Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Candy Christian (Ewa Aulin), nevinná středoškolačka, se při pokusu o nalezení smyslu života setkává s mnoha excentrickými postavami a vtipnými sexuálními situacemi. Během první eskapády svede Candy pozérský básník MCPhisto (Richard Burton). U ní doma to následně vyústí v další sexuální setkání s mexickým zahradníkem (Ringo Starr). Do všeho se přimíchají další členové Candininy rodiny a ani zahradníkova sestra neřekla poslední slovo. (Zetwenka)

(více)

Recenze (9)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Tady se nám před několika kamerami najednou sešlo obdivuhodné množství svět.hvězd s obřím charakterem. Ale opakovaným shlédnutím mi film nepřipadá už tak wow, jako poprvé.. ()

Reklama

Visáč 

všechny recenze uživatele

Trippy as fuck, wacky as hell. Vrcholné dielo z péra môjho obľúbenca Terryho Southerna a výkladná skriňa counter-culture anarchizmu. Viac sexy ako Barbarella, satira ostrejšia ako v Dr. Strangelove, s ultimátnym all-star obsadením a skvostným cameom Marlona Branda ("Lie down! Who’s the guru here, you or me?"). Třešničkou na dortu je neodmysliteľný maskot sixties, the one and only Ringo Starr. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Ten film má vlastně vhodně zvolený název, je opravdu jako cukrátko, po němž, když se rozustí mezi jazykem a horním patrem, nezůstane nic, ale dokud se cucá, je to slast. Nejkrásnější jsou první 4 minuty – let vesmíren k planetě Zemi za doprovodu kosmické, psychedelické hudby, který končí zhmotněním se Dítěte Vesmíru (Ewa Aulin), které je na pohled opravdu „k sežrání“. Jinak je to taková vcelku zábavná a velice šedesátková pitomost, plná dobových pop-kulturních typů a klišé (šílení vědci, tajní agenti, indičtí guruové, mafiáni…..) . Takový velmi barevný a velmi nesourodý mišmaš, asi jako Help!. Vlastně je s podivem, že při takové koncentraci hvězd není ten film lepší. Viděno jen rozkouskovaně na YouTube, takže je možné, že po shlédnutí zceleného filmu bych přidal hvězdičku, protože já šedesátky rád. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o první film, ve kterém se Ringo Starr objevil bez ostatních členů Beatles. (Dementra)
  • Vychází z románu téhož jména, který pod společným pseudonymem Maxwell Kenton napsali Terry Southern a Mason Hoffenberg. Svižný příběh si dělal legraci z prchavých módních atribut USA 60. let. (Zetwenka)
  • Film, obhajoba sexuální svobody a experimentů, byl zakázaný po uvedení ve Francii a USA. Provozovatel kina v USA, Paramount v Jacksonu v Mississippi Candy uvedl a pak byl i s promítačem zatčen, kopie filmu byla zabavena, protože policisté v civilu si zakoupili lístky  a po zhlédnutí „úřadovali“. Záchranu našli až u Nejvyššího soudu USA v roce 1971. (Zetwenka)

Reklama

Reklama