Reklama

Reklama

Asterix a Galové

  • Francie Astérix le Gaulois (více)

Obsahy(1)

Románi se zoufale snaží odhalit tajemství nadpozemské síly Galů. Jistý románský vůdce se prostřednictvím špióna dozví o zázračném nápoji a má na získání receptu opravdu silný zájem. Chce ho totiž využít pouze pro svůj vlastní prospěch a dostat se tak až na trůn samotného Cézara. Popletený Getafix mu sice uvaří zázračný nápoj, ale s úplně jinými účinky! Náš hrdina Asterix ho doručí - nápoj s neuvěřitelně silným účinkem, od kterého vlasy rostou, rostou a rostou... Umíte si představit ještě víc zábavy? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

diodoros 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý to celé "rozpohyboval". Prvý diel animovaného filmového Asterixa, ktorý oboznámil filmové plátno s dedinou odbojných Galov, ktorá sa odmieta poddať rímskej moci... a zvyšok poznáme. Možno to ešte animáciou a kvalitou nedosiahne na svojich nasledovníkov, ale svojim prepracovaným scenárom, hláškami a najmä scénkami (hlavne vražednou scénou s jahodami), ktoré sa nehrajú na žiadne vyššie posolstvo, ale jednoducho zabávajú, to stále prekonáva niektoré animované detinské komédie vznikajúce dodnes, takže svojich 5* si zaslúži. ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Nerad to jako fanoušek asterixovských filmů říkám, ale toto bylo docela slabé. Jistou omluvou může být, že je to úplně první film - a tak to ještě není úplně vychytané. Obelix je tu dost v pozadí, vtipů je pořídku a i ty animace jsou jakési odfláklé. Nebýt dabingu, na který jsem zvyklý, asi bych dal ještě míň. ()

Reklama

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Je to pořád ten starý Asterix, objevuje se i Panoramatix! Chybí tu, a to velice snižuje kvalitu tohoto příběhu, Obelix, se kterým ubylo bojů, spíše řekněme úplně vymizeli. Dalo by se říct, že je to jen o chytrosti Asterixe, což není zvykem! Je vidět, že pod tímto snímkem nejsou podepsání tvůrci tohoto komiksu, pan Goscinny a Uderza! Pánové, opravdu mi tu chybíte, Váš francouzský vtip a elegance, proto průměrné hodnocení! ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Z počátku poměrně slabý, ale jak Asterix s Getafixem padnou do zajetí Římanům, tak je to ten správný slavný Asterix plný humoru. Namíchají jim nápoj, po kterém rostou vlasy a vousy, že jsou vousatější než Rusáci ze Sibiře. Jedná se o prvního zfilmovaného Asterixe. Všichni tu píší, že animace je průměrná. Já bych řekl, že je skvělá, něco mezi Josefem Ladou a Šmouly. [8790. hodnocení, 127. komentář, 80%] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Úplně první díl nemám zas tolik rád jako následující a to platí i pro komiks. Většinou se divák seznamuje s postavami a pro mě je ostatně vše známo. Příběh je také jednoduchý a nutí diváka pochopit, že Římani jsou úhlavním nepřítelem. Také je tu znát, že s Obelixem autoři zas tolik nepočítali, Asterix má hlavní roli a bez svého druha to není tak dokonalé jako v následujících filmech. I tak je to povedená pohádka, ale tak často jako na ostatní se na ní koukat nebudu. Nemá mi nejspíš co říct. --- Chutná to jako výborrrný bujón. - Ano, ano. Používám nejrůznějších příchutí: Bílá rybí polévka, sýrová omeleta, kachna na pomerančích, koláč s mandlemi nebo banánem. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)
  • Asterix a Galové jsou první filmovou adaptací světoznámého komiksu příběhů malého hrdiny Asterixe a jeho přátel. (Zdroj: Zlín Film Festival)
  • Film vznikl bez vědomí tvůrců Asterixe – scenáristy Goscinnyho a komiksového kreslíře Uderza. Když později na soukromé projekci snímek viděli, nebyli s jeho podobou vůbec spokojení. (Landauer)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Reklama

Reklama