Reklama

Reklama

Kleopatra, královna Egypta, se rozhodne, po hádce s Césarem, postavit velkolepý palác, aby dokázala, že Egypťané jsou dobří stavitelé. Stavbou pověří Neuminise, nepříliš schopného architekta. Má však jednu výhodu, jeho přítelem je druid z daleké země, ovládající různé kouzla. A kouzla jsou přesně to, co je potřeba na postavení velkolepého paláce do tří měsíců. Vydá se tedy za svým galským přítelem, Panoramixem. Ten pozvání neodmítá, a v doprovodu Asterixe a Obelixe se vydává na pomoc Neuiminisovi proti úkladům Césarovým, konkurence a koneckonců i hrdosti samotné Kleopatry. (TV Minimax)

(více)

Recenze (156)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hurá na ně! - Hurá na nás?" Útočit na Galy nadopované čarovným ionťákem by určitě neměli piráti, Římané, Eygypťani ani nikdo, kdo má rád svůj funkční pohybový aparát. To ví každé malé dítě, ale v rámci zábavy je potřeba, aby se našlo pár naivků pokoušejících své štěstí. Galská síla mne zase jednou pobavila, stejně jako jejich stavitelské schopnosti, ale ty muzikálové vsuvky patří dle mého obelixovského názoru k těm otravnějším. ()

Artien 

všechny recenze uživatele

Patrně nejslabší článek celé série. Hudebně je velice nezdařilý. Animace jsou např. v porovnání s Překvapením pro Caesara opravdu ubohé a nepropracované. Strohý styl ubírá na přívětivosti a působí skutečně lakotně. Veškeré animátorské zkratky a triky jsou zde doslova vyždímány ze svých možností, tvůrci se nebáli opakovat některé i delší záběry jen zrcadlově překlopené, aby nemuseli vše kreslit znovu. Samotný příběh by vystačil na dobře propracovaných 20 minut. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Začátek je rozpačitý, písně zbytné, ale pořád vidíme slušně ztvárněný rozpohybovaný komiks, je to prostě Asterix s Obelixem, což se nedá říct o všech kreslených adaptacích,a to ani o těch s galskými hrdiny. Suma sumárum, není to špatné, obzvlášt, když uvážíme dobu, která od vzniku uběhla, ale komiks je přeci jen zábavnější. . ()

junxi91 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování dobrodružství malého a šikovného Asterixe, jeho nejlepšího kamaráda a siláka Obelixe a také mocného druida Panoramixe. Jako dítě jsem tyto animáky miloval a rád se na ně kdykoliv znovu podívám. Kleopatra se pohádá s Ceasarem a tak uzavřou sázku, že se jí povede postavit do tří měsíců palác v Alexandrii. Tento úkol zadá nešikovnému architektovi Numerobisovi, který dostane buď zlato, nebo bude hozen krokodýlům. A tak se Numerobis vydává hledat pomoc do Galie. Panoramix souhlasí s cestou do Egypta a přidají se k němu Asterix a Obelix. Obelixovi se podaří propašovat také Idefixe. Po cestě do Egypta se potkají s pirátskou lodí a tak se Obelix nenudí. Kleopatra tvrdí, že Numerobisovy stavby jsou pro smích těch, kteří v nich nebydlí. Numerobis má rivala Amonfobise, který chce s N. spolupracovat, což on odmítá, protože u krokodýlů by stejně skončil jen on sám. Amonbofis přísahá pomstu, a navíc je zraněn v N. domě. Amonbofis se chová jako odborový předák a přesvědčuje dělníky, že je Numerobis vykořisťuje, a těm se pak nechce stavět. Panoramix jim umíchá kouzelný lektvar a práce jde najednou o mnoho líp! Brzy dojdou kameny a stojí za tím opět Amonbofis. A tak se Galové vydávají za flotilou lodí, která přepravuje kamení, a při té příležitosti obdivují tisíce let staré pyramidy a sfingu, kterou Obelix připraví o nos. U pyramidy na ně zase čeká nastrčený průvodceKrukhut, který je uvězní hluboko uvnitř Velké pyramidy. Obelix sice dostane trochu lektvaru, ale jeho síla na uniknutí nestačí, naštěstí je však najde Idefix. A tak pošle Amonbofis na Galy piráty, a Obelix se při plavbě po Nilu opět nenudí. Amonbofis se pokouší Kleopatru otrávit koláčem s jedy, a její ochutnávač má z koláče nevolnost. Galové jsou uvěznění, ale Panoramix umíchá protijed, Galové díky tomu sní zbytek dortu a vyléčí ochutnávače, a jsou tedy omilostněni. Amonbofis a jeho poslíček Krukhut jsou za trest nuceni makat pro Numerobise jako dělníci. Kleopatra se raduje z toho, že vyhraje svou sázku s Caesarem, a ten je z toho znepokojen, a tak posílá na staveniště svého neviditelného špiona. Povede se mu zničit stavbu paláce a vyhrát sázku? A bude Caesar hrát fér? A co závěrečná hostina, spořádá Obelix hromadu divočáků? Uvidíme...Tento animák mám fakt hodně rád, nikdy se u něj nenudím a prakticky celou dobu se při jeho sledování bavím. A tak to má být! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama