Taková příjemná oddechovka se sympaticky drsným Dennisem Quaidem, uhozeně komickým a stále otloukaným Stanley Tuccim a směšně nepřesvědčivou Kathleen Turner. Námět i scénář jsou jen průměrné, mnoho vyloženě legračních scén tenhle film taky nenabízí, ale pokud se člověk večer doma nudí a náhodou běží zrovna tohle v televizi, klidně k ní usedněte, myslím, že se nudit budete rozhodně méně, než kdyby jste jen koukali do zdi.(10.6.2003)

I přes svůj slibně našlápnutý námět působí při zpětném promítnutí Semtex Blues jako řádně stupidní béčko. Při případném poměřování s Cameronovými Pravdivými lži by navíc prohráli i to, co jim zůstalo. Nepařím k nacionalistům, kterým by překrucování národních historických faktů vadilo, ale i přesto, že je film z „osudového“ roku 1993, slovíčko „Československo“ jsem zaslechnul i přes velmi hlasité skřípání svých zubů. A ač se Semtex Blues občas tváří jako parodie žánrových filmů, čas od času se jednalo o parodii filmu samotného. Všechny tyto neduhy však bohatě vynahrazuje hlavní dvojice Kathleen Turner a Dennis Quaid, kteří si své role přímo užívají a na jejich herectví je radost pohledět až do doby, kdy jsou postaveni tváří v tvář akční scéně (kterých je naštěstí jako šafránu), neboť v tu chvíli musí střihačské nůžky zapracovat jako na nových filmech Stevena Seagala. Ale jako 95 minutová oddychovka splňuje Semtex Blues svoji úlohu naprosto dokonale, takže 3 hvězdičky jsou čisté jako víno.(10.7.2005)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $12,416,686Tržby Celosvetovo $-(26.4.2010)

rozpočet : ? tržby americke : $12,324,660(2.6.2008)

ničím vybočující akční komedie. role Jana Třísky mě hodně rozesmála, i když je vidět, že do ní dal všecko! zábava možná na sobotu v podvečer. oči přitáhne, ale nikam dál do mozku už se to nedostane.(21.1.2006)

Pouze a jedině za Dennise Quaida, jehož sex-appeal by utáhl i kdejaký turkmenský blockbuster.(21.3.2006)

• Shit

Ubohá kravina, tohle mi vůbec nepřipadlo vtipný a ani nevim co si od takovýhle debility mohli tvůrci slibovat. nepomůžou tomu ani Kathleen Turner a Dennis Quaid, spíš se v tom ztrapňujou než že by se to se to snažili nějak pozvednout. A ty scény s dítětem, který maj jakoby vyznít vtipně, když se něco řeší nebo tam je něco trochu akčního, jsou totálně ubohý. Tohle by se nemělo pouštět ani na nově(10.7.2005)

Když jsem shlédl popis filmu v televizním programu, moc jsem neočekával. Co taky může vysílat Nova v neděli odpoledne, že? Ale musím přiznat, že film je velmi zábavný a chytrý, který by vám určitě neměl uniknout. Jednoznačně jeden z nejlepších filmů Kathleen Thurnerové (přece jen, Honba za diamantem...). Dennis Quaid si roli užívá a hraje perfektně. Stanley Tucci je snad to nejlepší z celého filmu (připadal mi jako gangster, který se mockrát díval na Pacinův Scarface). Každopádně odvedl to nejlepší, co mohl. Opravdu překvapivý snímek. A to já cením.(18.7.2005)

• Hunt

HUDBA: David Newman(9.11.2007)

Nejvíc mě v tomhle filmu pobavil Stanley Tucci. Jinak nepříliš vtipný průměr.(12.7.2005)

Sympaticky příjemná komedie o tom, co dělají špičkoví agenti na mateřské dovolené. Vyřádil se zejména okouzlující Dennis Quaid...(22.7.2004)

Proč to museli zkazit českou teroristkou??? Prooooooč?(3.3.2009)

Jak tady vidím to hodnocení, najust si přihodím! Moje argumentace bude následovná; pohodové tempo, vtipné ústřední duo, boží Stanley Tucci, a rajcovní bahenní zápas. Proti hovoří příšerný novácký dabing vedlejších postav, krapet zcestný překlad názvu, a nepřeslechnutelná zmínka o Československu. Drazí Američané, já bych vám na mapě asi také neukázal úplně přesně, kde leží Oklahoma. Ale povím vám, že kdybych ji chtěl zmínit ve svém filmu, asi bych se někde optal, jestli z ní náhodou nejsou Okla a Homa. Ale jinak palec nahoru!(12.11.2011)

Zcela pohodová komedie o dvou agentech, o které se nikdy nebudete bát a budete jim držet palce, aby své protivníky příliš nezkopali a neztloukli, protože kdo jiný by se proti nim zase postavil? Nejlepší je zřejmě Stanley Tucci jako velmi hloupý, ale opravdu humorný dareba.(5.11.2003)

Zvláštní kombinace rodinné komedie a špiónské akce. Ovšem film se nebere vůbec vážně. Navíc Kathleen Turner a Dennis Quaid jsou jako pár neodolatelní.(27.12.2005)

• wosho

Zcela bezcenný a nevýrazný film, který mě v paměti utkvěl jen proto, že se v něm jako jeden z poskoků šíněné československé špionky objevil Jan Tříska. A taky výkon Stanleyho Tuccio a jeho "Muerte".(6.8.2007)

Osvěžující průměr. Potěší přítomost Jana Třísky, naopak odkazy na Československé reálie jsou trochu mimo.(10.7.2005)

• shantim

Přiznám se, že jsem čekal větší švandu, ale kde nic tu nic. Jenom jakoby sranda a trapnost. Ale akce byly zábavné a nebyla to totální nuda. 49% hvězdiček(10.9.2009)

Spořádaní Pan a paní Smith...Bluesovi. Méně akce, více rodinných hodnot, skoro stejně zábavy. A jako bonus jeden rozkošný Morty (Muerte! Smrt!).(23.8.2008)

• jatamansi

Sobotní oddechovka, ale s dobrým obsazením. Pominu-li hlavní hvězdný pár, tak bezvadná Fiona Shaw, tetička Dursleyová. Jako Češka Pauline Novaceková. Už kvůli tomu by měl člověk najít chvilku a koukat se. Sametová revoluce a Tříska v pidiroli s revolverem, dobrá kombinace. Stejně jako hra na hodného a zlého policajta. Zajímalo by mne, zda v originále mluvili Turner a Quaid také rusky. „A děkujeme vám, že cestujete s českými aerolinkami.“(23.8.2008)