Reklama

Reklama

Zkratky ke štěstí

  • USA Shortcut to Happiness (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinou této modernizované verze klasické povídky Stephena Vincenta Beneta "Ďábel a Daniel Webster" je neúspěšný spisovatel Jabez Stone (Alec Baldwin), který kvůli literární kariéře upíše svou duši ďáblu (Jennifer Love Hewitt). Když se ale ukáže, že obchod není zdaleka tak úžasný, jak se zpočátku zdálo, obrátí se Jabez na slavného právníka Daniela Webstera (Anthony Hopkins) a požádá ho, aby mu pomohl se ze smlouvy vyvázat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Olík 

všechny recenze uživatele

Filmová verze povídky S. V. Beneta Ďábel a Daniel Webster s dobře odvedeným castingem a stokrát omletou zápletkou. Hlavní hrdina, podprůměrný spisovatel s vidinou slávy a bohactví upíše (jak originální) svojí duši atraktivní ďáblici. Jak už to bývá, zápory této transakce začnou převyšovat klady a jediné co hlavnímu hrdinovy zbývá, je pokusit se ze smlouvy vyvázat. To že opětovné vytažení již několikrát použitého moralizujícího tématu je svým způsobem neoriginální přešlapování v kruhu nemění nic na faktu, že na Zkratky ke štěstí je celkem příjemné podíváníčko, stejně jako na čertovsky přitažlivou Love Hewitt. ()

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Takové filmy bych raději ani nehodnotil. Afektované ženy, jejichž ječák víc provokuje ke vzteku než ke smíchu, známé hvězdy, které protápou komedií bez toho, aby vyvolaly byť jen úsměv (nemyslím tím ten útrpný) a děj který spěje po ozubených kolech do pekla. Ty dvě hvězdy jsou za to, že jsem dneska asi nějakej vyměklej. A mám rád Aleka Baldwina a krásnou Jennifer - ta je moje Love... ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Upocená moralita, která navíc končí ubíjejícně nudným vystoupením před spoudem. Místo vrcholné obhajoby či obžaloby, která by konečně diváka strhla, se dočkáme jen nezáživného plkání s natolik chatrnými argumenty, že by je roznesl na kopytech i právník okresního formátu. Ve srovnání s tímto filmem kontumačně vtipem vítězí všechny české pohádky, kde čert neprozřetelně uzavře smlouvu s chalupníkem. /11. 2. 2011/ ()

Aannička 

všechny recenze uživatele

Krásný film, kdo dal jednu nebo dvě hvězdičky, zřejmě nepochopil poselství tohoto filmu. Opět nedávám hvězdičky za zpracování, ale za myšlenku. Knihu jsem bohužel nečetla, ale film se mi moc líbil. Nejvíc se mi líbila scéna, kde mluví Anthony Hopkins při soudu. Úžasné povídání o Bohu, nás lidech. Lidé, kteří věří v sílu myšlenky, je tento film jistě určen. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Povídka The Devil and Daniel Webster Stephena Vincenta Benéta není v našich končinách příliš známá. Poprvé vyšla v roce 1937. Její kořeny můžeme hledat ve Faustovi a Washingtonovi Irvingovi, navazující tvorbu v Archibaldu MacLeishovi a muzikálu Scratch. Z filmových adaptací stojí za pozornost film All That Money Can Buy (1941), který adaptuje Benetova Fausta poprvé. A konečně Zkratky ke štěstí? Není to příliš šťastný Baldwinův debut jako režiséra, tahanice s producenty zřejmě chtěly vyústit v druhý Bedazzled. Ale i když je tu all star team, speciálně skvělá ďáblice Jenn Love, tak si povídka bude muset počkat ještě na jinou adaptaci, aby byla dostatečně rehabilitována. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natočen už v roce 2001, ale několik let ležel v šuplíku, protože nebylo dost financí na dokončení jeho postprodukce. Produkční společnost My Own Worst Enemy odkoupila práva na titul a v roce 2007 film vydala. (HappySmile)
  • Alec Baldwin prohlásil, že potom co film odkoupila společnost Boba Yariho, byl značně sestříhán a úplně se odklonil od původní formy a od té doby, co se změnil název, nemá už více nic společného s Benetovou povídkou. Baldwin následně požadoval, aby bylo ze závěrečných titulků odstraněno jeho jméno jako producenta i režiséra. (HappySmile)

Reklama

Reklama