Reklama

Reklama

Jay a mlčenlivý Bob vrací úder

  • USA Jay and Silent Bob Strike Back (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Touto třeskutě vtipnou komedií, která si nebere servítky, zakončuje herec a režisér Kevin Smith dobrodružnou cestu, na niž se Jay a mlčenlivý Bob vydali ve snímku Clerks a pokračovali v ní i ve filmech Flákači, Hledám Amy a Dogma. Poté, co nejlepší kámoši Jay a mlčenlivý Bob zjistí, že o nich Miramax točí celovečerní film, zamíří si do Hollywoodu nárokovat balík peněz, který jim podle jejich názoru náleží. Když se však tahle natvrdlá dvojice dozví, že jim z toho nic nekápne, chtějí film za každou cenu sabotovat! Režisér Kevin Smith přizval k natáčení všechny své nejlepší přátele, čili celé stádo hvězd, které v originální komedii parodují samy sebe. Drsná výprava Jaye a mlčenlivého Boba napříč zemí je šílenou jízdou, během níž se představí spousta bláznivých postav, díky kterým se budete smát nahlas. (HBO GO)

(více)

Recenze (544)

Cival 

všechny recenze uživatele

Likvidační komedie se spoustou hlášek pro zasvěcené Smithology, ale také s brutálním, lehce vulgárním, travním, Jayovským humorem. Smith je Bůh a v tomhle filmu je všechno, co má rád a co máme rádi my na něm. Pokud jste Smithofil tak jako já, budete ve ztichlém, nudícím se nebo prázdném kině působit jako řehtající se exot, který si zákonitě musel něco šlehnout. V téhle show totiž stíhá jeden záchvat smíchu druhý... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Geniální gagy se tu střídají s naprosto trapnými a lacinými. Pohužel ty trapné mají převahu. Filmoví maniaci tu sice jistě ocení spoustu jemných narážek na slavné filmy minulosti, ale ty samy o sobě nestačí na to, abych této taškařici dal vyšší hodnocení. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

V globálu to na 80% není, ale některé frky, které ústřední antihrdinská dvojka sype z rukávů i jiných otvorů jak na běžícím pásu, nemají v tomhle světě obdoby. A do toho přifrčí na mopedu Will Ferrell a předvede takovou komickou kreaci, kterou mu sežeru i já, který z duše nenávidím jeho kousky typu Noc V Roxbury. Dawson Leary v první roli, za kterou bych mu neposlal balíček tikající, leč hodinky jako takové neobsahující, Matt Damon s Benem Affleckem dávající si to drsněji než při svých před"ženáčských" pitkách, Mark "don't fuck with the Jedi master" Hamill s poněkud neprinceznovskou Leiou, Scooby Doo a Charlieho Andílci na entou (kteří pobaví ještě lépe než originál, promiň, Lucy;)), boha mário, kde to Kevin Smith bere? Některé z těchhle "stranou stojících" výstupů plní plán na 100 a více procent a jako post scriptum po 80%ním hodnocení nelze napsat nic jiného než: Justice!!!!!;) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nejsem a nikdy jsem nebyl fanouškem Kevina Smithe, kromě toho jsem od něj viděl pouze jeden film – Dogma. Přesto jsem se nenudil. Je velmi obtížné určit, kdo se bavit bude a kdo nikoliv, nechcete-li riskovat, zkuste si následující test. Pokud alespoň na sedm otázek odpovíte kladně, je zde reálná šance, že Jaye a Mlčenlivého Boba neodepíšete coby vulgární nonsens. 1. Viděli jste Hvězdné války, Planetu opic, Batmana a alespoň jednu epizodu seriálu Scooby Doo? 2. Víte, ve kterých filmech hráli Matt Damon a Ben Affleck a o čem přibližně byly? 3. Znáte pořad komika Jona Stewarta? 4. Chcete si rozšířit zásobu anglických vulgarismů o pár obzvlášť vypečených kousků? 5. Slyšeli jste o internetových výhrůžkách Kevinu Smithovi za film Dogma? 6. Poznáte tváře Guse van Santa a Wese Cravena? 7. Líbí se vám Městečko South Park? 8. Jste ateistou? 9. Připadá vám tato hláška vtipná: „Kotě, už ti někdy lízal kakáč tlusťoch v kabátu?“ ? 10. Hledáte ve filmech rádi popkulturní odkazy? Tak co, jak jste dopadli? Ať úspěšně či jinak, řekl bych, že u tohoto filmu se bude bavit jenom okrajová část diváctva, z nichž pouze menšina rozluští onu sofistikovanou propojenost s předchozími Smithovými filmy. Mi přišel místy šíleně vtipný, místy příliš rádoby-intelektuálský, místy k uzoufání trapný a místy až zbytečně vulgární, neřekl bych, že je to film dobrý, neřekl bych, že je to film špatný, řekl bych, že je to film bláznivý. 75% Zajímavé komentáře: Tommy987, Mahalik, silent cut, gudaulin ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

"Smitholog" nejsem, ne všechny narážky a vtipy jsem jistě pochopil a přitom jsem se bavil docela královsky. STÍRÁNÍ FILMŮ JE TEĎ V MÓDĚ ;-) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pár filmů to trvalo, ale už jsem si ke Kevinu Smithovi cestičku našel. Toto dílo je naprosto esenciální smithovka (tuny vulgarismů, tuny popkulturních odkazů, vtipy pohybující se na hranici trapnosti a geniality), takže je možná dobře, že jsem ho viděl až nyní, kdy jsem se všemi ostatními důležitými Smithovými filmy seznámen. Bavil jsem se skvěle, poměr vtipných a trapných vtipů bych odhadoval tak kolem 80 : 20. Zásadně víc se mi líbili jen Flákači. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Stylově vybroušená směs (sebe)parodických odkazů jak na celou předchozí tvorbu Kevina Smithe, tak i celou zpětnou dekádu současného Hollywoodu. Jeho osobitý pohled na popkulturu (filmy, hudba, komiksy) je zábavný do té míry, nakolik je divák ochoten akceptovat smršť vulgarismů, které zřejmě většina diváků šmahem odsoudí, aby si ji posléze dosyta užili ti, kterým přijde oslovení „my pussy“ dostatečně romantické a zábavné zároveň. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Humor Kevina Smithe je naprosto ojedinělým. Slovy fuck, bitches a jinými se ve filmu opravdu nešetří. Ale je to vloženo do správných situací tak, že to do sebe nádherně zapadá. Režisér si vzal na paškál modlu řady herců i režisérů..tedy Hollywood. Jediné co mi přišlo na filmu krapet přehnané byly scény, kde se objevily ty čtyři baby. Jinak mlčenlivý Bob je fakt borec a ve filmu nakonec řekne jenom jednu větu, ale výbornou. Velmi slušná parodie s řadou známých herců parodujících většinou sami sebe. --- Doufám že si roztrhaj trička a uvidíme tady poletovat cecky. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Od Smithe pro jeho fanoušky. Víc se k tomu říct nedá, protože pokud člověk není fanoušek, nebude se mu to líbit. A tohle nebylo točený pro lidi, co nejsou fanoušky. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že je Kevin Smith nějaký extra velký Bůh, ale nemohu říct, že by dvojce Jay a Bob nebyla dokonalá. Jayovi hlášky, pohledy, skutky, všechno je perfektně groteskní. Bohužel ostatní příběh sám o sobě je prakticky o ničem a je úmyslně absurdní. Nebudu se k fotce Kevina Smithe každý den modlit a děkovat mu, ale na jednou dvě podívání opravdu pobavil. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Kevin Smith .. Tak jo, slyšel jsem názory, že Smithovy snímky po Dogma jsou o dost slabší než ty před Dogma. Jako druhý se mi naskytlo vidět právě Strike Back. A vůbec to není slabší než Dogma. Chvílemi jsem se bavil víc než poprvé. A jestli jsou předešlé snímky ještě lepší, mám se na co těšit. Film si opravdu vychutnáte, jen když přistoupíte na Kevinovu hru a také máte co největší znalostí zde hromadně parodovaných filmů, postav čí scén. „-Biggsi, ty jsi nečetl scénář? / -TO má scénář?“ nebo fucking Miramax či moje oblíbená cameo vize Planety Opic. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Komedie a zároveň parodie na všechno i sama na sebe. Tenhle film je opravdu bomba a je přecpanej k prasknutí popkulturnímy odkazy a známými osobnostmi. Pro fanoušky Kevina Smithe je tohle ráj. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno, kdesi daleko.... . Takhle bych si představoval svůj život v Hollywoodu. Točit film u kterého by jsme se všichni super pobavili a ještě (možná) z toho káplo pár kaček. Pardon - doláčů. Tempo je kolísavé, ale po slabší chvilce se vše vrací do dobrých ,,ujetých" kolejí. Pobaví určitě i zjištění, že si jistí herci dokážou udělat si legraci sami ze sebe. B.Affleck u mě hodně stoupnul v ceně. Stejný styl humoru jako v Dogma, jen mrtvých je míň. Takže je-li Dogma ,,vaším" šálkem humoru, zaručeně budete spokojeni. A kdyby náhodou ne, hrejte podle pravidel Knihy silnic a za chvíli se dostanete kam budete potřebovat. Já mažu na stopa. Přestože jsem se bavil. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Skvělá komedie, ale na to, že to točil Smith, tak celkem zklamaní ! Chybí obvykle "smithovské" hlášky, místo nich nám tady Smith naservíroval plno odkazů na své filmy a spoustu vtipných, někdy i celkem trapných scének - ( které mi ale nevadí, jelikož i ty mám rád, ale nesmí jich být dost ) ! No nevím. Docela průmerná komedie. Smith by se měl radějí věnovat tomu, co mu jde nejlépe, a to jsou dialogy a filmy jako Clerks či Flákači ! Za scénu s jeptiškou a když se Jason, Kevin a Ben podívají do kamery s hláškou: "Kdo by se na ten film chtěl dívat ?" a taky, že jsem veliký fanda Kevina Smithe, dávám 4 slaboučké hvězdy Orion, které jsem tajně ztrhal z oken lidí, kteří uvěřili jejich reklamě a marně doufají, že když je mají nalepené na oknech, tak se u jejich domu zastaví Orion vozidlo a zadarmo jim dá nějaké ty "slíbené" peníze ! :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Výchozí pozice: Bez baterky a bez mapy. Smithův svět je velkou neznámou černou dírou, která pohltila část mého okolí. Dokonce jsem na vlastní oči viděla individua,která jsou schopna hodinu nahazovat hlášky. K vulgarismům mám poněkud viktoriánský měšťácký postoj. Některé z parodovaných filmů jsem neviděla. Marihuanu jsem nikdy nekouřila. Tak proč? Dokonale nudné stvoření se chce podívat do jiného vesmíru. Trasa: Minuta pátá: smíchy se válím po gauči. Minuta padesátá: smíchy se válím po zemi. Minuta poslední: křeče od smíchu paralyzují poslední životní funkce...Cíl: Opice a Bob. Justice a Jay. Affleck a Damon. Hollywood, Hollywood. Vzdávám se, Kevine, omlouvám se, Bene Afflecku:-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James L. Venable: 1. Cue Music ,2. Jay's Rap ,3. Kick Some Ass - Stroke 9 ,4. Holden on Affleck ,5. Tube of Wonderful - Dave Pirner ,6. Cyber Savvy ,7. Choked Up - Minibar ,8. Doobie Snacks ,9. Magic Carpet Ride - Steppenwolf ,10. Jay & Justice ,11. Bad Medicine - Bon Jovi ,12. Stealing Monkeys ,13. This Is Love - PJ Harvey ,14. Advice From Above ,15. The Devil Song - Marcy Playground ,16. Idiots vs. The Internet ,17. Tougher Than Leather - Run DMC ,18. Willenholly's Woe ,19. Bullets - Bob Schneider ,20. Touching A Brother's Heart ,21. Hiphopper - Thomas Rusiak ,22. Two Thumbs Up ,23. Jackass - Bloodhound Gang ,24. A Smooth Pimp and a Man-Servant ,25. Jungle Love - Morris Day and The Time ,26. NWP ,27. Because I Got High - Afroman ,28. Stop Stealing Monkeys , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od předchozích Smithových filmů budou dosud nezasvěcení naprosto a nenávratně ztraceni. Až do druhých Clerks nejlepší Kevinův film v kadenci solidní vtip-skvělý vtip-tři geniální. ()

Související novinky

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

03.01.2019

Dlouho očekávaný reboot Jaye a mlčenlivého Boba se dal do pohybu. Oznámil to režisér Kevin Smith (Clerks 2: Muži za pultem, Hledám Amy). Smith, Jason Mewes a producentka Jordan Monsanto tak strávili… (více)

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Lenny a Alanis fušují do filmu

Lenny a Alanis fušují do filmu

03.11.2007

Hvězdy hudebního byznysu na plátnech kin nejsou ničím novým či neobvyklým. Od Elvise Presleyho až po Justina Timberlakea, zpěváky a muzikanty vždy lákalo zkusit i jiné múzy. Shodou okolností se tento… (více)

Reklama

Reklama