Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

MarekT 

všechny recenze uživatele

V pořadí třetí Asterixovo zfilmované dobrodružství se stalo úžasným například tím, že není podle komiksu, tudíž zde nemusíme nic srovnávat. (I když, pravda je to jen na půl, jelikož ve Francii po úspěchu filmu byl vydán i sešit 12 úkolů.) Putování po světě je povedené samo o sobě, každá zastávka překypuje originalitou, doplněná asterixovským humorem přesně dle receptu samotných stvořitelů alternativního galského světa. 100% ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

Patrně jsem se dopustila té chyby, že jsem se domnívala, že animáky s Asterixem lze zhlédnout i za "dospěla". Rozptyl kvality a úrovně humoru scének od těch, kterým se zasměje tak nanejvýš šestileté dítě, až po část, která je sarkastickým obrazem byrokratického, nebo ještě lépe burrocratického (burro je španělsky osel) řádění. To bylo do filmu vloženo patrně pro obveselení povinného doprovodu, tedy rodičů v kině, protože malé dítě (viz výše) z této sekvence nemůže pochopit vůbec nic. Já osobně jsem se nudila, ale osly dětem neberu, když už to jinak nejde ... ()

Reklama

Bat55 

všechny recenze uživatele

Každý kto pozná Asterixa a Obelixa, čo sú pomaly všetci, musí uznať že táto animovaná verzia sa vydarila zo všetkých najviac. Je zábavné sledovať túto dvojku, ako sa snažia(oni to aj umia!) splniť dvanásť úloh, aby dokázali ich božstvo a neuveriteľnú silu. Caesar im tieto úlohy prichystal, no bude veľmi skoro prekvapený, čo sú títo dvaja Galovia zač. Skvelá a nezabudnuteľná a scéna, kde Obelix je všetko kuchárovi a kuchár je už v koncoch z toho, že mu jeden "nenažranec "všetko zožral. Páčila sa mi scéna, kde obelix bojuje s malým bojovníkom, ktorého by Obelix mohol aj zašliapnuť, ale opak je pravdou. Skvelá animovaná rozprávka pre všetkých. 85%/ ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho mnohem více, když je zde tento Asterix nejlépe hodnocený, a proto jsem byl zklamán, viděl jsem už lepší zpracování, ale stejně jsou pořád lepší komixy. Úkoly byly sice povedené, ale postupně působily některé podobně a monotónně. Za povedenější úkoly považuji německého zápasníka, egyptského mága, horského kmeta, ale všem zadáním kraluje žádost o propustku A38. : )) Absurdita zde byla dovedena k dokonalosti, ale kvůli tomu jsem se na druhou stranu občas nudil. Poznámka o Brutovi mě pobavila nejvíce z filmu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno by som nemal hodnotiť a komentovať film, z ktorého som videl niečo vyše polovicu, ale bola to tá druhá a tunajší vysoký priemer tým aj tak nijako neutrpí (jeden proti 18 tisíc nemá šancu!). Byrokracia je večná, pracie prostriedky nadpozemsky účinné, ale ak si odmyslím, že sa jedná o legendárnu dvojicu, tak mi ostáva solídny animák, ktorý má čo povedať aj dospelým, ale pri ktorom som určite nechytal záchvaty smiechu a ktorý v mojich očiach trochu zostarol. Možno ak by som videl všetkých A a O v rade a pozrel si ich zopár komixov, ich genialitu by som docenil. Možno nie. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Výrok římského vojáka: "Prý vstupte do armády, prý pro záchranu lidstva," má pravdivý historický základ. Římané vyznávali teorii, že všichni neřímané, tedy barbaři, musí a chtějí být latinizováni a Římané mají tu povinnost toto vykonat. (vojtaruzek)
  • Film vznikal dva roky, kreslíři pro něj nakreslili přes půl milionu kreseb a obsahuje 400 malovaných prostředí. (Landauer)
  • Město, ve kterém se nachází "Dům, kde se zatmívá rozum", je Paříž. Stanice Alésia, kterou Asterix a Obelix ve své vidině spatřili, se v Paříži skutečně nachází. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama