Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer

Greenbrier Backcountry, Západní Virgínie. Chris Finn spěchá na pracovní pohovor a kvůli zácpě na dálnici se rozhodne zkrátit si cestu po lesní silničce. Nesprávně však zahne, zabloudí v lesní pustině a navíc se srazí s protijedoucím autem s pěticí mladých výletníků. Skupinka se vydá hledat pomoc do nejbližšího domu. Místo pomoci tam však naráží na rodinku zmutovaných kanibalských zrůd, která se baví štvanicemi na zbloudilé automobilisty a jejich krvavou likvidací. Stanou se mladí lidé dalšími obětmi šílených kanibalů? Kolik z hrdinů krvavou štvanici přežije a dokáže se dostat ven z lesa?

V produkci trojnásobného držitele Oscara za zvláštní maskérské efekty Stana Winstona a producentů mimořádně úspěšných hororů Resident Evil a Tajemství loňského léta vznikl podle scénáře zkušeného Alana B. McElroye (Halloween 4, Spawn, Tělo na tělo) horor evokující nejlepší díla žánru založená na minimálním vkladu financí a maximálním vkladu talentu strašit diváky. Debutující režisér Rob Schmidt nabízí děsivý příběh o skupince mladých lidí, která se v hlubokých lesích Západní Virgínie utkává s vražedným zlem ve stylu legendárního Texaského masakru motorovou pilou kombinovaného s děsivou atmosférou Záhady Blair Witch. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (562)

POMO 

všechny recenze uživatele

Najkrvavejší a najbrutálnejší hollywoodský horror posledných rokov, dejovo vychádzajúci z Deliverance a The Texas Chain Saw Massacre. Problémom filmu je, že cielenú realističnosť a naturalističnosť zabíja klišém teenagerských hororov. Je fajn, že sa na nič nehrá a otvorene priznáva inšpiráciu zvonka (v jednom dialógu je Deliverance priamo spomenuté), no v pocite stiesnenosti a vtiahnutí do deja si tým nepomáha. Nehovoriac o dennom svetle, v ktorom sa takmer celý odohráva. Masky kreatúr od Stana Winstona prekvapivo priemerné, atmosféra nulová. I keď zrejme úmyselne. Tri hviezdy dávam za hororovú radikálnosť a surovosť, ktorá je alfou a omegou týchto jatiek. A za jednu ľakačku, pri ktorej mi z ruky vyletela šálka s čajom. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Záporáci jsou k popukání, Schmidt pouze podrpůměrný režisérský rutinér, lekačky příliš předvídatelné a zbyteně přehlušené, jen s tím naturalismem je to přesně tak horké, jak se říká. Kdyby ti zjizvení indiáni až do poslední chvíle nebyli vidět a neměl bych představu jak moc jsou ve skutečnosti směšní a kolik viděli za život filmů Petera Jacksona, dala se na Wrong Turn naroubovat příjemná tajuplná atmosféra první poloviny jedničky Jeepers Creepers (a že náznaky tu jsou!). Scénárista však v honbě za co nejkrvavější stopou na sekeře zapomněl, že točí teenagerovskou vyvražďovačku a sepsal teenagerovskou porcovačku. Jediná odchylka od řeznického tutorialu tkví v tom, že tu občas někdo strašně nahlas zakřičí "fuck" nebo se až příliš afektovaně rozbrečí. Na druhou stranu, to se vám při porcování králíka stane jen těžko ;). ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Další teenagerská vyvražďovačka zcela nepokrytě těžící z dílka v jehož názvu skví se slova "massacre" a "Texas". Ale ten chechtající se mutant byl sympatická postava:) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V zásadě nijak výjimečný horor, ale chvílemi příjemně syrový a s geniální scénou utěku na větvích stromů. Pouze pro žánrové fanatiky... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hixploitation je žánr, který mě téměř nikdy neurazí. Tento zástupce je průměrný, ale přesto mě zabavil více než dobře. Druhý díl mi ale přijde o kousek lepší. 65% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Krásná dívka za 1* a ostatní stupidní variace na zrůdy v lese a "ježiši my jsme nabourali co budeme dělat?". Nedostatečná atmosféra a nulová hrůzostrašnost tento horror posílají do kytek. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Elia Cmiral: 1. Dark Forest - Elia Cmiral ,2. Wrong Turn Title ,3. Mountain Men ,4. Cabin In The Woods ,5. Adventure Begins ,6. Mountain Men At Home ,7. Francine Dies ,8. Jessie ,9. Scott Becomes Prey ,10. Bear Trap ,11. Escape From Cabin ,12. Jessie Taken Hostage ,13. Fire In Watchtower ,14. Grim Discoveries ,15. Are We Safe? ,16. They Got Carly ,17. Killing Mountain Men ,18. We Are Alive ,19. Three-Finger Is Back , ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Nečekaně se rozbije auto, partičce mladých. Objeví se zmutovaní lidé. Narazíme na otázky kanibalismu. V kolika hororech už to jen bylo?? Nechutné, plné krve a vnitřností.. Scéna se šerifem pobaví, ale tím to hasne... Tento typ "hororů" je jen odpočinková záležitost, nic kvůli čemu bych nespala, ale občas mě podobné zrůdy ze snů probudí, no co, mám své končetiny ráda, i když jsou jen vysněné :o) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vyzerá to tu ako vo Vyslobodení.“ Oproti neskorším dielom hixploitation-klasika. Tým nechcem povedať, že jednotka je nové Vyslobodenie. Tým chcem povedať, že pokračovania a prequely sú fakt sračky. Ale jednotka nie je zlá, vlastne je to môj obľúbený horor. Hlboké hory Západnej Virgínie, mrazivá mytológia Horských ľudí (bohužiaľ ju tvorcovia - okrem úvodných titulkov - hriešne nerozvíjajú), zvrhlé gore (porciovanie), drsné akčné vsuvky (šikovne stvárnená autonehoda), realistické masky z dielne Stana Winstona, chlipná réžia Roba Schmidta, nezabudnuteľné scény (šíp, v korunách stromov) a príjemne triezva minutáž. A že sa tvorcovia inšpirujú inými piliermi žánru (donekonečna spomínané Vyslobodenie, prípadne Hory majú oči a TCHM a mne osobne to fest pripomína nezabudnuteľný diel Domov z Aktov X)? No a? Dôležité je, či je Pach krvi len biednou kópiu, alebo obstojí na vlastných nohách. Na to si musí odpovedať každý sám. Podľa mňa obstojí, aj keď sa mu sem-tam trasú (nezničiteľnosť mutantov, jednoducho napísané postavy, naťahované finále). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ackoliv se nejedna o zadnej extra horor, da se tu najit par kladu. Jednak se prakticky od zacatku neco deje, zadny hodinovy predstavovani postav. Sem tam tu je nejaka lekacka, ktera celkem dobre funguje a hlavne je film hezky brutalni. Ne ze by tu bylo tech brutalnich scen moc, ale kdyz jsou, tak stoji za to. Co se tyce hercu, tak jsou pro takovejhle typ filmu nadprumerny, potesi Jeremy Sisto a sexy Eliza Dushku a vubec nevadi, ze je hned jasny, kdo prezije. A co se tyce zaporaku, jsou akorat tak odporny, aby pusobili odporne a nebyli k smichu. Navic nejsou moc poradne videt, coz je taky dobre. Proste prumernej primocarej horor, kterej si na nic nehraje a ve kterym je par nelogicnosti a u kteryho jsem se slusne bavil. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ukázkový a výtečný film z kategorie nenáročných, zábavných a nepříliš originálních, či snad duchaplných snímků. Je to další variace na Texaský Masakr, takže pokud se v buranském prostředí cítíte jako doma, máte rádi všechny ty hnusné jižanské ksichty (v tomhle případě rovnou zmutované) a partičky nevinných teenagerů, je to vaše:) Jestliže k tomu přistoupíte bez vyšších nároků na inteligentní a spletitý děj, může vás Pach krve snad jen potěšit. C'mon, you motherfuckers. Just die! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Vida, jak jednička po letech prokoukla. V porovnání s posledními třemi sequely je jednička hnedka zábavnější hixploitation, co dodržuje žánrová pravidla s přesností Three Fingerovy sekery. Povinný úvod, prostředí rozlehlých lesů, skupina nešťastných turistů a hlavně sympatické trio zdegenerovaných kanibalů, co se nebojí lézt ani po stromech. Na kozičky a pořádný gore masakr jsme si však museli počkat až s nástupem dvojky, ta v sérii jasně vede. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Zcela upřímně, já jsem se dost bavila. Na teenhoror je to velmi slušné, líbilo se mi to víc, než Texaský masakr, nezabíjí se tu jako na běžícím pásu, což u mě bývá zápor, ale ty vraždy stojí za to, zmutovaní zabijáci jsou přiměřeně odporní a velmi pěkná mi přijde scéna v chatrči. Zápor jsou slabší herecké výkony především dívčí části osazenstva a úvod s novinovými titulky. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Pro fanatiky tohohle žánru a pro milovníky vyvražd'ovačky na denním pořádku zcela solidní podívaná. Pro mě má Wrong Turn sice nulovou atmosférou, ale za to se mi líbí jeho práce se záporáky a dobrých masek. Rob Schmidt nic velkolepého nezkazil. Ale nepřináší do filmového světa nic velkolepého (v hororovém žánru vyhledáváno). Dvojka je o dost slabší. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Žilo bylo v jednou domečku několik směšných figurek a ty měly rády mladé lidské masíčko, jehož čerstvá dávka k nim zrovna přispěchala ve dvou vozidlech. Co na tom, že děj podobných snímků je stále stejný, že logika opět dostává očekávaně tvrdé zásahy pod pás a že tajemný strach z neznámého prostě přijít nemohl, protože hladoví fešáci byli kamerou zachyceni příliš brzo? Asi nic, protože ti, co se rádi brodí rozstříkanou krví, si to určitě zase užijí a my ostatní se dál budeme v poklidu procházet lesem, protože tohle se stává pouze v amerických hvozdech. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jako horor to moc nefunguje, jako akční survival docela jo. Moc mi tam chyběla nějaká atmosféra, (nový) Texaský masakr motorovou pilou se mi líbil o hodně víc. A kam se oba tyhle filmy hrabou na Vysvobození! 2 a půl hvězdičky. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladý lekár sa ponáhla na konferenciu do Los Angeles, ale dialnica je kvôli havárii neprejazdná, takže sa musí vydať skratkou. Tá mu ale nie je príliš nápomocnou, pretože pri chvílke nepozornosti narazí do auta stojaceho na ceste. Našťastie sa pri zrážke nikto nezraní, ale bude potrebné vyhladať pomoc. Tú ale v lesoch rozhodne nenájdu, pretože jedinými obyvatelmi tohto územia sú potomkovia incestu, ktorí sa živia ludským mäsom a sú pripravení rozporcovať každého, kto im skríži cestu. - Wrong Turn je jedným z prvých hororov, ktoré som kedy videl, a už od detstva je mojou srdcovkou, takže poznám dialógy v českom dabingu, ktorý je mimochodom celkom dobrý, takmer všetky naspamäť. Spolu s The Hills Have Eyes sú dôvodom, prečo je Hixploitation subžáner mojím najoblúbenejším. Osobne považujem tento film za jeden z najlepších príkladov pre definíciu béčkových hororov, pretože je tu úplne všetko, čo ich charakterizuje. Na jednej strane negatíva akými sú napríklad nelogické správanie postáv, ale na strane druhej silné charaktery, ktoré sú odhodlané prežiť. Naviac je obrovskou radosťou sledovať žánrové stereotypy akými sú podivný muž ne benzínovej pumpe, rozdielne pohlady na nebezpečnú situáciu zo strany silných postáv, ktoré sú pripravené urobiť všetko kvôli tomu aby prežili, čiže aj po prvý raz v živote zabiť, a zo strany postáv, ktoré boj už dopredu vzdali a veria, že v nasledujúcich momentoch všetci zomrú, alebo vraždiaci kanibalovia, ktorí majú takmer úplne nulový charakter a jediné, po čom túžia, je zabíjanie. Zasadenie do lesov West Virginie je úplne ideálne, aj keď v dnešnej dobe trochu neprávom stereotypné, ale zase som rád, že sem neboli nasilu natlačení Afroameričania, keďže v roku 2003 žiadna politická korektnosť neexistovala. Hororového fanúšika musí uspokojiť aj práca s maskami, pretože napriek tomu, že krvi nie je mnoho, sa tu je na čo pozerať a napríklad sťatie hlavy je v mojich očiach vďaka načasovaniu a nasvieteniu scény ( viem, že už zniem jak nejaký wannabe filmový kritik ) jedným z najlepšie natočených killov v histórii žánru. Všetko drží v ucelenej podobe naprosto precízna stopáž necelých osemdesiatich minút, takže film ani na chvílku nenudí, má vynikajúce napätie a atmosféra nepolaví ani na sekundu. Faktom je, že je tento film natočený skôr pre jednoduchých divákov, ktorí z filmov nerobia velkú vedu, ale to neznamená, že nemá svoju hodnotu. Minimálne v rámci žánru ide o nesmierne dôležitý kúsok, ktorý odštartoval dlhú sériu s pokračovaniami rôznych kvalít. Velká škoda, že sa režisér vôbec neuchytil. Rád si pozriem každý ďalší príspevok do tejto série a som zvedavý na reboot, ktorý pomaly začína vznikať. Taktiež by som ešte rád dodal, že sa často stretávam s otázkou, ako a čím začať s pozeraním hororov, a myslím si, že práve tento počin dosť dobre zobrazuje značnú časť toho, o čom v tomto žánri ide. + Kevin Zegers + Julian Richings + herec z The Neon Demon + herečka z Eloise + herec z The Returned, The Other Side of the Door a Hangman + herečka z Dawn of the Dead + herec z Nurse 3D () (méně) (více)

Reklama

Reklama