Reklama

Reklama

Událost ve čtverci 36-80

  • Sovětský svaz Slučaj v kvadrate 36-80 (více)

Obsahy(1)

V neutrálních vodách, nedaleko sovětských výsostných vod se díky poruše na reaktoru musela nouzově vynořit atomová ponorka NATO s šestnácti bojovými raketami na palubě. Američané odmítají sovětskou pomoc při odstranění závady, když tu se náhle zblázní palubní počítač a připravuje k odpálení první várku raket. Jedná se o začátek třetí světové války? Je událost ve čtverci 36-80 počátkem celosvětové krize? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

argus123 

všechny recenze uživatele

Ako musim priznať že Rusi vedia natočiť akčny film, ta zaverečna scenka ako skutočny bombarder zroluje plechovu búdu ma fakt dostala, žiadne animacie alebo modeli proste zobrali skutočne lietadlo a s nim to naprali do stareho hangaru :D Nebduem si vôbec všimať toho kde vznikol ani myšlienku, lebo Amici natačali v tej dobe rovnake žanre napriklad Rudý úsvit. Ak môže Amik zobraziť Rusov ako zlych, prečo to nemôže spraviť Rus u Amikov ? :D Ja si myslim že film bol celkom dobrý, síce začiatok trocha nudny, ale potom sa to vyvažuje ukažkou odbornej pilotáže a napätím vystrelením rakiet z ponorky. Praca s kamerov perfektna, filmove triky perfektne, akčne sceny pefektne, dialogy v niektorych častiach filmu nudne ale celkovo obstojné. Za mňa 4* ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na konečně dobrý akční Ruský film. Ale film je naprosto tupej, akce se nekoná a naprosto odporný postavy. Zklamání jak hrom. Film má naprosto tupe přiblblej příběh, kterýmu by neuvěřilo ani 5-leté děcko. Film má 70 minut a neuvěřitelně se táhne. Myslel jsem že film trvá 2 hodiny. Postavy jsou hodně okatý a těžce uvěřitelný a navíc děsně nudně zahraný. Režisér asi neměl pořádný koule na nějakou sebemenší akci protože tady je fakt nulová akce a furt se kecá. No nic nuda na entou blbost na entou, těšil jsem se ale stálo to za prd. 2* ale přeci jen dám za poměrně zajímavou kameru a taky jsem se na to poměrně těšil takže přeci jen ty 2*. Ale jsou to slabé 2*. Jsem zvědavej na Tumanišvilovu Osamělou plavbu ale raději nebudu tomu už dávat šanci. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh z dob studené války tentokrát z pohledu Sovětského svazu, ale jako by tomu čas nic neubral. Příběh, jaký by se mohl stát i dnes. Na moři probíhající cvičení lodí NATO, nejmodernější americká ponorka z jadernými hlavicemi a typická americká nabubřelost, která ponorkou cvičně zaměří sovětská plavidla. Později se po poruše reaktoru vynoří těsně u hranic Sovětského svazu. Ajaj. Historická nevraživost obou mocností ale jakoby se nekonala. Divák sice přirozeně očekává vzájemné provokace a hlavně chvíli, kdy bude hrozit odpálení hlavice z ponorky, ale nic takového se prostě neděje. Ani ze strany sovětu (zvlášť když jde o sovětský film) nevyvěrá propaganda a komunistická osvěta. Letecké záběry a scenérie jsou povedené, takže lze vidět letadla v celé své kráse a v akci. Tedy ve vzduchu. Snímek však obsahuje typický filmový neduh. Sovětské stroje jsou pochopitelně zcela reálné, to se však ale nedá říci o těch amerických. Tady se tvůrci zřejmě snažili americkou výstroj napodobit jak jen to šlo, ale s realitou to má bohužel pramálo společného. Na svou dobu je to však pochopitelné. Pokud by vše pojali reálně, americké tajné služby by byli okamžitě na nohách, kde to vzali. Snímek je na 70 minut stopáže krátký a po dějové stránce jednoduchý. Skoro to vypadá jako sehraný děj na základě dokumentu. Nudné chvíle sice přijít mohou, ale u sovětského filmu to zase není nic neobvyklého. Jedná se o zajímavý a kupodivu dobře natočený sovětský snímek. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Celkem milé překvapení. Čekal jsem děsný akčňák z osmdesátých let (ještě ke všemu ruský) a ono se na to dalo celkem koukat. Samozřejmě v tom asi hraje svoji roli má láska k letectví, protože velká část filmu se točí kolem Tu 16 dálkových průzkumných bombardérů, kterým NATO dalo přezdívku BADGER. Děj se jinak skutečně vejde do oněch pěti vět popsaných v oficiálním textu distributora. Samozřejmě je snímek tndeční. Rusové jsou ti hodní a Amíci ti zlí a provokatéři k tomu. Přesto se Ruský admirál rozhodne riskovat životy osádky jednoho z letounů kvůli pomoci americké atomové ponorce. Vezme li se film v úvahu z hlediska scénáře tak jednoznačně pohoří obzvláště dnes (jiné to asi bylo v roce 1982 v kině), ale vzmeme-li ho jako takový ruský TOP GUN tak si ty dvě hvězdy zaslouží. Bohužel o dekády let později potkal úplně stejný osud ruskou ponorku Kursk... ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Hm..., takové nějaké neslané nemastné. Akce skoro žádná, Američané se chvíli chovají poměrně logicky a chvíli jako naprostí dementi, jen ruské námořnictvo si ví rady. O ději nemá cenu něco vykládat. Americká ponorka se zmítá v nesnázích a Rusové nabídnou "nezištně" pomoc. Američané ponorku raději potopí, a ruský pilot předvede, že dokáže přistát i na bahnitém fleku. Poměrně dobrá je přehlídka letadel, překvapí scény s Orionem, zřejmě natočené partyzánským způsobem při skutečném blízkém setkání a nakonec i nouzové přistání mamutího Túčka, které rozhodně není trik. Ostatek? Nuda, nuda, šeď, šeď. Ну и так возможно, молодци, но я к морскому флоту не пойду! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Stíhačky, které startují vertikálně, jsou Jakovlev Jak-38. Zbraně použité ve filmu byly pistole Colt 1911 a M-16 vyrobena z útočné pušky STG 44 z druhé světové války. (K98)

Reklama

Reklama