Dobře utajený kód

Dobre utajený kód

Rodinný / Dobrodružný

USA, 1977, 81 min

Joe Camp

Rozpočet $-miliónovTržby USA $17,732,000Tržby Celosvetovo $-(28.4.2009)

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 20.3.1982 (R: ČST 1 = 30.12.1982), réžia českého znenia (ÚPF) = RADOVAN KALINA+ČESKÁ DVD PREMIÉRA: VAPET = 4.7.2009 - Pozor, na DVD od VAPETu je dabing NOVY a za veľa nestojí. ČT to ale doposiaľ vždy vysielala s pôvodným kinodabingom. (2.4.2009) - Tieto pôvodné filmy s Benjim milujem. :-)(2.4.2009)

• Fareo

Tedy měla jsem co dělat, abych vydržela do konce. Oproti klasickému Benjimu je to těžký propad, alespoň na mě to dělá takový dojem. Pejsek sice stále roztomilý a beze sporu chytrý, ale nějak mi ten film nesedí, ať už z jakéhokoli hlediska.(11.7.2009)

Z Benjiho gréckeho dobrodružstva by si mali brať príklad mnohé súčasné filmy o psích hrdinoch. Film je postavený na zmysluplnom deji, je vidno, že k jeho vytvoreniu pristupoval režisér s istou zodpovednosťou. Akoby aj nie, keď bol majiteľom hviezdy v hlavnej úlohe - sučke, ktorá Benjiho hrala. Okrem Benjiho sa na scéne objavia i iné zvieratá, niektoré v roli kladných, iné záporných charakterov, všetky však film obohacujú. Film však nestojí iba na roztomilosti domácich miláčikov, ale i na ucelenom príbehu s humorným nádychom, na ktorého konci zločincov, ako inak, dostane polícia. Hodil by sa však taký preklad originálneho titulu, ktorý by obsahoval aj Benjiho meno... Takisto platí, že autori nemali vysoké ambície, a tak vyššie hodnotenie si dokážem predstaviť iba u skutočných milovníkov podobných dobrodružstiev. (26.12.2010)(26.12.2010)