Reklama

Reklama

Že je mi nevěrná? To za prvé není možné a za druhé jí to neprojde! Americká komedie o žárlivém manželovi, nic netušící manželce a plánu pomsty vskutku ďábelském. (oficiální text distributora)

Recenze (63)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Chcete se zbavit své "nevěrné" manželky??? Jen do toho! Ale musíte napřed váš ďábelský plán plný děr zbavit děr a třeba pak přijdete na to, že vaše žena je vlastně úplně... Ale co. Stačí si pěkně pohodlně sednout a dobře se bavit. Svěží dílko. ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších amerických komedii, kde jsem se místy smíchy válel skoro po podlaze. Prvně jsem viděl v roce 1985. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi to unikalo, ale nakonec jsem se jednoho středečního rána dočkal. Kvůli jednomu menšímu překladatelskému omylu dojde k tomu, že světoznámý dirigent Claude vymyslí geniální plán na zavraždění své ženy. Zatímco první hodinku jsem se tak příjemně pochechtával - ani ten Montiho čardáš mi tak vtipný nepřipadal - v poslední půlhodince nadešel zlatý hřeb. Vražedná fantazie a následné uskutečnění. A já hlupák jsem u toho začal obědvat. Smíchy jsem poprskal stůl a musel jsem chvíli počkat, páč bych se udusil smíchy(a to doslova). Skutečně vražedná genialita! Bohužel i sebehorší hloupost zde má lepší hodnocení. Dám vám radu - všimněte si jen těch co dali více jak 4 hvězdičky. Ostatní jsou buďto mrtvoly nebo to neviděli. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná komedie s výborným obsazením a výborným dabingem. Nejlepší scéna je podle mě plánování vraždy a pak její provedení. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený snímek kombinující humor, nadsázku i malou špetičku romantiky v tom správném poměru. "Aristokratické" příchuti nabývá i díky zasazení do prostředí klasické hudby, luxusnímu ústřednímu páru Moore + Kinsky i skvostnému dabingu Postráneckého či Abrháma. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Giuseppe, nečti si v mém smetí." Ve svém původním komentáři jsem se dopustil chyby. V obsazení je uveden Jan Tříska a protože jsem si ho nevšiml (a protože film v 80. letech normálně běžel v našich kinech), usoudil jsem, že byl v české verzi vystřižen. Nakonec mě jeden zdejší kolega upozornil, že tam Tříska je (v malé roličce režiséra, když dělá Nasstasja Kinski postsynchrony), ale fór je v tom, že můj komentář téměř slovo od slova opsala jistá novinářka z Týdeníku Televize, která psala o Nevěrně tvé článek. Mou domněnku vzala jako hotovou věc, dokonce ji pomocí vlastní invence ještě notně "vylepšila" a já jsem se tak stal spolušiřitelem fámy. No, aspoň je to důkaz, že ty naše zdejší plky čte i někdo zvenčí. :-) Ale k filmu: určitě nepřeháním, když řeknu, že Nevěrně tvá je spolu s Tootsií nejlepší hollywoodská komedie 80.let a dalo by se na ní přímo vyučovat, co je to gradace děje nebo stavba dialogu. O nesmrtelnost se jí postarala taky všude zmiňovaná a citovaná scéna houslového souboje v Montiho čardáši.A jestli máte rádi Dudleyho Moorea, tak právě tady ho - při vší úctě třeba k Arthurovi - zastihnete v té nejlepší formě. Opravdu nepřeháním: bezpodmínečně nutně musíte vidět! 100% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tož toto byla riadná šupa:) Ze začátku jsem si říkala, jak moc velké míry vtipu se zde vlastně dočkám, protože jsem měla jisté obavy, abych nebyla zklamána. To jsem ale ještě nemohla tušit, že ten největší nářez má teprve přijít. A že se s mými bránicemi absolutně nehodlá nikterak mazlit:) Úvod filmu nás ještě jakoby nechává rozjímat, aby pro nás mezitím chystal vskutku ďábelskou smršť komických situací. Ty postupně začnou vznikat díky jednomu, zdánlivě nevinnému omylu a nepochopení. Tímto "drobným" nedorozuměním se začnou věci zdánlivě prosté nehorázně zamotávat a propojovat do jednoho bizarního, groteskně zábavného slepence. Ten na sebe postupem děje nabaluje stále šílenější a na záchvaty smíchu náročnější situace. Dudley Moore si pěkně zavařil. Ale je to obdivuhodný muž:) K tomu mladý Armand Assante s hlasem Josefa Abrháma. Ve scéně, kdy s Dudleyem před početným obecenstvem svádějí "houslový souboj," se mi vybavily Abrhámovy nezapomenutelné "vrzající" kreace z Vrchní, prchni. Vrchol této "zničující" komedie nastává v okamžiku, kdy Claude začne spřádat své snové představy o dokonalé pomstě. Jenže v realitě nejde všechno tak lehce, jak si naplánoval. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jaktože, proboha, nemáme Colu???!!! Vynikající romantická komedie (spíše parodie), bořící všechna žánrová klišé. Všechny scény s Giuseppem ve mne provázely záchvaty smíchu a vždycky se neskutečně bavím ve scéně, kdy uvidíme uskutečnění vraždy, střih, probrání z letargie a nádherná ukázka zákonů schválnosti. Komik tělem i duší Dudley Moore v životní formě, krásná Nastassja Kinská s nepřehédnutelným komediáním talentem a naprosto dokonalý Armand Assante, kterého Josef Abrhám nadaboval vskutku famózně. Paráda. 96%. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Originální a zábavné. To ve světě komedie věru neznamená málo. Navíc se vše odehrávalo ve velice příjemné atmosféře, ze které mě násilně vytrhlo až opět neomylné a precizní useknutí titulků. Takhle prasit kinematografii by mělo být trestné! ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Dirigent Claude pojal podezření, že si jeho manželka Daniella vyměnila nějaké tělesné tekutiny s prvním houslistou Maxem. Claude je ve své podstatě velký dobrák, který by byl své manželce ochoten nevěru snad i odpustit, ale po konzultacích s opravdovými muži se rozhodne, že smrt manželky bude lepším řešením pro zachování jeho důstojné mužnosti. Vymyslí proto geniální plán, ve kterém spáchá vraždu v převleku za veselé prasátko a zaslouženě potrestán bude chlípník Max. Jenže plán je natolik složitý, že notorický popleta Claude při zmateném pokusu o jeho realizaci může pouze pobavit diváky. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca, inteligentná, (štýlom situačnej komiky) skoro až allenovská komédia. Ten typ filmu, pri ktorom sa rozplačete od smiechu. Pôvodne som komentár nechcel písať, ale snáď si to vďaka nemu, aspoň všimne pár ďalších ľudí. Stojí to rozhodne zato! 85% ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Romantické komedie nemám rád, protože mám tu zkušenost, že se většinou nejedná o komedie, ale o ,,komedie". Nejinak tomu bylo v tomto případě. Nezasmál jsem se ani jednou, neboť nebylo čemu. Vyhněte se filmu, jak jen to bude možné. Pěknější odpádek. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Jinak jsem proti dabingu, ale tady to bylo něco exkluzivního - jednoduše stará škola. :) A jinak tedy to fičelo jako blázen. Plán vraždy a její následná nerealizace naprosto famózní a odzbrojující. :D ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Filmové studio Barrandov dabing 1985, v českém znění: Václav Postránecký – Dudley Moore (Claude Eastman), Helena Friedrichová – Nastassja Kinski (Daniella Eastmanová), Josef Abrhám – Armand Assante (Maxmillian Stein), Jan Kanyza – Albert Brooks. A já jenom dodávám, že 50 % z tohohle filmu udělal právě skvělý, protože starý český dabing. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Romantická komédia, ktorej chýbajú oba tieto atribúty. Romantiku tu predstavuje len Nastassja Kinski, ktorá napriek ohavnému otcovi pôsobí proti nemu ako nebeský obrázok. Komédia to nie je vôbec, ústa sa mi otvorili, len keď som sa chcel napiť piva. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Dudleymu padající ožralové a popletení komici jdou naprosto skvěle, jak mistrně dokázal v Arthurovi. O tom, že skutečná realizace jednoho snu může být setsakra ošemetná záležitost, jsem se dozvěděla formou, která mi způsobila příjemné šimrání v břišní oblasti, takže nemůžu dát nízké hodnocení. Každý soudný člověk by celou akci zastavil už při prvním kolapsu s diktafonem, ale Clauda každý nezdar ještě víc nabudil a divák si tak mohl užít pořádnou prču při řešení dilematu miluj nebo zabij. A ty kultivované umělecké dialogy! "Myslíte toho zkurveného vrzala?" A co teprve aktuální zprávy z rádia:"Německý kancléř Helmut Kohl...."☺ ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ Plus = 9.5.2013, réžia slovenského znenia = - Tomuto vravím komédia ! Po Wilderovej klasike, ďalší skvost čo nestarne. Je to snáď námetom (ktorý je x-tou variantou zaužívaného vzorca), hereckými výkonmi, réžiou ? Neviem, ale dokonale sa bavím na všetkých šialenostiach, ktoré Dudley Moore podniká len aby sa "nevernici" Nastassje "pomstil". Chvályhodný je tiež fakt, že aj dnes sa tento film uvádza s dokonalým kinodabingom Ústřední pújčovny filmú Praha (r. Miroslav Kubišta). (17.12.2004) Milý Oskar: Tak to je vážne gól :-) Myslím, že táto komediálna pecka práve nadobudla istý "monthypythonovský" rozmer. (12.1.2006) ()

Reklama

Reklama