Ďábel v těle (neoficiální název)

• Francie

Diavolo in corpo, Il

Devil in the Flesh

Drama / Romantický

Francie / Itálie, 1986, 110 min (Director's cut: 114 min)

V intelektuálně podaném zpracování milostných vztahů je důležitější filozofická, právní a politická linie, která ústí do poznání, že mladík začátku 80. let není žádný romantický bouřlivák sympatizující s levicí, jak by asi divák očekával (ani žádným jiným politickým proudem).(15.1.2012)

Rozhodně to nemá tu sílu svého předchůdce z roku 1947 http://www.csfd.cz/film/36720-dabel-v-tele/, ale má to své specifika. Catherine Diamant je přesně ta pravá pro tuto, pro Francii rozporuplnou, roli.(4.1.2012)

Očekával jsem typický béčkovou italskou sračku ala Bruno Matei, nebo stupidní softerotickou slátaninu. Bylo to vcelku milé překvapení s nádhernou hudbou a vkusnou režií. Už úvod, kdy nervově zhroucená černoška řve "Do prdele" a chce skočit ze střechy napoví, že film až taková kokotina nebude. Maruschka Detmers se Bohu velice povedla a hraje tu složitou osobnost, psychicky narušenou krásku, která neví co se životem. Má tu několik erotických scén a musím říct, že velice vkusných, pornem to nijak nezavání ( i to hulení je tu podáno jako normální erotická hra mezi lidmi, kteří po sobě touží). Ve filmu reverzně běží předmaturitní přednášky na gymnaziu na témata, které vždy s filmem tak nějak souvisí. Trošku mě to připomínalo Betty Blue nebo Tales from ordinary madness-což jsou ovšem v porovnání s tímto bestselery. S přimhouřením oka mohu tedy doporučit.(28.6.2010)