Reklama

Reklama

Freddyho smrt - Poslední noční můra

  • USA Freddy's Dead: The Final Nightmare (více)
Trailer

Zkoušeli ho pohřbít! Zkoušeli ho spálit! Zkoušeli ho zahnat svěcenou vodou! Ale takové hlouposti na Freddyho neplatí. Dál si libuje ve svých krvavých orgiích. Ale je tu jeden problém - ve svém městečku už nemá koho zabíjet... Že by pověsil svůj klobouk a rukavici na hřebik? Kdepak! (Falcon Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nie je to taká tragédia ako všetci tvrdia. Nápad s Freddyho potomkom alebo spôsob jeho fakt definitívnej smrti je celkom dobrý. Dozvieme sa zase niečo viac o Freddyho minulosti. Najväčším problémom je samotné spracovanie. Tento námet by potreboval oveľa serióznejší prístup. Či už v dramatických scénach, keď ešte Freddy žil, ktoré by im dodali potrebnú hĺbku, tak aj v snových scénach, ktoré mali byť desivejšie namiesto komediálneho prístupu, ktorý hraničil s paródiou. To je tak, keď z producentky urobíte režisérku. Škoda, že nevyšiel pôvodne zvažovaný Peter Jackson. Prvá polovica filmu je proste divným mixom parodických scén úmrtí a psychedelickej atmosféry v divnom mestečku bez detí. Nepôsobilo to nepríjemne ale skôr nezmyselne. Druhá polovica filmu je už oveľa lepšia. Dostane sa k slovu skutočná hlavná hrdinka tohto dielu (nádherná Lisa Zane), takisto dôjde k slovu aj nejaká taktika pri boji s Freddym a jeho smrť pôsobila fakt definitívne jak to producenti zamýšľali, dokiaľ ich mamon nedonútil zmeniť zámery. Čo sa týka trikovej stránky, tak je to také rozporuplné. Sú tu celkom pôsobivé scény ale aj totálne WTF. Dokonca v tomto diely použili aj nejaké CGI, ktoré vyzeralo fakt hnusne. Otravne dnes pôsobia v posledných minútach scény, v ktorých kvôli predpotopnému 3D, postavy neprirodzene natáčajú rôzne predmety do kamery. Takže celkovo aj keď to príliš súdržne nefunguje, tak tá myšlienka definitívne skoncovať s Freddym nebola úplne zlá. Za jedno pozretie tento diel stojí. 4/10. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je hodně zvláštní, protože zde najdete scény, které jsou opravdu hodně mizerné, ale vedle nich i takové, které jsou víc než dobré. Co se hereckého obsazení týče (nepočítáme-li Englunda, který svou postavu hraje jako vždy excelentně) není o co stát. Zvláště představitelé těch výrostků mi přišli děsně prkenní. Děj samotný mě taky kdovíjak neupoutal, za výraznější scény považuji jedině prostřihy do Freddyho minulosti a pár veskrze vtipných scének (Freddy na koštěti, videohra...). Na rozdíl od spousty jiných mi nápad s odhalováním Freddyho minulosti nevadil, jenom si myslím, že to šlo natočit mnohem lépe. A taky si mohli odpustit takové to rádobyduchařství s démonama nočních můr, přišlo mi to totiž vyloženě nadbytečné. Ale co mi přišlo neskutečně stupidní bylo posledních pár minut. Freddyho konec jsem si představovala trochu jinak... A ještě něco - nevím jak je to možné, ale efekty mi zde přišly místy opravdu příšerné. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Už je znát, že se tahle série nadobro vyčerpala, takže už to nemá moc co nabídnout. Každopádně mohl to být příjemný film, pár scének mě pobavilo, ale to by to celé muselo být záživnější a hlavně bych byl rád, kdyby to nepopíralo to, co bylo předtím. Navíc to finále jsem si stejně představoval epičtější, když tu má Freddy definitivně umřít (ačkoli...stejně za 3 roky přišlo pokračování). Z celé série bych tenhle díl označil jako druhý nejhorší, nicméně i na tenhle se dá aspoň jednou podívat bez následků. To už se u nejhoršího dílu, druhého, říct nedá, protože u něj jsem málem zdechl nudou. Lepší 2* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisérka Rachel Talalay se v pozdější době věnovala jen televizní tvorbě, ale než na ni přesedlala, stačila zprznit šestý díl Freddyho Kruegera. Není to tak úplně její vina, protože scénář už mlel z posledního, nápady docházely, a tak přišlo za vděk přiblížit hlavní zohavenou postavu také z "lidského" hlediska. V této fázi film popírá všechna předešlá pokračování, protože v podstatě demytizuje Freddyho a dělá z něj šaška bez respektu, ocitajícího se na hranici sebe parodie. Se sny se oproti tomu pracuje přece jen v reálnější podobě, a proto už nemusí přijít někomu tak nápadité, ale právě až v šestém dílu mně připadaly jako ty, které se klidně smrtelníkovi mohou zdát, bez obsahu fantasmagorických výjevů. Díl je to hodně nevyrovnaný a není se co divit. Přijít totiž v šestém dílu s něčím opravdu neotřelým v této sérii, by byl zázrak, a je div, že to ještě drželo pohromadě. 60% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

V mnoha scénách mi to svou stupiditou připomnělo bezkonkurenčně nejhorší díl série (ano, mluvím o dvojce), nicméně díky tomu, že si z těchto momentů uměl film udělat srandu, přeci jenom trochu přihodím a těch 50 % tomuto dílu dám. Ale jak říkám, bylo to o fous… ()

Galerie (87)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy Freddy (Robert Englund) praští Tracy (Lezlie Deane) do obličeje během jejich boje, tak jeho herecký představitel opravdu herečku během natáčení praštil. (JesterKruger)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 18. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama