Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komisaři Robertu Zianimu (Bruno Cremer) utekla žena a nechala ho samotného s malým synem Davidem (André Aranjo). Po dlouhé době se mu ozvala a projevila zájem vrátit se zpět. Ziani se vypravil do hotelu, v němž jeho žena bydlela. Místo radostného shledání na něj čekal pohled na uškrcenou manželku. Komisař tuší, že ve vraždě jeho ženy by mohl mít prsty jeho dávný rival Salinas (Gabriele Tinti). Ziani se vydává na dlouhou a osamělou pouť po nočních lokálech hledat Salinase. (Snorlax)

(více)

Recenze (3)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tango Bar je kriminálka, která pochází z doby doznívající slávy francouzských detektivek. Nelze jí však upřít chvílemi až Melvillovskou atmosféru. Cremer je jako vždy vynikající. Vzhledem k stylu bych spíše z režie osočila Godarda, než Setbona. Nevýrazný televizní režisér se zřejmě do povědomí diváků chtěl propašovat méně srozumitelnou tvorbou. Námět je rozhodně dobrý, ale Setbonovi mohl někdo říct, že chladná a ponurá atmosféra se dá navodit i jinak, než tmou, v lepším případě přítmím. Nebýt Cremera, byl by to propadák. Zianiho závěrečný pokec s chlapíkem v kimonu lze považovat za netradiční rozuzlení. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Celkem klasická kriminálka zabalená do mystického hávu halucinací, tmy a mlhy. Tento obal asi nebyl nejlepší volbou, protože chvílemi není moc jasné, kam film směřuje a proč. Druhou vadou jsou místy dost podivné dialogy postav. Ten závěr mě ovšem dost vyvedl z domečku... Cremer celý film drží nad vodou, takže rozhodně nelituji stráveného času. ()

Reklama

Reklama