Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá a půvabná Judy má zřejmě v životě neuvěřitelnou smůlu. Jejím snem je pěkný velký dům a spořádaný manžel v něm. První vyvolený si ji ovšem vzal jen pro peníze a druhý zase umřel na srdeční příhodu během svatební noci. Navzdory šokovaným rodičům se Judy rozhodne rázně a odhodlaně změnit svůj život. Přihlásí se dobrovolně do armády, což si ovšem představuje tak trochu jako romantický výlet na Bahamy... Realita je pochopitelně jiná, ale křehká blondýnka se nevzdává a propracuje se až k parašutistickému výcviku. Její vojenská sláva by pravděpodobně stoupala, kdyby nepotkala dalšího muže. Stane se snad Judy konečně vdanou paničkou? Tvůrci této vděčné a nestárnoucí komedie nezapoměli na pěkně okořeněný závěr s překvapením. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Mě na celém filmu nejvíc baví to, jak si to na tehdejší dobu nebere servítky ohledně sexu :) :) To mě hodně zaujalo a také to, jak je poukázáno na to, jakou roli má ve společnosti tehdejší žena :) :) Jinak - ok - je to sranda, ale je to děsně předvídatelné ale se zajímavou pointou a člověk si u toho hezky odpočine :) :) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Co dělat, když jste zklamáni životem? Někdo se pokusí to řešit sezeními u psychiatra, někdo spolyká prášky, někdo se z toho vybrečí, někdo zvolí zapomnění v hlubinách v alkoholu a někdo učiní radikální životní změnu. Takovou změnou zajisté je i vstup do armády, a to je právě případ hlavní hrdinky tohoto filmu, která si zprvu představovala, že armáda je něco jako jako skautský tábor, a o to horší vystřízlivění ji potom čekalo ve výcvikovém táboře. Na tento film jsem se podíval jen z toho důvodu, že na žádném jiném kanále nic zajímavějšího neběželo, a musím říci, že film mě částečně příjemně překvapil, nicméně nějaká velká hitparáda se ale v mém případě nekonala, prostě pomalý film, místy vtipný, povětšinou však nudný a rozvleklý. Nad vodou ho držel především herecký výkon Goldie Hawn, která svou roli zvládla bravurně, a filmu z mého pohledu pomohl i fakt, že děj byl, alespoň pro mě, jen velmi těžko předvídatelný a až do konce jsem netušil, jak to dopadne. Ve výsledku film hodnotím jako průměrný, což znamená tři hvězdy. ()

Reklama

farfalla 

všechny recenze uživatele

Vojína Benjaminovou, jak se z ufňukánka stane profesionální vojačka, jsem viděla před lety a teď pri druhém shlédnutí jsem zjistila, že to je jen polovina filmu. Úplně jsem zapomněla na zvláštní rodiče, se kterýma to Judy asi neměla lehké. Také mi z paměti vypadl francouzský doktor. V Americe byl takovým suprmužem a v Evropě, škoda mluvit. Asi to bylo i tím, že americká část příběhu je silnější. V Evropě se všechny další postavy objevují jenom jednou a příběh je zkratovitější. Také jsem si uvědomila, že všechny policejní akademie přišly až po Benjaminové a jenom rozváděly myšlenku, že za pomoci správné motivace lze vycvičit i ze slabošského nešiky sebevědomého profesionála. Střednědobrý příběh s někdy prestřelenými situacemi. ()

Dinosaurier 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem chtěla dát horší hodnocení. Snímek mi ovšem učaroval v tom, jak jsme společností masírováni, podléháme tlaku okolí a stáváme se někým jiným, jen nejednáme za sebe. Navíc jsem taky takový vztahový tragéd, který si nechá líbit to arogantní zacházení. Pvt. Benjamin se od toho však nakonec dokáže oprostit, palec nahoru. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Co Goldie Hawnovou do armády táhlo, že vyměnila sporák za buzerák?! Ženská ve vojenském suknu nevěstí nikdy nic dobrého. Chlapů kolem sebe má, ale khaki mundůr spíše funguje jako ochranné zbarvení a dokonalý odpuzovač mužské potence. Při pohledu na zválenou, zmáčenou a sešrotovanou Goldie je lepší si v armě koupit omalovánky a v době osobního volna se pokusit něco tvořit. Něco pokud možno lepšího než je tahle komedie. Režisér Howard Zieff to nemyslel zle. Scénář mu podsunula zkušená Nancy Meyers, která si jen chtěla splnit představu, jak to ženy v armádě snášejí a co jsou nuceny podstupovat a pokusila se do své eseje implementovat nějaký ten zábavný prvek. Kdyby film režírovala ona, zřejmě by film byl skutečně vtipný, ale její kolega je v instruování dobrého gagu poměrně nedisciplinovaný a nelze z jeho režie odhadnout zda film má být komedií anebo komedií s prvky dramatu a satiry anebo čistě exhibicí známé herečky. V prvé řadě film nedrží pohromadě. Všechno nelze pojmout do formy grotesky a když už se to tedy podnikne, tak je dobré včas umět přestat. Jednoduché gagy rovnající se uklouznutí po banánové slupce tady tvoří strukturu filmu a k jádru proniknout nelze. To se v podstatě rozpadlo na řadu jednoduchých scének, kdy je hlavní hrdinka za vyjevenou kravku, ačkoliv Goldie má navíc než na účinkování v takových filmech. Vyšlo mně z toho, že žena do armády nepatří a raději by si měla místo buzerace a "šůrováku" pořídit chlapa. Pro Goldie v tomto případě vyměnit režiséra a rovnou celý film. Mé hodnocení: 20% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Film byl ve své době komerčně velmi úspěšný, z tohoto důvodu byl také následně zpracován do stejnojmenné televizní minisérie. (Detektiv-2)

Reklama

Reklama