Dobrodruzi z vesmíru (TV seriál)

• Japonsko

Uchūsen Sagittarius

Spaceship Sagittarius

Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Sci-Fi

Japonsko, 1986, 77x24 min

Když tohle běželo na OK3, to mi mohlo být tak pět, možná šest. Bylo to kreslené a nebylo to tak hloupé, legrační, nechutně rozplizlé a roztomilé s písničkami Hanky Zagorové a Karla Gotta, které se linuly z tehdejších největších hitovek (Šmoulové a Včelka Mája). Jistě, spoustu věcí jsem neměl absolutně šanci pochopit nebo docenit, ale tohle zkrátka bylo moje první anime, i když jsem to tehdá nevěděl:) Profesorko Anno!!:))(30.9.2006)

První "anime", které se k nám dostalo a hned taková ulítlá ptákovina. Spousta epizod byla o ničem, ale některé byly ztělesněním geniality. Celkovou kvalitou však výrazně převyšující jiné nekonečné vesmírné telenovely typu Star Treku, apod. I když popravdě je hodnocení silně ovlivněné nostalgií, dnes bych se na to nepodíval ani kdyby to opět zařadili do vysílání...(6.2.2007)

Veľmi ťažko mi je hodnotiť niečo, čo je v istom ohľade úplný unikát. Neviem či sa toto dá zaradiť k anime, pretože na to je to dosť málo úchylné a málo dramatické, na druhej strane však nemôžem opomenúť fakt, že keď to šlo na OK3 tak sme na to všetci čumeli ako na ťažký hit. Príbehy troch kamarátov vesmírnych cestovateľov sú určené skôr menším divákom, na svoju dobu to však bol hit aj pre nás adolescentov. Hodnotenie je také "nízke" vzhľadom na to, že som videl hory kvalitnejších japonských animákov, tento však v časovom prvenstve nepredbehne nič. 8/10(19.7.2005)

Jedna z těsně porevolučních pecek, kolem které sice nebyl takový humbuk a kult jako kolem Želv nindža nebo Šmoulů, ale žral jsem to snad ještě víc.(22.5.2012)

Osvěžení téhle mlhavé a roztříštěné vzpomínky určitě nelituju. Třináct příběhů jedné vesmírné party, co se starou vesmírnou plechovkou bez klimatizace skončila u instalace vesmírných záchodků a motivací pro jakékoliv dobrodružství jí je uživit rodinu. Každá druhá zakázka končí fiaskem, každé druhé přistání je nouzové a ze zachraňování jiných civilizací zbude tak akorát na opravu lodi. Celý čas zápasí s holou existencí, neshodami a ze všeho je musí tahat chlupatá okurka hrou na loutnu. Příběhy mají v sobě pokaždé nějaké poselství, často dobové (studená válka, jaderná hrozba, humanitární pomoc a plukovník Dadáfí :D), ale ta jsou zabalena do fantaskních, nápaditých a barvitých prostředí a příběhů, se kterými naprosto bezbolestně splynou. A i když některé hodnoty poněkud zestárly, opravdové přátelství zůstává. Dobrodruzi jsou téměř ideální rodinný seriál, který myslí i na dospělé a děti rozhodně nepodceňuje. A jen tak na okraj, nebylo první anime u nás Včelka Mája? ;)(29.7.2011)

Nej-lep-si!!(27.2.2009)

Tyhle "potvory" z vesmíru vytažené mě tehdy jako děcko hodně bavily:) Mohli by to někdy opakovat, namísto těch stupidit, kterými nás krmí nyní... Myslím, že bych své hodnocení jen tak nezměnila. Mělo to i výbornou a docela nakažlivou hudbu, zvlášť ta úvodní:) http://www.youtube.com/watch?v=UNHxMFxN_UE(8.12.2008)

Ještě před Arthurem C. Clarkem, Vetřelcem, Hvězdnými válkami a jinými velkými jmény žánru sci-fi vstoupila do mého vesmíru posádka kosmické lodi Střelec. Bylo mi nějakých pět let, pachatelem byla již neexistující TV stanice OK3 a já si pamatuju spoustu fragmentů dodnes. Spolu s katalogem vesmírných modelů lega System zakladatel mé science fiction éry. ;-)(31.12.2006)

Tenhle seriál jde těžko hodnotit, protože jsem ho viděla v osmi letech a od té doby ani jeden obrázek. Nicméně fakt, že jsem na něj nezapomněla (naproti jiným tehdy běžícím seriálům byl pojatý docela vážně a i slzička ukápla) ani po třinácti letech, si říká o velice slušné čtyři hvězdy. Pokud bych Dobrodruhy někdy viděla znovu, možná by se moje hodnocení změnilo. Ale ani bych to nechtěla. Takhle člověku alespoň zůstanou nezkažený vzpomínky.(8.11.2005)

Z dob dávno minulých si pamatuji jen to, že se mi Dobrodruzi z vesmíru strašně moc líbili. To jsem ale ještě byl malej a blbej, takže hodnotím trošku s rezervou.(31.5.2008)

Inak to nejde, 5* je stále málo. Tento seriál som ako dieťa školoupovinné priam hltal a žil som na ňom. Príbehy o dobrodružstvách vesmírnych špeditérov boli často viac než len príbehy pre deti. Otázky života a smrti, priateľstva a zrady, lásky a nenávisti boli v tomto sci-fi anime podané absolútne dokonale a pri spomienke naň sa mi do očí derú slzy nostalgie. Preč so Star Trekom, preč s Babylon 5, vráťte mi moje detstvo...(14.4.2004)

Hrozně divná psychárna pro děti, jejíž každý díl byl ale neskutečně zábavný...(25.10.2009)

9/10 Dal bych nevím co, kdybych Dobrodruhy mohl ještě jednou vidět. Jsou mé mládí....(3.1.2006)

Moje první anime. Nechápal jsem tehdy, že by mělo jít o nějaký speciální druh animovaného seriálu, ale bylo to nové, jiné, tajemné, vtipné a kouzelné. Hrozně rád na něj vzpomínám.(12.2.2007)

Kvůli tomuhle seriálu by mělo být desetihvězdičkové bodování. Roztržitý inženýr, svědomitý kapitán a nezodpovědný Rama, tohle byly nejoblíbenější postavičky nejoblíbenějšího animovaného seriálu. Co díl to nový originální příběh, ať už s hororovým, fantasy nebo technickým prosrtředím společnosti jednotlivých planet. Dobrodružství, napětí, jednoduchost a přitom poučení šly ruku v ruce v tomto úžasném dílku, které kdysi vysílala OK3. Kde jsou ty časy?(28.7.2005)

Jojo, Rana, Topi, Gerard, Sibep a profesorka Anna. Nostalgie jako prase.(17.9.2007)

Můj první japonský animovaný seriál a taky nezapomenutelný. Mám na něj krásné nostalgické vzpomínky stejně jako všichni ostatní, co tady k tomu už napsali nějaký komentář.Takže, bych se vlastně jen opakovala. Přidám jen, že moje nejoblíbenější postavy byly Rana, ten co vypadal trošku jako žabák, mluvil ho Michala Pavlata (nevím to jistě) a mimozemská, chlupatá, zelená koule Sibep, která hrála na loutnu.(8.3.2010)

Naprosto ulítlý seriál, který právě díky té ulítlosti je kouzelný a dá se na něj koukat i teď. Má to vtip a švih.(3.11.2010)

Jako malý jsem tyhle potvory žral. Přišli ještě před Kačerama, tudíž mně zaujali. Okamžitě. Stačil jediný díl, to si moc dobře pamatuju. Pak přišli Kačeři a strhli na sebe celý můj svět, ale to už je jiný příběh...(22.5.2009)

• eye candy

plný počet, vy jste blázni :D no já si náhodou nedávno z nostalgie pár dílů sosl a můžu jen vřele nedoporučit :)))(7.2.2006)

<< předchozí 1 2 3