Reklama

Reklama

Freddyho smrt - Poslední noční můra

  • USA Freddy's Dead: The Final Nightmare (více)
Trailer

Zkoušeli ho pohřbít! Zkoušeli ho spálit! Zkoušeli ho zahnat svěcenou vodou! Ale takové hlouposti na Freddyho neplatí. Dál si libuje ve svých krvavých orgiích. Ale je tu jeden problém - ve svém městečku už nemá koho zabíjet... Že by pověsil svůj klobouk a rukavici na hřebik? Kdepak! (Falcon Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je hrozně nahoru-dolů, ale nevidím to s ním až tak bledě. Horor jde stranou a příběh je na jednu stranu fakt stupidní, ale na druhou i docela zajímavý. Zápletka stručně: Freddy má problém, došly mu děti ve Springwoodu. Takže posledního přeživšího použije jako návnadu a pošle ho mimo město... Motají se sem sračky jako ‚dream people‘ – nějací démoni nočních můr, kteří našli největšího možného chlíváka právě ve Fredovi a to díky nim získal ony nadpřirozené schopnosti. A dost přitažený za vlasy mi přišlo vyvraždění mládeže celého městečka, aniž by se o tom doslechlo blízké okolí... Ale tak co no. Naopak k zahození nejsou náhledy do jeho minulosti (žena, dítě), i když to už je asi moc Roba Englunda bez masky (která mi teda tentokráte přišla podezřele gumová). Z Kruegera už je tady vyložený komik a sviňák v jednom. Hrátky s nahluchlým typem, videohry s jiným, létání na koštěti (krátký, ale náhodou stylový!), machrování že ho nic nezabije... – to vše je dobrá sranda. Nepovedlo se obsadit dva hlavní charaktery (John, Maggie), ovšem zase tu jsou dvě povedená camea (Depp, Cooper). Je to slátanina, některé efekty nestojí za nic (asi kvůli 3D), a k ‚true‘ to má daleko, ale prostě nevidím důvod proč to poslat do sraček – místy jsem se štval, místy (častěji) jsem se bavil. Druhý díl pro mě zůstává nejhorším, a to ani ten nebyl nijak katastrofální. 5,5/10. „Every town has an Elm Street.“ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nie je to taká tragédia ako všetci tvrdia. Nápad s Freddyho potomkom alebo spôsob jeho fakt definitívnej smrti je celkom dobrý. Dozvieme sa zase niečo viac o Freddyho minulosti. Najväčším problémom je samotné spracovanie. Tento námet by potreboval oveľa serióznejší prístup. Či už v dramatických scénach, keď ešte Freddy žil, ktoré by im dodali potrebnú hĺbku, tak aj v snových scénach, ktoré mali byť desivejšie namiesto komediálneho prístupu, ktorý hraničil s paródiou. To je tak, keď z producentky urobíte režisérku. Škoda, že nevyšiel pôvodne zvažovaný Peter Jackson. Prvá polovica filmu je proste divným mixom parodických scén úmrtí a psychedelickej atmosféry v divnom mestečku bez detí. Nepôsobilo to nepríjemne ale skôr nezmyselne. Druhá polovica filmu je už oveľa lepšia. Dostane sa k slovu skutočná hlavná hrdinka tohto dielu (nádherná Lisa Zane), takisto dôjde k slovu aj nejaká taktika pri boji s Freddym a jeho smrť pôsobila fakt definitívne jak to producenti zamýšľali, dokiaľ ich mamon nedonútil zmeniť zámery. Čo sa týka trikovej stránky, tak je to také rozporuplné. Sú tu celkom pôsobivé scény ale aj totálne WTF. Dokonca v tomto diely použili aj nejaké CGI, ktoré vyzeralo fakt hnusne. Otravne dnes pôsobia v posledných minútach scény, v ktorých kvôli predpotopnému 3D, postavy neprirodzene natáčajú rôzne predmety do kamery. Takže celkovo aj keď to príliš súdržne nefunguje, tak tá myšlienka definitívne skoncovať s Freddym nebola úplne zlá. Za jedno pozretie tento diel stojí. 4/10. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Za sebe musím konstatovat, že bych tento díl zařadil hnedle za ten první. Freddy si tentokrát se svými obětmi více pohrával. Ať už se jedná o tu fraždu s naslouchátkem či o videohru. Ty scény byly dotaženy až k dokonalosti. Už úvodní velmi vtipný citát Freddyho Krugera ze začátku filmu naznačuje, kudy že se bude tento díl ubírat. Postavy docela slušné, vyjímku tvoří snad jen ta Rambo girl. Trošku to kazila ta hudba vytažená snad z nějakého pornofilmu. Hororový nádech ztratila celá série už po prvním dílu, nicméně šest dílů jsme museli čekat na ten komediální. Brát však tohle jako zakončení série nemohu, takhle blbě chcípnout si za skvělou práci Freddy nezasloužil. Přesto se nebojím dát * * *. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný 6. díl kruegerovské série je druhý nejhorší po příšerné dvojce. Pár originalit se zde přece jen najde, především hulič trávy pohlcený televizním Freddym nebo Freddy-videohra. Je toho však žalostně málo oproti vynikajícím předchozím filmům, film není vůbec děsivý a pokus Rachel Talalay vyznívá spíš trapně. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po trochu těžkopádné pětce série potřebovala svěží vítr do plachet a změnu konceptu, a tak tvůrci přišli s ultimátním zakončením, které už je prakticky bláznivou komedií. Hororové scény balancují na hraně grotesky (možná jí dokonce už jsou) a mně to upřímně vůbec nevadilo. Freddyho smrt nalila do franšízy velkou dávku humoru a neměl bych s tím vůbec problém. Má to ale jedno velké ALE. Tvůrci si v celkovém tónu snímku neudělali úplně jasno, a tak je z toho ve finále dost roztříštěná podívaná, která jde z jednoho extrému (slapstick komedie) do druhého extrému (vážně míněné flashbacky). Přidejte k tomu nejhorší herecké výkony z celé série, šílené cameo role (Tom Arnold a Roseanne Barr, WTF), ne úplně uspokojivě strukturovaný příběh a velmi zastaralé scény přizpůsobené 3D formátu a máte z toho velmi rozporuplný film, který je sice svým způsobem velmi zábavný, ale není moc hoden postu zakončení legendární hororové ságy. Naštěstí o pár let později přišel Wes Craven se svou Novou noční můrou, která ten post zabrala s mnohem větší důstojností. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (19)

  • Natáčení probíhalo od 14. listopadu do prosince v Kalifornii. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. září 1991 v Německu. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama