Reklama

Reklama

Slavná alba: Lou Reed - Transformer

(TV film)
  • Velká Británie Classic Albums: Lou Reed – Transformer
Dokumentární / Hudební
Velká Británie, 2001, 50 min

Režie:

Bob Smeaton

Hrají:

Lou Reed

VOD (1)

Obsahy(1)

Cesta člena Velvet Underground k celosvětovému úspěchu s vlastní tvorbou... Po odchodu z kultovní kapely Velvet Underground se Lou Reed přesouvá z USA do Velké Británie. Přestože se obklopil vynikajícími hudebníky, jeho první samostatná deska nezaznamenala výraznější úspěch. Jako klíčové se ukázalo spojení s Davidem Bowiem, který se ujal produkce druhého Reedova alba "Transformer". Skladby "Perfect Day", "Vicious", "Satellite Of Love" nebo "Walk On The Wild Side" sklidily úspěch u kritiků i fanoušků. Vznik alba "Transformer" ve svých výpovědích odhalí nejen sám Lou Reed, ale také třeba baskytarista Herbie Flowers. Zajímavý pohled nabídne například Dave Stewart z Eurythmics, který přiblíží vliv Loua Reeda na něj jako na skladatele a hudebníka. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Vzkaz pro autory českého znění: filmový režisér, který spolupracoval s Andym Warholem, se nejmenuje Paul Morisson - byl to Paul Morissey. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Z celého cyklu "Slavná alba" patří "Transformer" Lou Reeda k nejvydařenějším. To si ale každý divák vybere sám podle své obliby žánru hudby.  Povídání o Andy Warholovi a dalších osobách z legendární "Továrny", zajímavé. ()

Reklama

Reklama