Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nachystejte se na komediální klasiku! Když se doktoři Venkman (Bill Murray), Stantz (Dan Aykroyd) a Spengler (Harold Ramis) z katedry parapsychologie nenadále ocitnou na dlažbě, rozhodnou se vydat na cestu lovců duchů - nevábných a občas poněkud drzých potvor. Sotva otevřou dveře, už se jim hrnou první zakázky. Největší výzva ale čeká na stopaře všeho nevysvětlitelného ve chvíli, kdy krásná Dana Barret (Sigourney Weaver) za dveřmi své chladničky objevuje bránu do pekel. Teď mají krotitelé duchů za zády celý svět a je jen na nich, jestli v této nekonečně zábavné akční komedii uchrání Manhattan před totálním šílenstvím! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (668)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Přesně si pamatuju své pocity, když jsem tenhle vtipem nabitý film viděla poprvé. V podstatě jsem se smála nepřetržitě od úvodního "elektrického" testu až po závěrečnou "pěnu". Bill Murray a Dan Aykroyd jsou z těch komiků, kteří nemusí otevřit pusu, stačí se podívat jen na jejich "vážný" výraz a už se smějete. Jo a taky nesmím zapomenout na Danina souseda....... to je taky dílo. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Při hodnocení by měla jít nostalgie stranou, ale tady si nemůžu pomoct. Jako malej jsem se u tohoto filmu v kině bavil a mám s ním spojené i bezva mimofilmové zážitky. Dneska bych to asi viděl jinak, ale praštím se přes kapsu a dám za čtyři. A Sigourney Weaver je tady fakt buchta. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, na svou dobu s revolučními triky a skvělými nápady. Navíc příjemné herecké obsazení, atmosféra, hudba, ... Já se na tenhle film ráda dívám znovu a vždy mě pobaví. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Výborná, lehce horrorová duchařská komedie, která se přesně strefila do nálady a stihla i lehce zparodovat třeba Rosemaryino Dětátko. A co je lepší, druhý díl se prvnímu přinejmenším vyrovná. Poznámka na okraj - neodolatelná Sigourney Weaver;) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Duchařina, ve které nejsou - pro dobu vzniku příznačně - duchové ke strašení, ale pro legraci. I když mi přijde, že je jí s každým zhlédnutím méně. Ke studiu postklasické hollywoodské kinematografie jde však o neocenitelný materiál. Málokterý hollywoodský film je s odstupem času tak esenciálně osmdesátkový - high concept zápletka, new age směska, dobře zapamatovatelný vizuál a titulní song, osvědčené komediální tváře, silně anti-feministický náboj (jednu ženu posedne jakýsi ďas, aby se vzápětí proměnila v psa, další je hlavním záporákem, třetí vystupuje jako frigidní intelektuálka). 75% Zajímavé komentáře: Oskar, MIMIC ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zdravím Legase... ;-) - nenechme se mýlit, to, že triky vypadají dneska směšně, je snad dané dobou - ovšem není to důvod hodnotit film níž - tehdy byly vynikající a tvůrci si na nich dali záležet přinejmenším tak, jako dnešní počítačoví experti. Navíc potěší trio Murray Aykroyd Ramis jako lehce vážní, lehce směšní vědci, krásná Sigourney a Rick Moranis. A sliz :-) Klasika. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Tohle oni nesnášejí. Rád je mučím." (...) "To je ložnice. Tam ale nikdy k ničemu nedošlo."; "To je ale zločin!" (...) To, čo je pre dnešných teenagerov Harry Potter, Piráti Karibiku či Transformers, to boli pre mňa koncom 80. rokov Krotitelia duchov. Úžasný, bombastický, trikmi nabitý popcorn, z ktorého mi vtedy spadla čeľusť a brucho ma od smiechu bolelo tri dni. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zlobí vás ve vašem domě duch? Otravný poltergaist vám vyhazuje nádobí z kredence a šoupe nábytkem po naleštěné podlaze? Pak máte jedinou možnost, jak se jich zbavit! Zavolejte Krotitele duchů! Hned teď! A pokud vás nic takového nadpřirozeného ve vašem domě neotravuje, tak si alespoň Krotitele duchů pusťte. Skvěle se pobavíte. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelný film, jako malý jsem to žral a dneska si na to rád vzpomenu, no a ta titulní melodie? To je věc absolutně geniální. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Klasika, u které si s odstupem času uvědomujete, že to táhnou především skvěle napsané postavy a vynikající atmoška. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $30miliónov║Tržby USA $243,490,098║Tržby Celosvetovo $296,800,000  ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,850,260║ Tržby za predaj DVD v USA $8,691,657║   Škoda že film stráca dobou na svojej čarovnej atmosfére, kedysi to bola fakt poriadna fantasy jazda. Trikovo si to drží celkom slušnú úroveň, masky tiež fajn, herci na čele s uleteným Rickom Moranisom boli dobre vytipovaní. Niektoré hlášky, dialógy a samotné scénky stoja za to. /videl v kine: 75%/ (videl na festivale Art Film Fest 2012) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jedna velká klasika :) ale nemohu dát opěvovaných 5*. Nevím, ale k tomuto filmu mi chybí málo. Něco jako kultovní hláška? Asi ... Prostě si nevybavuju z toho filmu tolik kolik bych u 5* chtěl. Ale jinak záruka kvality. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Kult přesahující film. If there's something strange in your neighborhood / Who you gonna call? / Ghostbusters! :-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Who you gonna call? Ghostbusters! Dnes již legendární komedie. Snímek, u kterého výsledné ohodnocení nijak nostalgie neovlivňuje. Jednoduše proto, že Krotitelé duchů jsou svým způsobem nadčasoví. Na svou dobu inovativní technická stránka, perfektní chemie mezi herci, spousta odkazů na (nejen) známé horrory a hlavně perfektní letní jízda, která se dá opakovat znovu a znovu a znovu... a znovu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Elmer Bernstein: 1. Ghostbusters - Ray Parker Jr. [4:06] ,2. Cleanin' Up The Town - The Bus Boys [2:59] ,3. Savin' The Day - Alessi [3:24] ,4. In The Name Of Love - Thompson Twins [3:20] ,5. I Can Wait Forever - Air Supply [5:09] ,6. Hot Night - Laura Branigan [3:23] ,7. Magic - Mick Smiley [4:21] ,8. Main Title Theme (Ghostbusters) - Elmer Bernstein [3:01] ,9. Dana's Theme - Elmer Bernstein [3:32] ,10. Ghostbusters (Instrumental) - Ray Parker Jr. [4:48] ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ty si Pán brány?“ – „Som jeho dobrý priateľ a mám tu naňho počkať.“ Hororové komédie nevyhľadávam, ale Krotitelia duchov ma dokonalo vydesili a zároveň pobavili už v kine. Slovenský rodák Ivan Reitman stvoril spielbergovský kult, ktorý sa následne rozvinul do samostatného univerza (seriál, sequel, komiksy, ženský reboot). Traja krotitelia duchov, ktorí boli, ako traja mušketieri, v skutočnosti štyria (Murray, Ramis, Aykroyd a Ernie Hudson), sa dostávajú v New Yorku do ostrého boja s nadprirodzenými monštrami, ktoré ovládnu slávne veľkomesto. Chytľavá pesnička, výborné nápady (knižnica, sanitka, chladnička), skvelé herecké obsadenie podporných rolí (Weaver, Moranis), hlášky („Majú duchovia občianske práva?“), nápadité vizuálne spracovanie (nielen na tú dobu výborné triky, ale i nádherná výprava a strašidelná atmosféra, na čom má nemalý podiel i jedinečná architektúra budov, interiérov, exteriérov) dávajú dohromady kultovku, ktorá nekompromisne patrí medzi najobľúbenejšie a najvyhľadávanejšie filmy môjho detstva. Hudsonovu rolu mal pôvodne hrať Eddie Murphy (ale nezostali naňho peniaze) a Moranisovu John Candy (tomu sa ale nepáčil scenár resp. mal inú predstavu o poňatí svojej roly, než tvorcovia). Kino Považan NMnV 1995 ()

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Reklama

Reklama