Reklama

Reklama

Film natočený na základě skutečných událostí a života Gilberta Galvana Jr. Charismatický kriminálník, který v Michiganu utekl z vězení, následuje svou kariéru do Kanady, kde již vykradl 59 bank a obchodů s klenoty. Robertovi se úspěšně daří svou identitu ukrývat před milovanou manželkou. Podaří se mu ukrýt ji před policií a zpravodajskými reportéry? ... Mladý muž Gilbert Galvan je odsouzen za šekové podvody na 18 měsíců v nápravném zařízení s mírnou ostrahou, odkud po šesti měsících utíká. V dubnu 1985 se nechává převézt do Kanady. V Ottawě si od bezdomovce koupí doklady na jméno Robert Whiteman a začne rozvážet na kole zmrzlinu. V církevní ubytovně poznává dívku Andy, do které se zamiluje a brzy se k ní nastěhuje. V novinách vyjde o něm článek, že jako uprchlík překročil hranice do Kanady. Musí se přemístit, a tak jede autobusem do Vancouveru. Zde se dozvídá, že je Andy těhotná. Je ze zprávy nadšený, ale chce pro rodinu vydělat peníze. Ve městě není žádná práce, a tak se rozhodne vykrást banku. Při první loupeži je velmi nervózní, v kostýmu namíří na ženu za přepážkou zbraň a chce po ní všechny peníze. V tichosti banku opustí a stává se z něho boháč. Zpátky do Ottawy se vrací v obleku letadlem a Andy ho šťastně vítá. Robert koupí dům a předstírá, že dostal práci u svého otce – jako analytik bude létat hodně po světě. Robert Whiteman jde za místním bossem Tommym, kterému patří striptýzový klub. Přímo před jeho očima vyloupí za pár minut banku a přesvědčí ho ke spolupráci. Robert začíná létat po Kanadě a v různých převlecích provádí bankovní loupeže. Ženám za překážkou poví, ať mu dají všechny peníze a pak nepozorovaně odejde. Tommy má z každé akce svůj díl. O „létajícím banditovi“, co vykrádá banky se začne psát v novinách. Andy nic netuší, Robert domů nosí víc a víc peněz a zahrnuje ji dárky.  Tým policistů chce usvědčit a zavřít do vězení Tommyho, a tak ho sledují. Na jejich desku se dostává také Robert Whiteman, o kterém zatím nic neví. Andy najde v domě peníze, a zjistí, že firma z Robertovy vizitky neexistuje. Robert jí poví pravdu a ona chce být do akce zasvěcena. Andy chce, aby vykrádal jen banky a nenechal se nikdy chytit. Detektivové zjistí, že neznámý muž ze striptýzového baru, který sem chodí v převlecích je „létajícím banditou“. Získají o něm informace od zatčeného Tommyho parťáka a rozhodnou se ho chytit... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (50)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem to nečekal, ale Bandita mě vlastně vůbec ničím nezklamal. Josh Duhamel hraje možná svou nejlepší postavu v životě, jde do toho naplno a hodně si to užívá. Mel Gibson zde má spíše větší roličku, ale pokud chcete na film kouknout jen kvůli němu, předem upozorním, že se zde vyskytne zhruba v 5 scénách, z toho 4 jsou v baru. Zlodějíčkovských filmů nicméně není nikdy dost. 60% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím… vážně tenhle stál za film? První loupež byla doslova parodie (fakt nevěřím, že to bylo tak debilní). A protože proběhla až po 40 minutách, přišlo mi to jako celkem utahané. Mel (i když je psaný hned na druhém místě) má jednu z hodně druhořadých (1/2 tuctu jiných postav je na obrazovce častěji). Film funguje naprosto fantasticky asi 5 minut (zhruba v polovině), kdy urychleně sledujeme loupeže a naskakující počitadlo. Zhruba od té chvíle se děj malinko více rozjede, ale nevím proč, na zadek jsem se z toho neposadil. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Taká B-čková krimi, lebo Kanada. Chápeme sa. Najviac ma sralo, prečo Duhamela (srdiečko) nedaboval Kempa ako v Kasíne, ale Milo Kráľ. Nevedel som si na to zvyknúť. A pár minút som rozmýšľal aj nad aktuálnou kariérou Gibsona, lebo vo zvláštnych projektoch ho stretávam. Pekne to plynie, má to svojský humor, podľa pravdivej udalosti a hlavne sa to nechce hrať na niečo viac. 3 z 5 ()

Wally 

všechny recenze uživatele

I když jsem na začátku postřehl hlášku 'vychází ze skutečnosti', tak jsem na to v průběhu této odlehčené gangsterky zapomněl a bilancování na závěr mne fakt proto lehce překvapilo... No nebudu lhát, pořád tomu moc nevěřím, že se něco takového ve skutečnosti dělo 😁 Jinak chvilkami mi bohorovost a suverenita hlavního hrdiny lezla na nervy...na druhou stranu bylo hrozně fajn zase vidět Elishu... Krásný průměr 👍 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Film natočený dle skutečných událostí, kdy se ovšem upřímně dost divím, že po tomto náměru neskočilo nějaké velké studio, ale naopak jen tradiční béčkové uskupení, kterému se tedy podařilo zajistit alespoň poměrně výrazné obsazení, nicméně jak scénář, tak režie ale již odpovídají kvalitám tvůrců, které si mohou dovolit právě tyto produkce, čímž bylo dosaženo prakticky jen toho, že celý onen vážně zajímavý, nevšední a v podstatě i ojedinělý životní příběh Gilberta Galvana Jr. byl zpracován silně nevyváženým, častokrát nezáživným, naprosto nedramatickým, emočně prázdným a zcela napětí postrádajícím způsobem, což by se pod talentovanějším a schopnějším tvůrčí dohledem pravděpodobně nestalo, tedy minimálně určitě ne až v takové míře, leč, skutečnost je taková jaká je, a Bandit tak lze označit maximálně za jistě lepší béčkovou podívanou, a to ještě především zásluhou zmiňovaného obsazení, jemuž dominuje ve vedlejší roli Mel Gibson, který si svou postavu evidentně užíval, a stále ještě docela sexy Elisha Cuthbert, která nám ale již tedy též bohužel pěkně postárla, no a co se pak týče Joshe Duhamela, u něj jsem již mnohokrát zdůrazňoval, že sympaťák možná sice je, ale jako hlavní herec film utáhnout rozhodně nedokáže, což se zde jen potvrdilo. Za mě se každopádně jedná o trestuhodně promrhaný filmový materiál, a to hlavně vinou týmu za kamerou, na druhou stranu, najde se zde spousta scén a momentů, které disponují prostředky, jenž dodají publiku potřebnou zábavnost a i snesitelnou a smysluplnou filmovou úroveň, takže do koše bych to určitě neházel. Velmi silné 2*! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Scenárista filmu Kraig Wenman si zahrál jednoho z policistů během scény krádeže v klenotnictví. (HellFire)
  • Jedná se o nejsledovanější titul produkční společnosti Redbox za rok 2022. (HellFire)

Reklama

Reklama