Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milionář Drew Latham je úspěšným manažerem velké reklamní společnosti v Chicagu, má krásnou přítelkyni, luxusní byt a zajištěnou budoucnost. Jeho osobní život je však povrchní a prázdný. Obzvláště těžce to na něj dopadne poté, co jeho krásná přítelkyně Missy odmítne nápad strávit s ním vánoční svátky na Fidži a odjede domů. Když Drew projde svůj adresář, ale nikde nepochodí, navštíví v záchvatu deprese psychoterapeuta, který mu poradí, aby se jel podívat někam, kde mu to připomene šťastné vánoční vzpomínky. A tak se Drew vypraví tam, kde prožil dětství. Dům je stále stejný, dokonce na schodišti stále vrže stejný schod, ale jinak se všechno změnilo. Jeho rodina už tu nebydlí a rodina Toma Valcoa není nečekanou návštěvou, která se jim potlouká kolem domu, příliš nadšena. Drew je však posedlý myšlenkou prožít šťastné Vánoce v kruhu rodiny, a tak majitelům domu nabídne dvě stě padesát tisíc dolarů za možnost zůstat přes Vánoce s nimi jako jejich syn. Tom okamžitě obrátí a přivítá muže jako svého syna, jeho žena Christine a jejich syn Brian po krátkém váhání na hru také přistoupí. Drew chce svátky se všemi tradičními zvyky. Situace se vyhrotí, když se domů vrátí dospělá dcera Alicia, bez servítků všem řekne, co si o nich myslí, a odmítne s ostatními hru na bratra hrát. (TV Nova)

(více)

Recenze (152)

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Poslední propadák Bena Afflecka, od kterého naši distributoři dali obezřetně ruce pryč po zdrcujících zámořských kritikách a po nulové divácké odezvě, je neskutečná zhovadilost. Příběh milionáře (Affleck), který se o vánočních svátcích cítí osamocen a proto si najme cizí rodinu, aby mu dělala společnost, je snůškou blbostí, marně se snažící o humor, nebo alespoň o letmé pousmání. Nemám jinak nic proti Affleckovi, ale tady by se spíše hodil název ´Surviving Affleck´, protože to, co zde předvádí, by položilo i otrlého masochistu. Zřejmě v iluzi, že má komediální talent, zde naprosto nechutným způsobem přehrává a pozorovat jeho mimickou gymnastiku je snad ještě horší, než svého času středověké útrpné výslechy (nutno vidět v originálním znění) .Až mi za něho bylo stydno. Někde jsem četl rozhovor s Affleckem, kde praví: "Víte kdy poznám, že je to s mojí kariérou herce špatné? Až se sám přistihnu, že přemlouvám producenty k natočení "dvojky" Daredevila." No tak Bene, je už načase, aby si po Gigli a téhle ´labutí písni´ začal škemrat..... ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $11,663,156Tržby Celosvetovo $15,120,800║ No to ako bolo o čom? Strach a hrôza ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. The Most Wonderful Time of The Year - Andy Williams ,2. Jingle Bell Rock - Chet Atkins ,3. Santa Claus Is Comin’ To Town - Lou Rawls ,4. Feliz Navidad - José Feliciano ,5. Have Yourself A Merry Little Christmas - Judy Garland ,6. Happy Holidays (Beef Wellington Remix) - Bing Crosby ,7. Kissed By A Snowflake - Randy Edelman ,8. House Arrival - Randy Edelman ,9. Airport Madness - Randy Edelman ,10. Telling A Story - Randy Edelman ,11. Salami And Bagels - Randy Edelman ,12. Pop The Old Head - Randy Edelman ,13. By The Fireside - Randy Edelman ,14. Shopping Spree - Randy Edelman ,15. Ice Storm - Randy Edelman ,16. Loving You All Over - Randy Edelman ,17. Two-Fifty Large - Randy Edelman ,18. Toboggans And Helicopters - Randy Edelman ,19. I Like It - Randy Edelman ,20. A New Phone System - Randy Edelman ,21. Smelling Fear - Randy Edelman ,22. Christmas Pageant - Randy Edelman , ()

tron 

všechny recenze uživatele

Trocha mi to pripomenulo Všade samé rolničky s Arnoldom: antivianočná pseudo komédia s nepríjemnou hlavnou postavou a odpudivými vedľajšími, snažiaca sa všeličo povedať, ale nedarí sa jej to, zakaždým sa pri tom buď zakokce, alebo stratí niť myšlienok alebo proste rezignuje a ide na vianočný punč. Všetci sú tu zvláštnym spôsobom mimo, ich výkony pôsobia afektovane a nedobre sa na ne pozerá, žiaľ v čele s Benom Affleckom, ktorý to tu dal úplne na kreténa a podľa toho to aj vyzerá. Nápad s hraním sa na rodinu je geniálny, nanešťastie film z toho ťaží prekvapivo málo a to málo nestojí za veľa. Je to taká dobrá zápletka, že by som si ju bez problémov dokázal predstaviť vo forme sitkomu o štyroch sériách, ale scenáristov filmu sa ju nepodarilo patrične zužitkovať ani na ploche hodiny a pol. Najlepšie napokon neprekvapivo dopadol Gandolfini, ktorý to zvládol ako jeden z minima na úrovni, zachovajúc si ľudskú (i inú) dôstojnosť (aj keď to jeho rola paradoxne robila pre prachy). No to, že je od Afflecka starší len o 11 rokov, je na filme poznať, bije to do očí a pôsobilo to na mňa divne. Nejak sa mi nepozdávalo ani na môj vkus slabé spracovanie antagonistovej premeny z hoväda na fajn chlapíka; takto to vyzerá, že sa vlastne ani bohvieako nepoučil, ale napriek tomu na konci sedia všetci v reštaurácii a usmievajú sa na seba, takže asi happyend? Mitchellov predchádzajúci Deuce Bigalow sa vydaril oveľa viac. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Blboučká hovniwúdština, místy snad i docela bizarně vtipná - ovšem proto tak slabá právě ve chvílích, kdy se snaží jakože něco vážně řešit... Přežitelná ovšem bez nějaké duševní havárie jen s velkým nadhledem a fakt tak leda na ty >novácky< "podělaný vánoce" ... :-/ . . . ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie s vánoční atmosférou, která i přes svuj hodně jednoduchej příběh dokáže pobavit a Ben Affleck je bezesporu zábavnej, i když ho kde kdo moc nemusí ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Film pro ty, kteří hnidopišsky zkoumají všechno s lupou v ruce a hledají sebemenší chybičku to rozhodně není. Je to předvídatelné, žádné výrazné herecké výkony se nekonají, ale zkuste si k tomu sednout po dni stráveném vánočními nákupy, s horkým kakaem a nějakou sladkostí, naladěni na vánoční vlnu, a hned je z toho fajn zážitek. (Mimochodem nechápu hodnocení těch, kteří napíší, že je to bavilo, ale přesto dali jednu *...) Jako vánoční pohodovka na večer super :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Prežiť Vianoce" to je radosť. Sú to nádherné, pokojné, duchovné sviatky. Každý rok sa na ne teším. Ale prežiť tento film, ktorý v roku 2004 natočil bezvýznamný režisér Mike Mitchell, je doslova utrpenie. Ben Affleck tu predvádza tak kŕčovité kreácie, že by si mal zmeniť meno na Ben Affeckt. Pretože jeho herecký prejav je miestami tak neznesiteľne afektovaný, že sa na to nedá ani pozerať. Toto je jedna z najhorších, najstupidnejších, najtrapnejších a najnestráviteľnejších vianočných komédií, čo som videl. * ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Ať si říkáte co chcete, mne se to líbilo. Je smutné, že zde odsuzujete tenhle snímek. Alespoň se tvůrci snažili o originalitu, a to se cení. Lepší, než kdyby tvůrci natočili další z variací na Vánoční koledu. Já děkuji za každý vánoční film, který není variací na Vánoční koledu. A tohle se mi navíc líbilo. Bylo to originální, vtipné, neotřelé a zajímavé. Jistě, uznávám, že některé scény tam být nemusely a Ben Affleck se nemusel snažit být za každou cenu vtipný. Ale jako celek se mi to velmi líbilo a jsem s výsledkem spokojený. Prostě vánoční film, který má lidi odreagovat, a to přesně splnil. Klidně si velmi rád tenhle snímek pustím o příštích Vánocích znovu, protože je to zajímavá vánoční komedie, která mi přišla docela dobrá, a proto tři hvězdičky. Já jsem naprosto spokojen, dostal jsem od tohoto filmu co jsem čekal a více nepotřebuji... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pitomá a skoro nezábavná vánoční komedie, která má naprosto dementní příběh. Affleck je ještě více nesnesitelný než někdy bývá a Gandolfini tady vypadá jako nějakej bezdomovec. Někdy ale ten vtípek přece jenom vyjde a je to i dostatečně krátké na to, aby se tyhle blbé Vánoce aspoň dali přežít. Ale u někoho možná s trvalými následky. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nebýt chvílemi nemístné a zbytečné vulgarity tvůrců tak by mé hodnocení muselo rozhodně být vyšší. Nespatřuju ovšem nic vtipného na situaci když si nechá matka ve vánočním čase nafotit sprosté a obhroublé akty. Škoda těchto přehmatů, které opravdu do vánoční romantické komedie nepatří. Jinak film má své silnější momenty (černý Doo-Dah) a Ben Affleck zde snad dokonce působí sympatickým dojmem a neruší. Herecké obsazení celkově není slabinou. James Gandolfini, pro mě doteď neznámý herec, překvapil. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Oslaďte si život touto romantickou komedií, ale nečekejte nic převratného. Pokud milujete Bena Afflecka určitě se na to podívejte. 40% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Žiadnu dokonalosť tu nehľadajte, ide tu len o to, ako prežiť Vianoce bez samoty s niekým, kto vás má rád, alebo si to aspoň vy myslíte. Ben Affleck je podľa mňa dobrý herec ale do komédií sa proste nehodí. James Gandolfini síce tiež nie, ale bol tu sympaťák s plnofúzom, Christina Applegate ma zase neokúzlila, ako tomu bývalo v sitkomoch v 90.rokoch. Sentimentálny, nudný, zle zahraný a neuveriteľne predvídateľný vianočný gýč, ktorý nemám komu odporučiť. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Neviem čo všetci frflú, moje baby doma sa mohli popučiť od smiechu, a ja s nimi. Snáď ide o jediný film, kde ma Ben Affleck dokázal zabávať po humornej stránke. Ale ani ostatní herci neboli zlí, najmä ten bradatý tatko rodiny bol perfektný. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Americká komedie. Co jste od toho čekali? Musím uznat, že celý příběh je, slušně řečeno, debilní. Nicméně jsou Vánoce, všude vládne klidná atmosféra a mě tenhle film dokázal místy pobavit. A v komedii přece jde o pobavení. Svůj účel to splnilo, bohužel nic víc. * * * ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Hollywoodští scénáristé mají občas slibně zábavné nápady. Jenže mají také neobyčejnou schopnost takové nápady zlikvidovat rozepsáním do scénářů, v nichž ten nápad pohřbí pod závalem klišé, trapností a laciných scenáristických prefabrikátů. A přesně to je případ Vánoc, které jsem sice přežil, ale nejspíš jen díky skvělému Gandolfinimu, který o třídu přehrál všechny kolem sebe a občas se mu v té šedi podařilo z některé scény vykřesat záblesk humoru. Škoda, tohle byl nápad, který sliboval hodně povedenou a netradiční komedii. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie má natolik nevyvážený scénář, že by to neustál ani mnohem lepší herec, než je Ben Affleck. Je to škoda, protože komický potenciál tu opravdu je a v pár scénách je to docela vidět. Bohužel, po svém krátkém vrcholu film zase chcípne k romanticky sentimentálnímu konci (50%). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Sentimentální, nudný, špatně zahraný a neuvěřitelně předvídatelný vánoční kýč, který nemám komu doporučit. ()

Reklama

Reklama