Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1519 se Hernán Cortés chystá na výpravu do Nového světa. Dva hledaní podvodníci Miguel a Tulio obehrají pomocí falešných kostek námořníky a před pronásledováním se ukryjí do sudu, který je vzápětí naložen na Cortésovu loď směřující ke břehům legendárního Eldoráda. Když je posádka objeví, jsou vsazeni za mříže. Miguelovi se podaří jablkem podplatit Cortésova koně Altiva, aby jim pomohl k útěku. Kůň se nedobrovolně stane jejich společníkem, když se snaží chytit hozené jablko a spadne přes palubu. Po mnoha dnech dorazí k břehům Ameriky. Všichni tři zlákáni vidinou neuvěřitelného bohatství se vydají džunglí za pokladem ztraceného zlatého města. Čeká je tam nejdůležitější rozhodnutí jejich života - zda dají přednost bohatství před opravdovým přátelstvím. (TV Nova)

(více)

Recenze (70)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Videno strasne dávno v televizi, ale stale si pamatuju, ze se mi to tehdy hodne libilo, hlavne kvuli nezvyklemu prostredi spanelskymi conquistadory dobyvane dzungle jizni ameriky.. eldorado bylo patricne tajemne, nekdy trochu temnejsi nez obvykle animace, zaporak byl sice od zacatku videt a bylo take videt, ze to neni od zadneho hlavniho studia, (i co se jednoducheho deje tyce), ale svoje kouzlo to melo. Nevim jake bych dal hodnoceni ted, ale takhle 4 ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

No na to že kreslené pohádky moc nemusím, možná protože mi většina z nich přijde depresivní, tak tahle se mi kupodivu líbila a musím říct, že jsem se celou dobu bavil. Celé to bylo zasazené v pěkném a barevném prostředí, postavy byly příjemné a sympatické a nejvíc mě asi bavila Chel. No a na závěr hudba a tam asi není co dodat prostě paráda Hans Zimmer a Elton John co víc chtít. ()

Reklama

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Velice zábavné, neotřelé a o poznání dospělejší než jakýkoliv jiný film podobného formátu. Kvalitativně bych ho přirovnal k jeho mladšímu bratříčkovi Sindibádovi, rovněž od Dreamworks. Absence nějakého cílového záporáka je na jednu stranu osvěžující, na stranu druhou ale příběh postrádá nějakou ráznější tečku. Zároveň jsem názoru, že písničky zde nebyly třeba, ba naopak. Přesto se mi Eldorádo líbilo a upřímně nechápu finanční díru, kterou tento flick Dreamworks-u způsobil. Asi to nebyla moc plytká sračka, jakou je například Frozen. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že ma ELDORÁDO veľmi sklamalo. Čakal som výpravný dobrodružný animák, ale dostal som pomerne nudný film, ktorý starším nemá veľmi čo ponúknuť. A to mám animáky celkom rád. Všetky dobrodružné scény (ktorých je minimum) sú nedotiahnuté, ako napr. scéna úteku z lode a následná búrka, ktorú tvorcovia odbili pár zábermi. Čo mi ale prišlo ľúto, bol záver filmu, kedy na mesto Eldorádo tiahne Cortezova armáda, ale na vzájomný stret nedôjde. Nevýrazná je i orchestrálna hudba, čo ma dosť prekvapilo, keďže sú pod ňou podpísaní Hans Zimmer a John Powell. Ale pesničky sú pekné. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Eldorado je animovaná produkce studia DreamWorks z doby, kdy u Disneyho odpočívali po Tarzanovi (po kterém dnes pes neštěkne), s dost pohlednou animací a s poměrně obvyklými a pro dětský film poměrně důležitými písničkami Eltona Johna a pro dětský film poměrně zbytečnou hudbou skladatelské dílny Hanse Zimmera a příjemným přispěním dalšího současného velikána Johna Powella, kterou si užijete jen pokud půjdete do kina - ale i tam vás bude „otravovat“ český dabing, takže Branagha nebo Klinea si neužijete a hodnocení tak stejně nebude takové jaké by mohlo být (mluvím o té dospělejší části publika). Ale pokud potřebujete zabavit svá dítka, abyste mohli v klidu uvařit oběd nebo tak něco, rozhodně neprohloupíte a děti si odnesou klasické ponaučení (protože je od pohledu jasné, kdo že to bude ten zlý a kdo ten hodný a hádejte kdo vyhraje:)) a naučí se něco o krvavých mayských rituálech, i když uvidí jen dva šrámy a pár kapek krve;) ()

Galerie (133)

Zajímavosti (9)

  • Na začiatku je spomenuté, že sa odohráva v roku 1519. Hernán Cortés však svoje výpravy viedol v rokoch 1506, neskôr 1517, a na spomínanú Kubu sa plavil v roku 1518. Cortés zničil civilizáciu Aztékov, vo filme však ide o Mayov. (toi-toi)
  • Ve hře s míčem, kterou hlavní hrdinové hrají proti domácímu mužstvu, bylo nezřídka mužstvo, které prohrálo, obětováno bohům. (dienow)
  • Hra s loptou vo filme má reálne základy. Išlo však o rituálnu hru, v mayskom dialekte nahuatl zvanú pitz. Zosobňovala posvätný súboj božských dvojičiek Hunahpu a Xbalanque proti dvojici pánov Xibalby - mayského podsvetia. Hra sa v oblasti mezoameriky vyskytuje dodnes, prevažne pod názvom Ulama. K chybe však došlo pri zmene pravidiel - v reálnych hrách sa nesmeli používať ruky a chodidlá, ale iba boky, hlava, kolená a trup. (toi-toi)

Reklama

Reklama