Reklama

Reklama

The Bad Seed

Trailer

Obsahy(1)

Měla vše. Chtěla víc. Za každou cenu! Špatná setba, natočená podle stejnojmené hry Maxwella Andersona, vypráví příběh desetileté Rhody Penmarkové (Patty McCormack) a její matky Christiny (Nancy Kelly). Malá Rhoda má vše, co si kdy mohla přát, až na medaili, kterou vyhrál její spolužák Claude, a kterou měla dostat ona. Jednoho dne se ale Claude nešťastnou náhodou utopí v jezeře a medaile se záhadně objeví ve Rhodině pokoji. Zvláštních nehod přibývá a Christina začíná tušit, že její dcera není takové neviňátko, jakým se na první pohled zdá. (Goldbeater)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Mam hodne rad oldschool horurky. Tohle je dalsi z tech black & white kousku, kde jeste netekla krev a nestrasily ultratrikove prisery, ale vsechno je skoro az anglicky korektni a gentlemansky uhlazene. Veskere zlo drima v jedne male barbince a divakove predstavivosti vykreslene chytrymi dialogy o tom, co se asi tak stalo, coz ve finale pokazde podpori vrazedny pohled male holciciky. Bohuzel je to i na tento oldschool standard az prilis umirnene a hlavne to cele pusobi znacne divadelne a nefilmove a to nejen minimem lokaci, ale predevsim hereckymi vykony. Jedna se o jeden z nejoblibenejsich hororu Clivea Barkera, u me to vsak lehce zaostava. 6/10 ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Šíleně divadelní a šíleně nudné. Navíc si nejsem jist, kdo mě iritoval víc, zda ta příšerná matka, nebo odpudivě přehrávací dcera (i když ta měla alespoň dobrý momenty brutální necitelnosti). Neskutečné množství dialogů, nulový děj, jednorozměrné postavy a vše korunuje závěrečná děkovačka. O horor nejde ani omylem. Na divadle by to mohlo být zajímavé, zručné filmové zpracování by také nemuselo být zlé, ale tohle se hrubě nepovedlo. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Konverzačních horrorů, natočených navíc podle divadelní hry, je opravdu hodně málo. A proto díky za každý dobrý, minimálně jako tenhle. The Bad Seed má vlastně jen jednu závažnou chybu. Není to jeho divadelnost, ani ukecanost, naopak, obě tyhle dvě věci jen pomáhají jeho atmosféře a dokonale vytváří přesně to, co mělo být účelem. Přesto se ta chyba s oběma trochu pojí. Je to totiž přílišná zdlouhavost filmu a jeho lehce nudná střední část. Trošku to prostříhat, probrat některé dialogy a nenechat je důležitou věc okecávat zbytečně dlouho, pátou hvězdičku bych přiklepl jen by to hvízdlo. Zápletkou, postavově i herecky je to totiž parádní. Malá Rhoda je sice takřka jako z výkladní skříně obchodu s malými spratkovitými parchanty (což ale neznamená, že špatná), ale bytná Monika, matka utonulého chlapce a ostatně i Rhodina matka jsou skvěle napsané a ještě lépe odehrané postavy. Nepřekvapuje mě, že se kniha objevila v knize 101 horrorů, které musíte vidět, než zemřete. Mrzí mě jen ta dlouhá stopáž. A hrozně rád bych si na to zašel do divadla. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo by som výraznejšie tomuto odvážnemu dielku vytkol, je až prílišná vernosť divadelnej predlohe a dĺžka. Čo funguje na divadelných doskách, nemusí automaticky rovnakým spôsobom fungovať aj na plátne. Snímke by prospelo skrátenie o 20 minút a viacej výletov do okolia. Je síce fajn, že nevidíme žiadnu vraždu, ale expozíciu s deckami v prírode by som si rád pozrel. A nemusela by obsahovať ani samotný zločin. Filozofické, genetické a nakoniec aj náboženské otázky aké film vyvoláva, ma síce bavilo v hlave počas sledovania riešiť, len rovnaký prístup nedoporučujem rodinkám v očakávaní. Na druhú stranu buďme radi, že nevznikol, aspoň zatiaľ, nejaký explicitne násilný remake s ľakačkami a dúfam, že som to práve nezakríkol. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

The Bad Seed má všetky znaky psychologického thrilleru ( horor je silné slovo ) o malom dievčatku, ktoré má všetko a chce mať ešte viac. Rodinná dráma, kde dominuje predovšetkým postava matky, ktorá sa duševne rozkladá pri podozrení, že jej dcérka dokáže zabiť človeka, má však aj všetky znaky divadelnej hry a treba podotknúť, že sa tvorcom nepodarilo "divadelnosť" odstrániť z filmu. Kto má rád napínavé konverzačné príbehy z temných zákutí duše, ten si príde na svoje. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Předlohou pro tento film byla stejnojmenná divadelní broadwayská inscenace Maxwella Andersona. Režisér Mervyn LeRoy z ní převzal do filmu většinu herců. (Petrus1)
  • Hlas v rádiu, keď Rhodina matka (Nancy Kelly) počúva správu o utopení v Rhodinej (Patty McCormack) škole patrí Henrymu Jonesovi, ktorý vo filme stvárnil LeRoya. (m.a.t.o.)
  • Do úlohy Rhodinej matky, ktorú si nakoniec zahrala Nancy Kelly, bola najprv zvažovaná Rosalind Russell. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama