Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do střední školy v malém městečku v Ohiu přijde nový spolužák Gene. Spřátelí se s Benjaminem, kterému se stále nedaří získat dívku jeho srdce Marilyn. Gene se zamiluje do Buny, o kterou však usiluje také syn místního obchodního domu Keny. Gene pomůže Benjaminovi sblížit se s Marilyn, ale sám musí po bitce s Kenym opustit město. Benjamin ale brzy zjistí, že Marilyn je povrchní, a je z toho rozčarovaný. Vrátí se Gene ještě někdy do města? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Na tuto méně známou romantickou retrokomedii jsem narazila náhodně a musím přiznat, že tu náhodu považuji za šťastnou. Dostala jsem víc než jsem čekala. Příběhy ze studentského prostředí mě zajímají a ty z 50. let obzvláště. Bylo to i moje mládí. Dobová hudba, oblečení a auťáky, sympatičtí kluci i holky, příjemná atmosféra těch časů, všechno bylo, jak má být. Z dnešního pohledu to byl jemný, romantický a jen lehce erotický příběh s nějakou tou rvačkou, která k té době taky patří. To letní autokino nás nějak minulo, to bych jim mohla závidět. A že se film podobá Pomádě, Rebelovi bez příčiny či Návratu do budoucnosti, to pro mne není na závadu, vždyť zobrazují stejnou dobu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Mischief má všechny atributy, které mně zvedly náladu o xxx procent. To jsou ty moje chviličkové filmy, které miluji, protože vím, že to bude relax jak víno. Jasně, že oskarovka to není, ale o to mně vůbec nešlo. Tady jsem se vrhla mezi všechny ty teenagery a prožívala s nimi úplně všechno. První sexuální zkušenost se zvědavým pejskem a vůbec se nedivím jeho udiveným očím, já jsem se musela smát od ucha k uchu a vzápětí jsem posmutněla při té malé chvilce s malou utrženou růžičkou z lásky. A ano bez rivality v lásce to nešlo, takže tam byly momenty, kdy se mně zvedla hladina adrenalinu v krvi. To všechno bylo podtržené super dobovou muzikou a na konci jsem už jen vrněla a na rtech jsem měla ten spokojený úsměv náctkových let. Všem, kdo mají nějaké chmury, tenhle film doporučuji. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal ako prvé napísať niečo, čím by som mal nalákať ľudí na túto snímku, bola by to určite sex scéna s mladučkou Kelly Preston (Travoltova súčasná manželka) a že ukáže úplne všetko nemusím prízvukovať. Inak je to veľmi vydarený film z prostredia 50tych rokov a asi sa radí medzi moje úplne najobľúbenejšie z toho prostredia. V 80tych rokoch proste vedeli robiť filmy z prostredia päťdesiatok. Naozaj, zlaté osemdesiate roky. Tým dievčatám to tam fakt pristane a ani nemusia byť pod tonami mejkapu a farieb. Roztomilý teeneger filmík, plný rock n rollu a aj istých vtipných scén, oplývajúci súčasnou tvorbou. Doug McKeon bol v hlavnej úlohe výborný, rovnako ako jeho parťák Chris Nash. K tomu nádherné autá a sem tam s nimi aj nejaká automobilová cool naháňačka. Toto naozaj musíte vidieť ak ste tiež milovníkmi 50tych rokov. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Mladá Kelly Preston je něco neopakovatelnýho, naprosto dokonalýho. Velká škoda, že ji zrovna tady museli obklopit jeden Travolta pro chudý a jeden vrchní pošuk, co se furt kácí i z pozic, ze kterých to snad ani technicky neni možný. Nebejt Kelly, tak zřejmě ani nedokoukám - děsná volovina přiživená ještě děsnějšim dabingem. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Komedie z 80. let odehrávající se v 50. letech? Kdo má rád retro, dostane jej ve dvojnásobné míře. Už dlouho jsem neviděl tak pohodový film. Amerika taková, o jaké snila generace našich rodičů, rokenrol se dere na svět a ulicemi se prohání americké bouráky, na jejichž výrobu se použilo opravdu pořádné množství železa. Mladí teenageři nemají co jiného na práci, než snít o svém prvním rande, holky jsou nezkažené a hezké, zkrátka idylka takového dávno zaniklého amerického maloměsta. Chvíli trvá, než si oblíbíte Gena, jeho frajírkovský nástup na scénu není zrovna dvakrát sympatický, ale brzy na to zapomenete a budete se s ním chtít skamarádit taky. Tak idylických 90 minut jen tak s žádným filmem nezažijete. Těžko říci, co by udělalo druhé shlédnutí. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama