Reklama

Reklama

Asterix a Galové

  • Francie Astérix le Gaulois (více)

Obsahy(1)

Románi se zoufale snaží odhalit tajemství nadpozemské síly Galů. Jistý románský vůdce se prostřednictvím špióna dozví o zázračném nápoji a má na získání receptu opravdu silný zájem. Chce ho totiž využít pouze pro svůj vlastní prospěch a dostat se tak až na trůn samotného Cézara. Popletený Getafix mu sice uvaří zázračný nápoj, ale s úplně jinými účinky! Náš hrdina Asterix ho doručí - nápoj s neuvěřitelně silným účinkem, od kterého vlasy rostou, rostou a rostou... Umíte si představit ještě víc zábavy? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Úvodní film, adaptující první díl komiksů se dosti věrně drží předlohy, což sebou tedy přináší i to, že je to vesměs hlavně seznamování s postavami a principy, které v tomto světě fungují, ale všechno je to jen takové oťukávání, aby se ukázalo, jestli to funguje na diváka. Asterix má podle mě trochu jiný charakter, než v dalších dílech, a třeba takový Obelix je tu odstrčený až na takovou třetí kolej, Idefix není vůbec... Humor je sice dobrý, ale ještě není vyhnaný do té absurdně parodické roviny, která dělá Asterixe tím čím je. ()

bomber3 

všechny recenze uživatele

Komiksové předloze se to sotva vyrovná, ale nebylo to úplně špatné. Avšak některé věci mi vadily- především špatná animace(ohavné pozadí) a také absence takových těch odkazů na současné dění ve světě, které se v komiksové verzi objevují. Prostě mi přijde, že tento film byl jaksi ořezán a zbyl jen základní příběh, který zase tak fantastický není, obvzlášť když ho znáte nazpaměť. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nejstarší filmový Asterix byl pro mě maličko zklamání, když jsem ho viděl poprvé. Byl nakreslený jinak než ti, které jsem do té doby viděl, ale pět minut po začátku filmu už mi to bylo jedno. Většina vychytávek v hraném Asterixovi pochází odtud, takže si asi dovedete představit jaká sranda to je :)))) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zaútočila na vás mnohonásobná přesila? - Ani ne. Byl jeden a takhle malinkej." Asterix sice na úvod stylově sejme čtyři Římany, ale pak je to už jen o tom, kterak si společně s Panoramixem dělají srandu z římských věznitelů. Marně jsem čekal na pořádnou záchrannou akci Galů nadopovaných zázračným elixírem, kterak si udělá letecký den s legií Římanů. Asi to něco vypovídá o mé neznalosti papírových příběhů, ale bez pořádného boje víc hvězd dát nemohu. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix nesmrtelná původně comicsová předloha populárních příběhů, a zde víceméně vtipné spojení satiry, comicsu a animovaného filmu. Vychytralá dvojice a nejen ta, ale i všechny jejich přátelé dokážou za pomocí kouzelného nápoje udělat římským legionářům ze života leckdy úplné peklo. To jen tak pro začátek a takové motto. Nechybí tu vůbec vtipné narážky na různé lidské slabosti, na politickou tupost a omezenost, na klišé o vlastnostech Francouzů a sousedních národů. Snímek se musí líbit ať už různým intelektuálně zaměřeným divákům, ale i třeba dětem kteří podobně jako já před dlouhými léty, oceňoval a byl uchvácen jistou pohotovostí a chytrostí hlavních hrdinů, jejichž rozdílné tělesné parametry byly mým neustálým zdrojem smíchu. Autoři Goscinny a Uzder si myslím že zvolili dobře a vydali se správnou cestou. Uzderovy kreslené gagy nijak neztrácí a mají jistý potenciál co se týče komického účinku, zato prý adekvátní překlad Goscinniho docela jedovatých dialogů byl jistě pro nejednoho překladatele tvrdým oříškem... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)
  • Asterix a Galové jsou první filmovou adaptací světoznámého komiksu příběhů malého hrdiny Asterixe a jeho přátel. (Zdroj: Zlín Film Festival)
  • Film vznikl bez vědomí tvůrců Asterixe – scenáristy Goscinnyho a komiksového kreslíře Uderza. Když později na soukromé projekci snímek viděli, nebyli s jeho podobou vůbec spokojení. (Landauer)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Reklama

Reklama