Reklama

Reklama

Kleopatra, královna Egypta, se rozhodne, po hádce s Césarem, postavit velkolepý palác, aby dokázala, že Egypťané jsou dobří stavitelé. Stavbou pověří Neuminise, nepříliš schopného architekta. Má však jednu výhodu, jeho přítelem je druid z daleké země, ovládající různé kouzla. A kouzla jsou přesně to, co je potřeba na postavení velkolepého paláce do tří měsíců. Vydá se tedy za svým galským přítelem, Panoramixem. Ten pozvání neodmítá, a v doprovodu Asterixe a Obelixe se vydává na pomoc Neuiminisovi proti úkladům Césarovým, konkurence a koneckonců i hrdosti samotné Kleopatry. (TV Minimax)

(více)

Recenze (156)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju Asterixovy komiksy a jejich filmové adaptace jsou víc než vydařené. Asterix a Kleopatra už trochu hraničí s muzikálem, a nechybí zde ani oblíbení piráti, spousta gagů a vůbec všeho, co sem patří. Skvělá klasika, která nikdy neomrzí. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Můj druhý nejoblíbenější Asterix hned po "Británii" :) Tady uvidíte jak skutečně Egypťané stavěli:))) Nehledě na to, že Kleopatra má nádherný nosánek, že Gaie Julie?:))) ()

woody 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Asterix hned po Dárku pro Caesara.Bitvy,honičky a postavičky jsou bývorné.Škoda jen že se to dočkalo tak špatného převedení na filmové plátno. 10/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohohle filmu se chopili primo Goscinny a Uderzo a ze by to melo nejakej velkej prinos se moc rict neda. Ze zacatku je to totiz takovy divny az nudny, nastesti po nejakejch 20 minutach se to rozjede a pak zacne ta spravna zabava. Navic tu je i par muzikalovejch cisel a krome toho s Kleopatrou ve vane jsou paradni. Ze zacatku me to sice nastvalo, ale pak jsem se dobre bavil. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hurá na ně! - Hurá na nás?" Útočit na Galy nadopované čarovným ionťákem by určitě neměli piráti, Římané, Eygypťani ani nikdo, kdo má rád svůj funkční pohybový aparát. To ví každé malé dítě, ale v rámci zábavy je potřeba, aby se našlo pár naivků pokoušejících své štěstí. Galská síla mne zase jednou pobavila, stejně jako jejich stavitelské schopnosti, ale ty muzikálové vsuvky patří dle mého obelixovského názoru k těm otravnějším. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

"Když není co jíst, je půst..." Suverénně nejlepš filmový Asterix (zvláštní, že i mezi hranými hraje Kleopatra prim) a jeden z nejlepších animáků, co kdy vznikly.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Zatím mé druhé seznámení s Asterixem ve filmové podobě (tím prvním byla hraná verze s Depardieuem). Super podívaná, která pobaví snad všechny diváky, což jí může závidět kdejaký nový superanimovaný příběh, třeba o putování mamuta a jeho party. Kleopatřin lev je tou nejlepší animovanou postavičkou-zvířetem všech dob, scéna v bazénu je nenapodobitelná. Zápletka je neotřelá a tvůrci nám konečně ukázali, jak se ve starověku stavěly megalomanské stavby. Takhle má vypadat správný animák a vůbec nemusí být ve 3D. Stačí rozpohybovat klasické 2D obrázky, doplnit je o pěkný, nenudící příběh, pár gagů a vtipných situací a miláček obecenstva je na světě. Do plného hodnocení přeci něco chybí, jen přijít na to, co. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělý kousek okořeněný o Egyptské reálie a základy architektury bez pravítka v kostce. Skvělé bitky a výborné písničky. Se sračkoidní hranou verzí to nejde ani srovnávat. Si krutá a podlá baba, to ti teda řeknu! ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až moc hudební díl. Některé písně byly ovšem velice povedené, zejména ty o jídle. Ostatní ovšem nezařazuji nijak extra vysoko, a tak mé hodnocení zůstává průměrné. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Budete toho litovat u Merkura. - Co budeme teda dělat u Osirise. - Tak si postavíme opevnění u Belenuse.- Máš pravdu u Belisama. Tenhle rozhovor by se měl zapsat do dějin animovaného filmu. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu nastal posun zejména v animaci a tak dostal Asterix takový kabát jaký si skutečně zaslouží. Dějově je to jeden z nejvtipnějších dílů a tak není co řešit. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Velkej náhul, pro specifický okruh lidí (mezi které díky bohu patřím) snad nejvtipnějších představitelných sedmdesát minut. Ti z vás, kteří jste viděli jen hranou verzi, a líbila se vám, tak vězte, že to bylo pouze proto, že víceméně věrně kopíruje tenhle animák. Tady je ale pro změnu desetinásobně víc fórů, navíc lépe načasovaných i nadabovaných a v neposlední řadě chytřejších. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Kupodivu hraná verze mi přijde minimálně srovnatelná, jen škoda její zbytečné délky. Tady naopak je klasickou výhodou stopáž, jenž akorát stačí na pěkně hustou porci humoru. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jak jen to říct... animovaný Asterix a Kleopatra je těžká nuda. Hraná verze Kleopatry je šíleně vtipné guilty pleasure, ostatní animovaní Asterixové jsou zase většinou výborné a lehce sarkastické animáky pro celou rodinu, ale tohle není zábavné skoro vůbec. Většina jednodušších gagů trpí špatným timingem a přílišnou infantilností, to samé platí a muzikálovch výstupech a kromě nich tu z klasického Asterixe moc nezbylo.- žádné popkulturní odkazy, sarkastické narážky, ani nic jiného. Prostě nuda pro nejmenší (kterým stejně stačí že je to barevné a hýbe se to). 4/10 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Perfektní díl. Opravdu se povedl. O dost lepší než hraná verze... Hlavně cesta ven z pyramidy je dobrá. :D ()

Reklama

Reklama