Reklama

Reklama

Třetí příběh o spravedlivé odplatě člověka, který musí pomstít svou nespravedlivou smrt. Alex se svou snoubenkou Lauren sní o krásném životě, ale jednoho dne je Lauren nalezena zavražděná a policie ze zločinu obviní Alexe. Tomu se nepodaří dokázat svou nevinu a tak ho odsoudí k trestu smrti a popraví. Skutečná spravedlnost je však dána vyšší mocí a tak mystická vrána opět přivede Alexe z říše mrtvých do světa lidí. Žene jej touha po pomstě a chce zjistit, kdo stál za zákeřným spiknutím. Nebezpečné pátrání a nemilosrdná odplata jej nakonec přivede k zjištění, že musí nejen naplnit vyšší spravedlnost a pomstít mrtvé, ale může zachránit i jednoho živého. V pavučině smrti se totiž ocitla i Laurenina mladší sestra Erin... (Intersonic)

(více)

Recenze (81)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Klidně mě zlynčujte, ale pro mě je druhé pokračování Vrány zatím nejstravitelnějším dílem. V porovnání s dvojkou se jedná o masterpiece. Minimálně v první polovině film celkem funguje a dokáže diváka udržet. Jenže v poslední půl hodině se to celý rozsype jak domeček z karet a finále je už jeden velký průšvih, který nezachrání ani cukrkandlovej happy end. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Nejedná sa až o takú tragédiu, samozrejme, že sa len parazituje na pôvodnom nápade a film vpodstate nič nové do konceptu Vrany neprináša. Občas, ale zavanie dusná atmosféra, dočkáme sa zopár drsnejších scén a prekvapí i obsadenie Kirsten Dunst. Tak za 2,5*, ale na 4. časť už odvahu určite nenájdem. ()

Reklama

Mat21 

všechny recenze uživatele

Alex Corvis je obviněn z brutálního ubití nožem Lauren Randallové a odsouzen k elektrickému křeslu. On ji však hluboce miloval. Láska i hluboká nenávist ke křivdě a jejím skutečným vrahům ho probudí zpět do světa lidí. Nelze ho zabít, nelze ho zastavit. Na jeho cestě ho doprovází vrána coby symbol pomsty. Po síti svědků křivě svědčících u soudu proti němu Alex pomalu rozplétá organizovaný zločin mezi samotnou policií, marně však hledá ústřední postavu zločinu - muže s jizvy na paži. ● Film The Crow: Salvation je více než-li důstojným pokračovatelem pomstychtivé série. V porovnání s prvním dílem, tento je ještě více temný a zasazen do města, ve kterém si prostý občan nemůže být jistý ničím a nikým. A že tvůrci mysleli ztvárnění vážně, o tom svědčí i obsazení Kirsten Dunst do hlavní role. Otázkou ovšem zůstává, zda-li to byla vhodná volba, její pozdější nominace do hvězdné série o Spidermanovi se k ní hodila mnohem více. Předce jen jednu vítku si neodpustím, děj je příliš předvídatelný a Alex nezastavitelný. Proto je-li divákovi dopředu zřejmé, že Alex se vypořádá úplně se všemi, kdo se mu postaví do cesty, vyvolá to despekt k filmu. ║20.6.2010║ ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Asi jediné pokračování, které se vydalo trochu jinou cestou a minimálně do poloviny filmu to funguje. Finále mi bohužel přišlo příliš slabé a představitel mstitele je sice fajn v porovnání s Vincentem Perezem i Edwardem Furlongem (ale kdo by nebyl, že?:), v porovnání s Brandonem Lee však pořád silně ztrácí. Nicméně, pokud si potřebujete spravit chuť po nepovedené dvojce, směle do toho. 5/10 ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak měla vypadat už dvojka, která stála (až na Igiho Popa) ve všech ohledech naprosto za hovno a jen naprosto neumětelsky kopírovala svýho staršího a slavnějšího brášku. Příběh je vcelku originální, soudržnej, temnej až brutální, hýřící černočerným humorem a skvělými nápady. Scénář se sice nevyhnul pár béčkovejm neduhům, ale i přesto jsem z výsledku nadmíru spokojenej. Asi jediná věc, která mi dost vadila, byly záběry s barevnými filtry podobnými vizuálnímu zpracování Města andělů. Vzhled Alexe mi sice ze začátku moc nesedl, ale rychle jsem si zvykl na jiné pojetí jeho masky, přizpůsobené jeho znetvoření, a herecky to zvládl až na pár momentů skvěle. Dokonce i herecký výkony vedlejších postav mi přišly docela dobrý na to, že jde jen o béčkový pokračování s asi nijak oslnivým rozpočtem. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Tak jako oba předcházející příběhy je i tento volně natočen podle stejnojmenné komiksové předlohy Jamese O´Barryho. (Terva)

Reklama

Reklama