Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mravenec s touhou odlišit se od davu nemůže mít v mraveništi snadný život. Práce - pivo ze mšic - povinný tanec - spánek - práce - pivo ze mšic... A tak je Zet na vrcholu blaha, když se jednoho dne v baru objeví pohledná Bala, se kterou se dá tančit jinak než podle strojově předepsaných kroků. Štěstí má ale krátké trvání, Bala mizí a Zet se dozvídá, že už ji neuvidí - byla to totiž princezna na útěku. Ale láska je láska a dělník Zet přemluví bojovníka Snovače, aby si prohodili místa. Díky tomu se může zúčastnit vojenské přehlídky, na které je princezna přítomna. Příliš pozdě Zet zjišťuje, že jde o přehlídku válečníků chystajících se k nebezpečnému útoku na sídlo krvežíznivých termitů. Útok dopadne tragicky, Zet jako jediný přežije a díky shodě několika náhod se znovu ocitne v blízkosti princezny a mimo mraveniště. Vydává se hledat bájnou Hmyzutopii a princezna Bala musí s ním, ať chce, nebo ne. Na stopě jim je generál Kusadlo, který chce princeznu pojmout za ženu a připravit strašlivý osud všem dělníkům v mraveništi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Stružák 

všechny recenze uživatele

Mravenec Z mě nakonec docela příjemně překvapil. Pár vtipných hlášek, odkaz na Pulp Fiction a skvělý dabing (v originále) způsobí, že se člověk u filmu skutečně baví. Obzvlášť jsem si vychutnával každé slovo samotného Zeta, který jakoby svým chováním přesně vystihoval postavy, které hraje ve svých filmech Woody Allen. Těžko říct, jestli Mravenec Z byl šitý na míru pro Allena, nebo jestli až Allen vnesl postavě to své "já" – každopádně je to velká zábava. Prostřední část filmu je trošku nudnější, ale i tak se jedná o nadprůměrný animák. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

To lepšie z animovaných filmov určených pre deti aj dospelých. Film je oslavou individualizmu a robenia vlastných rozhodnutí, v armáde ho asi púšťať nebudú. Pri dobrom nápade a príbehu nie je až taká podstatná kvalita a objavnosť animácie. Po prečítaní komentárov ľutujem, že film bol v dabingu bez hlasu Woodyho Allena. –––– Neurob moju chybu, chlapče. Nepočúvaj celý život iba rozkazy. Mysli sám za seba. –––– Teraz vidíte, aký nebezpečný je individualizmus. Môže nás ohroziť. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Po šestnácti letech jsem se vrátila do dětství a zopakovala si tento film, o kterém jsem v hlavě měla už jen pár útržků z dob, kdy jsme se s tátou koukali na VHSka. Musím říct, že tohle je vážně super animák. I po těch letech jsem se u toho smála a vlastně mi to ani nepřišlo dětinské a konečně jsem zase trochu potlačila svoji nelásku k mravencům a ve finále ve mně ten film vyvolal i pár emocí. Ale hlavně je to sranda. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Woodyho Allena. Jeho deprese nyní dostávají nový rozměr. Navíc z filmu přímo čiší tvůrčí radost a hravost (např. první monumentální průlet mraveništěm). Navíc je to chvílemi dost napínavé a strhující (let na tkaničkách či závěr), chvílemi skoro až drastické (válka), většinou však humorné. Navíc se John Powell a Harry Gregson-Williams hodně snažili a složili jedno z nejoriginálnějších score poslední doby. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ze záplavy počítačově animovaných filmů ční Mravenec Z i po letech jako nejpovedenější dílko, hlavně skrze sušeintelektuální humor Woody Allena, který k tomuhle snímku napsal scénář a jeho tvář poskytla předobraz tváři hlavního mravenčího hrdiny. Velmi dobrá zábava o mravenečkovi s depresemi...a zároveň brilantní antikomunistická, antikorporátní a antitotalitní alegorie... Woodyho malý animovaný mravenec jako symbol kapitalistického odporu a individuálního libertarianismu... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (19)

Reklama

Reklama