Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Možný konec světa začíná, když do arizonské pouště dopadne obří meteorit. Harry Block, geolog zaměstnaný na nedaleké univerzitě, se vydá na místo dopadu. Doprovází ho kamarád a kolega Ira Kane, zneuznaný vědec, který kdysi pracoval pro armádu. V jeskyni najdou meteorit, z nějž vytéká podivná tekutina. Jsou překvapeni, že stačilo pár hodin, aby se na jeho povrchu objevil mech. Ve vzorcích objeví jednobuněčné organismy, které mají mnohem rozmanitější DNA, než je pozemská. Ira věří, že je to příležitost rehabilitovat se, jenže vzápětí je jeskyně uzavřena armádou. I přesto se Irovi a Harrymu tam podaří dostat. Jeskyně je plná zvláštních tvorů, kteří se vzájemně požírají. Další dny se v městečku začínají objevovat další divné bytosti, které vzápětí hynou, protože se udusí pozemskou atmosférou. Podle Iry je ovšem jen otázkou času, kdy se mimozemský život přizpůsobí pozemské atmosféře. (TV Nova)

(více)

Recenze (457)

golfista 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem pouze a jenom zábavu včetně pořádné nadsázky až skoro parodie. A dočkal jsem se (třebaže to tak mnohdy Reitman asi nemyslel)... Já se bavil (díky HBO) i napodruhé a napotřetí a po zralé úvaze musím hvězdičku přidat :-) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv rozhodně ne ikona žánru, přesto velmi zdařilá komedie plná zdařilých vizuálních efektů (možná až na monstrózní závěr filmu) s výborným, svoji nejvýraznější roli s gustem parodujícím Davidem Duchovnym, naprosto k sežrání roztomilou Julianne Moore a ani ne moc trapně směšnými postavičkami Orlanda (nikoliv Blůmy, ale) Jonese a S. W. Scotta. Prvky parodie na klasické sci-fi horrorové snímky dodávají jistou přidanou hodnotu pro diváka s oněmi díly obeznámeného, ale i ten, kdo nikdy Věc nebo Vetřelce neviděl (ubožátko...) se pobaví podstatně víc než u dojče romantiše komedý am Sonntag Nachmittag. I kdyby vám to nesedlo tak jako mně, alespoň si nebudete chtít jít vykloktat všechno včetně očí a uší;) Evoluce si u mě svou zábavností bez jakéhokoliv hlubšího smyslu vysloužila 80%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Krotitelé duchů pro 21. století, aneb akce s příměsí mírně vulgárnější komedie, hororu a sci-fi. Nic, co by vybočovalo z „povinné" rodinné průměrnosti. 60% Zajímavé komentáře: zputnik, Marigold, Vitason, 666teen ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť vydařená komedie. Docela pitomoučký námět o invazi mimozemského života na Zemi je originální jen tou zrychlenou evolucí. Triky jsou sice místy velice působivé, ale místy zase znatelně digitální. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie od režiséra slovenského původu, který s tímto žánrem má nemálo zkušeností. Ne že bych se u filmu nenasmál to zas jo sice ne tolik jak bych očekával, ale herci co tam hrajou jsou mi sympatičtí a vcelku dobře se sehrávají. Konečná scéna s klistýrem se mi teda hodně líbila a i když to byla reklama na šampón Head and Shoulders tak tomu dodalo švih a celkem dobře film zakončila. --- Chyť ho! – Chyť ho? Hele v tom filmu umřel černej první takže si ho chytni sám ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $38,345,494Tržby Celosvetovo $98,376,292/videl v kine: 65%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Poněkud utrápený pokus Ivana Reitmana navázat na úspěch a hravý naturel Krotitelů duchů... Skutečně humorných míst je ve filmu jen pár a celkově tomu chybí styl a gradace duchařských štrapácí. David Duchovny působí dojmem otráveného ochotníka, kterému se zoufale nechce dělat si ze sebe švandu, a tak hereckou stránku zachraňují zejména Julianne Moore (já tu babu prostě miluju :o)) a sympaticky uřvaný klaun Orlando Jones. Určitý nadhled, který je Reitmanovi vlastní, se však místy přeci jen dostavuje a Evoluce je v těch chvílích opravdová zábava. Když si na hromadu shrnu film jako celek, tak rozhodně necítím nijakou hořkost, jen takovou tu tupou pachuť, co člověk mívá na jazyku, když je svědkem zahozené šance. Evoluce mohla být výtečná akční sci-fi komedie, ale nakonec je to jen a jen slušný film. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Komedie s pár vtipnými momenty a výbornou hlavní čtveřicí postav(celá postava Julianne Moore, která 50% komediálních výstupů vzala na sebe a o zbytek se stará Orlando "vyjukaný hologram" Jones, agent Fox Mulder a v neposlední řadě Stifler). Vše se točí okolo jednoho malého asteoridu, který brutálním způsobem zkracuje evoluci o miliony let. Kdo nevěří ať tam běží a pokud nemáte pořádný šampón Headenshoders a hasičský vůz utíkejte na opačnou stranu :) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Powell: 1. The Meteor ,2. Cells Divide ,3. In the Hall By The Pool ,4. The Army Arrives ,5. The Ira Kane? ,6. Fruit Basket For Russell Woodman ,7. The Water Hazard ,8. Burgled ,9. The Forest ,10. The Cave Waltz ,11. Blue Fly ,12. Cutie Pie ,13. Animal Attack ,14. Dino Valley ,15. The Mall Chase ,16. Monitors Out ,17. Room For One More ,18. Fire ,19. Selenium ,20. The Fire Truck ,21. The Amoeba Emerges ,22. To Go Where No Man Has Gone Before ,23. Our Heroes ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Preboha! Smeruje to k nohe! Amputujte mu nohu!“ – „Doktor, je to nutné?!“ – „Postupuje to k miešku!“ – „Režte nohu, režte nohu!“ Krotitelia duchov 3 alebo Niekedy banda vyšinutých hrdinov a pestrá galéria monštier nestačí. Ivan Reitman sa bohužiaľ vystrieľal už v 80. rokoch a nezachránia ho ani najmodernejšie počítačové efekty. Napriek tomu je EVOLÚCIA solídna triková zábava s vtipnými dialógmi i scénami (košeľa v reštaurácii, traja chlapi s brokovnicou) a zaujímavo skombinovanými hercami: David Duchovny („Keby som bol nechutný obrovský vták, kam by som letel?“ – „Do oddelenia s bielizňou?“ – „Nie ja, ale nechutný obrovský vták.“ – „Do oddelenia s bielizňou.“), Stifler („Môžeš to zopakovať?“) a Orlando Jones („Päť rokov je to pre belocha. Mňa by obesili.“). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Velice povedena komedie, taky co cekat od rezisera Krotitelu duchu. Prislo mi, ze to je spis sci-fi nez komedie, samozrejme forku tu je spousta, ale precejen ne zas nejak moc. Herecky je to obsazeny slusne, David Duchovny i Julianne Moore jsou v poho, hodi se k sobe a prislo mi, ze Duchovny tak trochu paroduje Muldera. Seann William Scott je tam spis navic, ale par forku taky zvladne. A pak tu je desne vostrej Ethan Suplee, skoda, ze nema vic scen. Pribeh je sice celkem stupidni, ale napad se zrychlenou evoluci neni spatnej. Triky jsou na hodne dobry urovni, ale jak ktery, nektery potvory precejen vypadaj moc gumove a digitalne. Posledni pulhodina je uz sice jen jedna velka reklama na sampon, ale presto jsem se vyborne bavil, protoze je film sviznej a furt se neco deje. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

už jen kvůli té zrychlené evoluci. na to muselo padnout nápadů, že je průměrný tvůrce hollywoodských bijáků ani nestihl zahlídnout. není to sice kdovíco, ale už jen ta evoluce je nádhera. a kde jinde by šampon proti lupům zachránil svět? a i když Julianne Moore vůbec nikde nemusím, lépe řečeno je mi tou roztomile myší tvářičkou absolutně protivná, tak tady jí to celkem jde. duchovny je dobrej jako vždycky, vojáci jsou klišovití jako všude. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Můžete použít jakoukoli palebnou sílu. Hlavně ty kreatury odstraňte z mého státu!" Mám takový divný dojem, že mimozemšťané již dávno ovládli svými politickými funkcemi naši planetu a že tomu žádný selenový klystýr z nejmenovaného šamponu Head & Shoulders nezabránil. Snad se mýlím, ale to už by bylo letos podruhé, což je velmi nepravděpodobné. Přesto musím konstatovat, že i když jsem se při sci-fi komedii Evoluce smíchy zrovna nepotrhal, tak jsem jisté množství zábavy obdržel a vlastně jsem tak nějak rád za každé vítězství lidské rasy na domácím území, takže za mne průměr, ke kterému není třeba se v tomto životě vracet. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

V hnízdě nenáročné pop-cornové zábavy se vyklubalo povedené ptáče. Nejdříve jsem si myslel, že to bude takový nějaký nemastný/neslaný nedonošenec. Není se čemu divit, chtěl jsem toho prcka srovnávat s daleko "honosnějšími" ptačími druhy... ale dost už pseudopoetických plků. ;o) Skutečně: ten film není radno srovnávat s artovými kousky. Je vytvořen pro zcela jiný účel a obecenstvo. A v rámci těchto podmínek jde imho o velmi zdařilý kus. Když jsem viděl film poprvé, dal jsem 3 hvězdičky; přiznávám, příliš jsem srovnával s díly, které mají jakési "vyšší ambice". ;o) Při druhém sledování jsem se nechal prachobyčejně bavit... a byl jsem nadmíru spokojen. Shrnuto a podtrženo: Nenáročná, ale vyvedená komedie. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

na to jakou to mělo reklamu, jsem čekal že to bude něčim výjmečný film, ale šeredně jsem se mýlil.Velice slabý příběh, který by mohly nahradit vtipné scény které by u komedie měly být, ale tady se jich nějak zvlášť moc nedostává a taky David Duchovny ukazjuje že do ničeho jinýho než do seriálu Akta-X se nehodí ()

Reklama

Reklama