Reklama

Reklama

Asterix dobývá Ameriku

  • Německo Asterix in Amerika (více)

VOD (1)

Asterix a Obelix se vydají zachránit mága Getafixe, který byl Římany vystřelen na kraj světa. Potřebují totiž jeho medicínu, ve které je ukryta jejich síla. Na své pouti se dostanou do Ameriky, kde bojují s Indiány, zachrání náčelníkovu dceru před splašenými bizony, porazí největšího bojovníka kmene a osvobodí dva přátele od mučednického kůlu. Najdou také Getafixe, o jehož medicínu usiluje místní kouzelník, aby dosáhl neomezené moci. Po všech strastech se dostanou všichni domů, kde zachrání vesničany a Caesara pošlou tam, kam patří. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

Kryat 

všechny recenze uživatele

Asi jsem měla tu smůlu, že se mi podařilo minulý týden přečíst komiks, kerý byl předlohou téhle napodobenině. Na začátku jsem zajásala, protože se film komiksu věrně držel, ale pak se to celé nějak zkazilo. Divné písničky, zbytečné vycpávky, změněná jména některých postav... a co tam dělala Pocahontas? Kdyby to mělo jen půl hodiny, tak bych dala minimálně o dvě hvězdičky víc... ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Obyčajný príbeh o bijcoch z Galie, tentoraz v indiánskom prostredí. Prídu, skamarátia sa, zajmú ich, prebijú sa, zachránia koho sa dá a idú domov + trošičku lásky, intríg a hláškovania. Zív. Asi najnudnejší animák o Asterixovi. Výizuálne celkom ok, no príbehovo už nie. Ani táto séria sa nezbavila klišé a v deväťdesiatych rokoch jej, zdá sa, došiel dych. Time for Vikings! (50%) ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejslabší animovaný s Asterix, vyjma tedy "Vikingů" z poslední doby. Ale i tak je to klasika klasik a piráti na pustém ostrově visící na palmě a schovávající se před zuřivými galy se slovy "tvařte se jako kokosy hoši a bude to dobrý" a spousta jiných míst mě dokáže spolehlivě rozesmát. Hodnotím 3* v rámci filmů s Asterixem. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný animák o Asterixovi a Obelixovi, kteří se vydávají do Ameriky, aby zachránili svého čarodějného druida. Tam samozřejmě zažijí dobrodružství a také se seznámí s novou kulturou. Mezitím Římané dobyjí galskou vesnici, která je bez kouzelného lektvaru bezmocná a uvězní je v Římě. Ale to už se vrací všichni tři hrdinové a Juliu Césarovi ještě ukáží, kdo to jsou Galové. Nebýt těch neustálých stmívaček, které silně přerušují děj, byla by to pěkná podívaná s chytlavými písničkami, ale tak jde o průměrný animák výrazně určený jen pro děti. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Můj první animovanej Asterix. Podle mě animace ještě docela ušla, ale humor německýho Asterixe je poněkud křečovitej a dobrodružství v Americe se změnilo v tupou slaďárnu o Pocahontas. Navíc to co funguje u Římanů vyznívá u jednoho nebohýho indiána, kterýho Obelix pořád mlátí, dost trapně. Děj je klasiskej a bez pořádnýho nápadu, takže jsem měl po prvním hraném Asterixovi dojem, že už jsem většinu scén viděl nejmíň stokrát. Navíc tomu všemu nasazuje korunu otřesnej dabing, kde dokonce zapomněli přeložit pár jmen. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Když Asterixe unesou Indiáni a Obelix po něm najde v táboře jen onu helmu s pověstnými křidýlky, povídá: „Asterix si helmu nikdy nesundává, ani když si myje vlasy." Ale například večer předtím, kdy Asterix večeří krocana a uléhá u ohně ke spánku, má ji položenou vedle sebe na zemi. (mrx.friend)
  • Film je podle komiksu s názvem „Asterix a velká zámořská plavba“ od scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)
  • V roce 2021 ve 30 frankofonních školách v kanadském Ontariu vyřadili a spálili na 5 tisíc knih, kdy tímto měl být pohřben popel rasismu, diskriminace a stereotypů v naději, že Kanada vyroste v inkluzivní zemi, kde všichni mohou žít v prosperitě a bezpečí. Mezi spálenými knihami byla i komiksová předloha tohoto filmu „Asterix a zámořská plavba“, jelikož pokrokářům vadilo zobrazení domorodé ženy a její údajná sexualizace. (VN85)

Reklama

Reklama