Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jane a Jeff Bluesovi jsou docela obyčejný manželský pár, který šťastně žije v New Orleansu a hodlají se věnovat jen svým potomkům. Nikdo by netušil, že oba byli ještě tvrdými agenty FBI, kteří se stáhli do ústraní kvůli rodinnému blahu. To se však změní, neboť Bluesovi se ještě jednou stanou agenty a pronásledují nebezpečnou superšpionku Novacekovou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

filmator 

všechny recenze uživatele

Jedna z posledních výraznějších rolí Kathleen Turnerové. S Quaidem tvoří sympatickou dvojici a film by mohl být možná i hodně zábavnou podívanou, kdyby scenárista lépe zapracoval na zpracování námětu. Nakone vznikl málo vtipný a troufnu si říct, že i místy dost nudný film, kde je mnoho vtipů a gagů spíše křečovitých. Díky patří padouchovi Stanleymu Tuccimu. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

V českém názvu Semtex lol! XD Ale má to své opodstatnění. Trochu počítám s tím, že Česko (sympatičtější název než Česká republika) bylo ještě v plenkách, než si za kopcem s devíti písmeny stačili všimnout, tak už to zas tak neřeším. Nad vodou film drží pekelně zábavný Dennis Quaid, který si film doslova krade, potom je na konci až škoda, že začne film hrát na vážnější notu. Ovšem ta teroristka není vůbec špatnou antagonistkou. Jen odkud byla? Pravděpodobně Ruska vdaná za Čecha, aspoň podle toho chování a vzhledem k tomu, že Polina není v našem kalendáři. Running gag s Muertim taky vůbec nevadí, naopak to opakování se hezky graduje. Škoda toho propadnutí, jejich další cestu bych sledoval s chutí! ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

I přes svůj slibně našlápnutý námět působí při zpětném promítnutí Semtex Blues jako řádně stupidní béčko. Při případném poměřování s Cameronovými Pravdivými lži by navíc prohráli i to, co jim zůstalo. Nepařím k nacionalistům, kterým by překrucování národních historických faktů vadilo, ale i přesto, že je film z „osudového“ roku 1993, slovíčko „Československo“ jsem zaslechnul i přes velmi hlasité skřípání svých zubů. A ač se Semtex Blues občas tváří jako parodie žánrových filmů, čas od času se jednalo o parodii filmu samotného. Všechny tyto neduhy však bohatě vynahrazuje hlavní dvojice Kathleen Turner a Dennis Quaid, kteří si své role přímo užívají a na jejich herectví je radost pohledět až do doby, kdy jsou postaveni tváří v tvář akční scéně (kterých je naštěstí jako šafránu), neboť v tu chvíli musí střihačské nůžky zapracovat jako na nových filmech Stevena Seagala. Ale jako 95 minutová oddychovka splňuje Semtex Blues svoji úlohu naprosto dokonale, takže 3 hvězdičky jsou čisté jako víno. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľmi trápna snímka. To ma mrzelo najviac. Ako sa ústredná dvojka hrala na neporaziteľných a Stanley Tucci hral úplného neschopného idiota. Jediná hviezda za stále pekelne sexi Kathleen Turner. Snímka by mohla byť možno aj veľmi zábavnou prehliadkou, keby scenárista lepšie zapracoval na spracovaní námetu. Napokon vznikol málo vtipný a trúfam si povedať, že aj miestami dosť nudný film, kde je veľa vtipov a gagov skôr kŕčovitých.Treba uznať jedno - Kathleen Turner a Dennis Quaid k sebe naozaj pasovali. Uveril som im ich lásku a nebol by som prekvapený, keby boli manželia aj v skutočnosti. Názov tejto snímky mi spôsobuje deja vu, neviem odkiaľ mi ten názov rezonuje a tak som myslel, že to bude kultová snímka, no kruto som sa mýlil. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Když jsem shlédl popis filmu v televizním programu, moc jsem neočekával. Co taky může vysílat Nova v neděli odpoledne, že? Ale musím přiznat, že film je velmi zábavný a chytrý, který by vám určitě neměl uniknout. Jednoznačně jeden z nejlepších filmů Kathleen Thurnerové (přece jen, Honba za diamantem...). Dennis Quaid si roli užívá a hraje perfektně. Stanley Tucci je snad to nejlepší z celého filmu (připadal mi jako gangster, který se mockrát díval na Pacinův Scarface). Každopádně odvedl to nejlepší, co mohl. Opravdu překvapivý snímek. A to já cením. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Podle postavy z filmu se jmenuje známá česká punková skupina Muerti. (Koxman)

Reklama

Reklama