Reklama

Reklama

Kleopatra, královna Egypta, se rozhodne, po hádce s Césarem, postavit velkolepý palác, aby dokázala, že Egypťané jsou dobří stavitelé. Stavbou pověří Neuminise, nepříliš schopného architekta. Má však jednu výhodu, jeho přítelem je druid z daleké země, ovládající různé kouzla. A kouzla jsou přesně to, co je potřeba na postavení velkolepého paláce do tří měsíců. Vydá se tedy za svým galským přítelem, Panoramixem. Ten pozvání neodmítá, a v doprovodu Asterixe a Obelixe se vydává na pomoc Neuiminisovi proti úkladům Césarovým, konkurence a koneckonců i hrdosti samotné Kleopatry. (TV Minimax)

(více)

Recenze (156)

HAL 

všechny recenze uživatele

Jak jen to říct... animovaný Asterix a Kleopatra je těžká nuda. Hraná verze Kleopatry je šíleně vtipné guilty pleasure, ostatní animovaní Asterixové jsou zase většinou výborné a lehce sarkastické animáky pro celou rodinu, ale tohle není zábavné skoro vůbec. Většina jednodušších gagů trpí špatným timingem a přílišnou infantilností, to samé platí a muzikálovch výstupech a kromě nich tu z klasického Asterixe moc nezbylo.- žádné popkulturní odkazy, sarkastické narážky, ani nic jiného. Prostě nuda pro nejmenší (kterým stejně stačí že je to barevné a hýbe se to). 4/10 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kleopatra přislíbí Césarovi, že mu postaví do tří měsíců velký palác, hodný jeho jména. Navrhnout a postavit palác dostane za úkol architekt Edifis, který ale sám ví, že je to úkol nad jeho síly. Rozhodne se o pomoc požádat druida Panoramixe, který se svými přáteli Asterixem a Obelixem vyrazí do dalekého Egypta. Úkol to nebude jednoduchý, protože César nijak netouží po tom, aby Kleopatra svůj slib splnila, a udělá vše proto, aby stavbu překazil... Začínám mít takový dojem, že už jsem ze všech Asterixů nějak vyrostl. Vzpomínám jak jsem ve studentských letech hltal komixy s Asterixem po desítkách, ale poslední dobou, pokud se dostanu k nějakému filmu, tak se až tak extra moc nebavím. Asterix a Kleopatra sice patří k těm lepším, ale i přesto víc než 3 hvězdičky ze svého hodnocení nevymáčknu... ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Velkej náhul, pro specifický okruh lidí (mezi které díky bohu patřím) snad nejvtipnějších představitelných sedmdesát minut. Ti z vás, kteří jste viděli jen hranou verzi, a líbila se vám, tak vězte, že to bylo pouze proto, že víceméně věrně kopíruje tenhle animák. Tady je ale pro změnu desetinásobně víc fórů, navíc lépe načasovaných i nadabovaných a v neposlední řadě chytřejších. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Druhé dobrodružstvo zaviedlo galských kohútov do sveta pyramíd, kde mali dopomôcť Kleopatre zvíťaziť v sazke nad samotným Cézarom. Zmena prostredia prináša nové možnosti, nových nepriateľov aj prvé výraznejšie muchy. Do deja vstupujú muzikálové čísla s ukrojeným poriadnym sústom a postavičkám sa zapáčilo prihovárať sa k divákovi. Teda vata, bez ktorej by sa film zaobišiel, ale bez ktorej by nemal ani hodinu. Ak posuniem výhrady stranou, galské trio prvýkrát zapriahne Idefixa, pomôže rozlúsknuť tajomstvo bájnej Sfingy a predstaví pracantov z radu Egyptských. Pobavil architekt s atypickými stavbami čo neprežili zimu, tajomná postava špeha s lepším maskovaním než chameleón a samozrejme štrajkujúci aligátory. V týchto pasážach švanda, ale už velím domov chalani. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Ani druhý pokus s filmovou verzí mého oblíbeného comicsu nedopadl dobře. Tak jako se skvěle bavím nad stránkami comicsu, tak tady ten humor najednou nefungoval. Všechno včetně animace bylo těžkopádné, takže jsem jen ztěží udržel pozornost, hudební vsuvky byly otravné, navíc to trpělo jakousi podivnou infantilností, která těžce degradovala inteligentní předlohu. Zkrátka, pokud jde o Asterixe, zůstanu u stránek comicsu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama