viděli napřed Dogma pak Jay and Silent Bob Strike Back a teprve až potom Chasing Amy. Nu takže tohle mě čistě posadilo na prdel hlavně proto že to vlastně ani nebyla komedie sice jsou tam vtípky ale prostě je to ve vážnějším duchu od Jay and Silent Bob Strike Back, Clerks, Dogma a Mallrats se to prostě liší. Skvělý Jason Lee (jak jinak) super Ben Affleck (jak jinak ve Smithovejch filmech je vždycky super) a Joey Lauren Adams je taky skvělá. Přičtěte si naprosto dokonalý scénář jak je ostatně u Kevina Smithe zvykem, komiksové prostředí a hlavně Jaye a Tichýho Boba (kterej se nápadně rozmluvil) a vyjde skvělý film který má co říct a hlavně i když se na něj podívám postý furt mě bude bavit. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Scéna v bare, kde si Banky (Jason Lee) a Alyssa (Joey Lauren Adams) ukazujú rôzne zranenia zo svojich “dobrodružstiev", je odkaz na film Čeľuste (1975), v ktorom sa Robert Shaw (Quint) a Richard Dreyfuss (Hooper) predstavili v obdobnej scéne. Rovnako box, v ktorom sedia, sa nápadne podobá interiéru slávnej lode Orca. (MAX666)
  • Mlčenlivej Bob má navzdory svému jménu jednu z nejdelších řečí ve filmu. (Kulmon)

Reklama

Reklama