Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pozdě v noci se vrací Eva Trojanová (R. Rázlová) domů, kde ji čeká nervózní, rozčilený manžel (J. Adamíra). Za tři dny objeví policie její mrtvé tělo, na němž jsou zřetelné podlitiny na krku. Jako hlavní podezřelý z vraždy přichází v úvahu její manžel, který se po ukončení služební cesty nevrátil domů a je nezvěstný. Policie rozešle jeho fotografie a vyslechne první svědky. Je zřejmé, že ing. Trojan utíká před spravedlností a že jeho kroky vedou do severních Čech. Vyčerpaný a nemocný nachází útočiště ve staré čtvrti města Most, určené k odstřelu. Uprostřed vyšetřování však kriminalisté zjistí, že Trojan není vrahem. Případ by tedy mohl být uzavřen, ale pro kapitána Harta (I. Prachař) nekončí. Trojan ho začne zajímat už ne jako zločinec, ale jako člověk, který by se z bezvýchodnosti své situace mohl do konfliktu se zákonem dostat, nebo by mohl ohrozit svůj život… (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

woody 

všechny recenze uživatele

K uzoufání nudná kriminální nuda bolševického udavače Brynycha. Zapamatovatelné snad jen tím, že se finále odehravá na pozadí velkého českého unikátu - akci "Více uhlí pro všechny!".To jest likvidace vzácného středověkého Starého Mostu.Tudíž uvidíme vybuchjící domy a velice napínavé hledání Adamíry...Ale Adamíra vás nezajímá a právě implodující stavby jsou vzácné secesní domy z 19. století...Tolik pěkných detektivek, ale tuhle budou celkem často opakovat... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Bodrej fízl Ilja Prachař se snaží vypátrat Adamíru, aby mu oznámil, že žádnej trestnej čin nespáchal. Trochu divnej námět na kriminální film. Jak už tady napsali ostatní, nejzajímavější na tom filmu jsou asi záběry z vylidněnýho Starýho Mostu před demolicí. To mělo nějakou atmosféru. Jinak mě to moc nebavilo a to mam většinou starý český kriminální filmy rád. Ještě mě teda rozesmál Petr Svoboda s vizáží homobuzny. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Je to škoda, ale film mě zklamal. Námět snímku je kvalitní, ovšem režie je k uzoufání nudná. Ani herci nepředvádějí, co umí. Kdyby se Jiří Adamíra s Iljou Prachařem do svých rolí více ponořili, mohl z toho být herecký koncert. Takto pouze drží krok, ale přesto jsou jediní, kvůli kterým se na tento film podívat. Tato detektivka naruby se moc nepovedla. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Niektoré filmy z obdobia rokov 1969 - 1989 vystihli atmosféru Česko-Slovenska tých rokov. Zrejme však išlo o čaro nechceného. V časoch povinnej zamestnanosti a plánovaného hospodárstva bolo veľmi častým javom vydávanie energie na prácu, ktorá nemala takmer žiadny zmysel a význam. Tento prístup sa odrazil v postupoch kriminalistov, stíhajúcich muža, aby mu oznámili, že žiadny zločin nespáchal. Namiesto riešenia ozajstných mordov. Na ničenie historickej pamäte poukazuje demolácia mesta, ustúpiaceho ťažobným mechanizmom. Odťažité správanie, drobné výsmechy z inakosti iných a všetko vykonávané s podivným nezáujmom, apatiou je nakoniec vidieť u všetkých zúčastnených i v samotnej režijnej práci, postrádajúcej šmrnc a čosi, čo by úroveň filmu pozdvihlo kamsi vyššie. Pretože absurdný námet na to má. Spracovanie žiaľ uviazlo v akejsi guľášovej konzerve, vyrobenej v Husákovej ére.. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Detektivka je to zcela podprůměrná. Mnohem zajímavější je sledovat prchajícího zástupce pracující inteligence, který se mylně domnívá, že zabil svou ženu. Snaživí eSeNBáci chvátají po jeho chladnoucí stopě s úmyslem shrábnout odměnu za dopadeného vraha a po soudní pitvě manželky už jen proto, aby mu popřáli "Upřímnou soustrast" dříve, než sám rovněž skoná. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Kriminálka ve které vůbec nedojde ke zločinu je pitomost sama o sobě. Navíc tu Z. Brynych opravdu nebyl ve formě a není divu, že je snímek extrémně nudný a plný zbytečných postav a dialogů - stejně jako třeba nechvalně známý veleotravný německý seriál "Starej", který také nese nesmazatelné rysy režisérovy pozdní tvorby. Film pak nezachrání ani závěr odehrávající se v zajímavém prostředí, ani výborní herci, kteří ale v podstatě nemají co hrát. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Bohužel i přes docela hvězdné obsazení na mě film působil spíše rozpačitě. Herci neměli v podstatě co hrát. Děj se zbytečně vleče. Zcela jistě bylo šlápnutím vedle, dát panu Adamírovi zápornou roli. Překvapila mě účast Michala Hofbauera. Tři hvězdičky jen z úcty k hercům. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Snímek z kategorie "je to tak blbé, až je bizarně zábavné". Jen ty záběry ničeného starého Mostu jsou depresivní. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Detektivka je to podprůměrná a chvilkami k nedokoukání. Ale na druhou stranu je tu pár charismatických herců, jako třeba Adamíra, Prachař a se zajímavých hereček, třeba Regina Rázlová. Kvůli nim jsem obětovala svůj čas a shlédla tuto kriminálku. Ovšem, jednou stačilo. Nebudu se k ní vracet. Vylidněné město působilo poněkud zvláště a zlověstně zároveň. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jako detektivka tento film příliš nefunguje, obzvláště, když se vlastně ani nestal zločin. Takže sledujeme nudné pátrání po uprchlíkovi, s několika retrospektivami. Mnohem zajímavější je závěrečná část filmu, kdy sleduji s lítostí v duši nenávratné zničení historického města s mnoha unikátními stavbami...ale když republika potřebovala uhlí, dříve se lidí nikdo na jejich názor neptal. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Hodně netradiční kriminální film. Kdy z hledaného vraha je rázem snaha najít ho dřív než sám umře zbytečně, protože je vlastně nevinný. Je to spíš víc drama říznuté psychickým pohledem na údajného vraha, který pomalu magoří z pocitu viny. Záběry ze starého Mostu jsou zajímavé. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Unavna kriminalka se solidnim hereckym obsazenim. Adamira jako snad vzdy vyborny. Namet me nezaujal, prostredi stareho Mostu je celkem atraktivni. Slabsi prumer. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Na tomto snímku jsou rozhodně nejzajímavější záběry na bourání starého Mostu a už jen čistě kvůli tomu stojí za to tuhle jinak hodně průměrnou detektivku shlédnout. Samotná zápletka je docela zajímavá, byť by mohla být o chlup ještě lepší, kdyby divák to, že Trojan (Jiří Adamíra) svou ženu nemohl zabít, v tom úvodu neviděl.  Připomínku bych jinak určitě měl k hudbě Ladislava Štaidla, která mi místy vzhledem k  samotnému (smutnému) ději nepřišla úplně příhodná. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Komunistický polobrak alias náš socialistický Uprchlík, na druhou stranu s velmi dobrými herci a zvláštní pesimistickou atmosférou. Nenudil jsem se a závěr ve starém Mostě je přímo výukový. ()

Cushing odpad!

všechny recenze uživatele

Strašlivý scénář, uspávací děj, dřevěné, teatrální, anebo somnambulní herecké výkony, nesoustředěná, jakoby vzdálená režie přes dalekohled a vysílačku... Mohlo se na tohle kdy chodit do kina? K tomu to ničení starého Mostu... Bolševická perverze neznala mezí, její ďábelskost spočívala i v tom, že nabízela, až na výjimky, právě takovouto "zábavu". Brrr. ()

Svata 

všechny recenze uživatele

Klasická socialistická kriminálka. Výkony herců jsou výborné, ale jinak je to poněkud utahané. Tóny klarinetu Felixe Slováčka jasně zapadají do hudby, kterou dělá Ladislav Štaidl. ()

Reklama

Reklama