Pavoučí nestvůra (TV film)

Earth vs. the Spider

Pavúčí netvor

Horor / Sci-Fi / Thriller

USA, 2001, 90 min

Scott Ziehl

• Djkoma

Z počátku si divák nemůže být jistý co vlastně sleduje. Jestli jemnou parodii na všechny super hrdiny zkřížené s pavoukem nebo akční horor, který se opravdu dost nepovedl. Akce tu nestojí ani za pětník a hlavní postava je vám ukradená a to ať předvádí jakékoliv spidermanovské triky, které jsou okaté a krutě levné. pavoučí nestvůra je přesná ukázka toho, jak mohl skončit spiderman a jemu podobní, kdyby se dostali do rukou velmi netalentovaných a bezejmenných režisérů a herců. Velmi špatné zpracování bez atmosféry, strachu a čehokoliv připomínající akční horor. Ani zasmát se tomu pořádně nemůžete.(27.1.2008)

Moje prvni setkani s projektem "Creature Features" nedopadlo zas az tak zle. Z puvodniho filmu z padesatych let pravdepodobne prilis nezustalo, ale vubec to nevadi. Jde vpodstate o "trochu jineho" Spidermana a verte, ze Quentin Kemmer umi lehce jine veci nez Peter Parker. Predevsim ma vzdy hlad a neni vubec pekny na pohled. Masky a triky jsou vubec celkem vyvedene, aby taky ne, o ne by melo u "Creature Features" filmu jit v prvni rade. Abych zas jen nechvalil, nejde rozhodne o zadnej zazrak, ale prumerna televizni zabava to je. I diky Danu Aykroydovi, ktery vyznava Seagalovske herectvi a povedenemu ksichtiku Quentinovi skoropritelkyne.(21.5.2005)

• Shit

Né že by to byl nejhorší film co sem kdy viděl, ale rozhodně mi stačí se na to podívat jenom jednou a příště se radši podívám na něco jinýho. Tohle je v podstatě něco jako mix mezi spidermanem a Mouchou, ale bohužel si to vzalo jenom ty špatný věci a i když je tohle natočený poměrně nedávno, tak to má daleko horší triky než moucha a taky jsem vůbec nepochopil kdo to může vydávat za nějakej horor, protože jsem se za celou dobu vůbec nebál a ani se mi to nezdálo nějaký hrůzostrašný a co se týče příběhu, tak ten tady skoro vůbec neni a většina scéna a dialogů je šíleně nudných, snad to už dávat nebudou(21.5.2005)

• ClintEastwood

Překvapilo mě, že si v tom zahrál Dan Aykroyd, ale není to úplně nejhorší monster rádoby horor, který jsem kdy viděl. Jen si vzpomeňte třeba na Octopuse"a podobné sračky a musíte uznat, že zde to dopadlo ještě docela dobře, v rámci toho, že je to televizní film a asi ani neměl nějaké vysoké ambice.(20.3.2010)

• Ruut

neškodné + nezajímavé(17.3.2008)

TV/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +John Cho, příběh, začátek, vývoj hlavího hrdiny(záporáka), atmosféra, obstojné zpracování -konec filmu, casting/// Tváří se jako mix Spidermana a Mosquitomana. A ono je to více to druhé. Bohužel. Začátek byl velice slibný. Looser se chce stát superhrdinou (má dobré úmysli), zatím ale všechno jen sere(nějak mu to nevychází) a nakonec má smůlu: stane se z něho komár. Teda co to kecám vážka. Ehm vlastně ne to bylo v tom včerejším filmu. Pavouk! To je ono, ale kolikrát jsme to tu už měli? Hodněkrát a tak je vlastně jedno co se z něho vyklube. Stačí, že se na to nedá dívat (v tom dobrém slova smyslu), má to nějakou atmosféru, je to zajímavé a docela mě to i po včerejším Superhrdinovi spravilo náladu. A to se taky počítá./// Celkem 63%///(6.5.2008)

• LiVentura

Že se tomu Dan zaprodal...?!!! :-((1.3.2010)

Priemerný horor v ktorom predovšetkým zaujmú schopnosti akými sa bude uberať hlavný hrdina. Vôbec to nenudí raz to dávali neskoro v noci na markíze a bavil som sa dobre.(20.6.2008)

Váhám mezi dvěma a třemi, ale nakonec se přikláním k vyššímu hodnocení, protože sem se u filmu vůbec nenudil, efekty byly také celkem vydařené a sousedka pavoučího muže nádherná.(17.9.2006)

Tendle horor byl celkem slušný v tom že měl nějakou myšlenku. Proto jsem se rozhodl dat průměr.50%(3.5.2010)

• Fallen_One

Dle místních komentářů jsem čekal klasickou sračku, ale postavy (především Quentin a jeho krásná sousedka) měli docela uvěřitelný vztah a ty vedlejší nepůsobili tak prkenně, i když Aykroyd zrovna nevypadá, že by ho to bavilo. A pavoučí příšera taky nebyla vůbec špatná, jen krapet odflákli ten konec.(28.2.2010)

• Terva

39%(6.5.2011)

• Apophis

Tak to jsem se chtěl zase jednou podívat na pěkný horor.....hmmm.....zase jsem se díval na komedii.. Ježíšmárjáááááá!! Co to mělo být?? Nejprve to začíná jeko horor, pak koukám, koukám...a je tu komedie, a nakonec to měl bý hlubohomyslný romantický film nebo co!?? Ještě bych měl dodat, že mě by u tohoto námětu stačilo k tomu, albych se strachy po... opravdu málo - trpím totiž silnou Arachnofobií! Takže, pokud tento pokus i mě rozesmál, to musela tedy být síla!! Scénář z už i tak dost špatného námětu vytěžil jen droboučký kousíček (!!?), režisér Scott Ziehl svou práci zvládl naprosto PŘÍŠERNĚ a herecky se film rovněž dost potácel. Jednoduše, jedná se o odpad takového kalibru, že by z něj snad i popelnice dostala průjem!(27.5.2005)

Vzhledem k tomu, že se jedná o tv snímek, který zřejmě neměl nijak velký rozpočet, je výsledek dobrý. Speciální efekty i hudba se mi líbily a také tempo je svižné bez hluchých míst.(18.9.2006)

• lennyd

Tak takhle nějak mohl dopadnou Spider-man (nemyslím jako film, jako spíš osobu pavoučího muže, kdyby z pavouka nedostal jen ty dobré vlastnosti). Proměna hlavního hrdiny v pavouka je dost cool (nepouštějte přítelkyním pokud se bojí pavouků). Bohužel si režisér se scénaristou zapomněli na začátku natáčení určit, zda budou točit komedii či horor (a ani horovou komedii). Celý film přeskakuje z jednoho do druhého, až nevíte čemu se smát, a kdy se bát ... Konec jim taky úplně utekl, vůbec neni jasné kdo nakonec přežil a kdo ne (doufám, že to neměly být otevřená dvířka pro druhý díl). Dan Aykroyd je sice všude uváděn jako "hlavní", ale jeho role byla pro celý film takřka zbytečná (no možná jen kvůli té závěrečné scéně?)..(4.4.2004)

• PierrevanH

Za ten nápad jednu hvězdičku, "mladík chce být spidermanem, ale ve skutečnosti se stane pavoukem, co nežere mouchy, ale...no co myslíte?"(20.1.2010)

• ABCD Marta

Trapný pokus o Spider-mana s hororovým námětem.(18.9.2006)

• NICOX

Musíte zapomenout na to, že existuje nějakej Spider-Man nebo Moucha. Nenudila jsem se, masky a triky byly v poho. Ale nic úžásného. 50 %(17.9.2007)

• Zeke001

Ted když to zase dávali na Nově, tak jsem tomu chtěl dát druhou šanci, ale opět jsem se nedokázal dodívat do konce.(28.2.2010)

• MatthewM.

Přesně tohle je film, který vás umoří. Je až ostudně špatný, ale bohužel ne natolik, aby byl k smíchu. I na poměry televizních filmů je toto docela ubohost...(12.1.2009)