Reklama

Reklama

Dinosaurové

(seriál)
  • USA Dinosaurs
Komedie / Rodinný
USA, (1991–1994), 25 h 54 min (Minutáž: 22–24 min)

Hrají:

Stuart Pankin, Jessica Walter, Sally Struthers, Sam McMurray, Christopher Meloni, Ken Hudson Campbell, Julia Louis-Dreyfus, Pat Crawford Brown (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál vypráví o životě rodiny dinosaurů, kteří žijí v moderní době. Mají lednici, pračku, televizi a další veškeré moderní věci. Narozdíl od lidí žili tito dinosauři v jeskyních a jako svého domácího mazlíčka měli většinou divoká zvířata. V tomto seriálu je děj zaměřen na rodinu Sinclairu a jejich společný život. Earl Sinclair je hlava rodiny. Pracuje jako dřevorubec a jeho žena Fran se stará o domácnost. Mají spolu tři děti. Dva syny a jednu dceru. Společně prožívají různá dobrodružství každodeního života... (duklak2)

(více)

Recenze (159)

Kivis 

všechny recenze uživatele

Víc než kvalitní kulisa mého pokročilejšího dětství. Dinosaurové nikdy nepřešli do role seriálu, na který bych spěchal domů, který bych hltal a uzpůsoboval mu svůj program. Ale rozhodně nenudili. A znělka je kultovní. Hlášku "Zlato, jsem doma" používám dodnes, a to zajišťuje tomuhle seriálu z mého pohledu nesmrtelnost. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dvadsiateho šiesteho apríla roku 1991 mal televíznu premiéru netradičný americký sitcom "Dinosaurovia" (Dinosaurs). Počas nasledujúcich troch rokov boli vyprodukované štyri série, ktoré dohromady obsahujú šesťdesiat päť dielov. Seriál zachytáva zábavným spôsobom dianie v rodine Sinclearovcov. Otec drevorubač Earl Sinclear, jeho manželka Fran a ich tri deti (Robbie, Charlene, Baby) zažívajú a riešia všedné aj nevšedné rodinné situácie. Dalo by sa povedať, že je to klasický, tuctový, americký televízny sitcom. Ale pozor, nie je to tak. Je to neobyčajne originálne, pretože Sinclearovci nie sú ľudia. Sú to prehistorickí dinosauri, ktorí však žijú a správajú sa ako ľudia. Originálne jej technické spracovanie tohto námetu. Dej seriálu sa odohráva šesťdesiat miliónov rokov pred našim letopočtom. Dinosauri nie sú, ako by sa dalo očakávať, animovaní. Stvárňujú ich herci oblečení v špeciálnych kostýmoch. *** ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Domluvy a prosby rodičů nikoliv, ale tento vynikající seriál nás coby přidrzlé pubescenty donutil zahodit cigarety, flašky od piva a levného alkoholu a v podvečer (ano v podvečer, nikoliv pozdě v noci) mazat domů před telku. Máma si ťukala na čelo, jestli jsem se prý nezbláznil. Ten seriál byl prostě parádní se spoustou nestárnoucích až kultovních hlášek - kámoš jednou vytasil hlášku "Nejsi táta" na svého fotra, jenže nevěděl, že otec má v sobě pár piv, alkoholem ovíněný mozek zapochyboval o otcovství a kámoš málem přišel o dva zuby. Seriálový kult! ()

Epikuro 

všechny recenze uživatele

Dinosaurové s velkým nadhledem nastavují zrcadlo americké společnosti přelomu osmdesátých a devadesátých let minulého století. Jde o inteligentní, lehký a svěží humor, který již má co dát i našemu divákovi, jelikož i u nás jsme si prožili svou vlnu amerikanizace, a snad i proto by mnohé narážky z tohoto seriálu byly pro českého diváka aktuálnější než v době kdy byl na Nově vysílán. Seriál tímto způsobem s sebou nese riziko, že divák začne přemýšlet, což není v zájmu reklamního průmyslu, takže další reprízy hned tak neočekávám, a to narozdíl od mnohých Reno Reinsů a kriminálek ze všech koutů USA či genderových sexuálních propagand typu L WORLD a Sex ve měste. Seriál umí zaujmout, nebere si servítky a i po letech si velká většina diváků něco ze seriálu s velkou dávkou nostalgie vybaví, což je známka i dobrého řemesla. Za mě i bez nostalgie pět hvězd. ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Tohle byla klasika na n@ve. Dinasourove a po nich Kutil Tim, zaplava nostalgickych vzpominek na me mladi me uplne pohltila. Mel jsem tenhle serial opravdu rad ono kdyz je vam 12 tak se nemuzete divit. Budu na nej stale v dobrem vzpominat. PS: zajimave si filmari poradily se zaverem serialu kdyz dinosauri vyhynuli. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (9)

  • Jim Henson chtěl začít točit seriál již okolo roku 1988, ale až úspěch seriálu Simpsonovi (od r 1989) produkci přesvědčil, že námět není šílený. Sám Henson však rok před tím zemřel a realizace svého nápadu se nedožil. (Drom)
  • V seriálu je možné zaznamenat několik podobností se seriálem Simpsonovi (od r. 1989). Earl je tlustý a pracuje s dvojicí přátel, stejně jako Homer s Lennym a Carlem. Jejich šéf je zlý, podobně jako Pan Burns. Earlova źena Fran i Marge Simpsonová jsou ženami v domácnosti. Do rodinny patří v obou případech ještě dvojice dětí, chodících do školy, a nejmladším členem rodiny je ještě miminko. (TwoFace)
  • V 5. epizodě 1. série je možné na stěně Robbieho pokoje vidět plakát ke komiksu „Teenage Mutant Ninja Cavemen“, který je parodií na znáný komiks „Želví Nindžové“. (Ištván87)

Reklama

Reklama